SPORTURI  »  HOCHEI  »  NAȚIONALA

EXCLUSIV Cum vede Ion Țiriac vizitele controversate și investițiile lui Viktor Orban în România: „Pe mine știi ce mă deranjează?”

Ion Țiriac (83 de ani) a comentat ultimele controverse stârnite de vizitele premierului Viktor Orban în România
Ion Țiriac (83 de ani) a comentat ultimele controverse stârnite de vizitele premierului Viktor Orban în România

Articol de , - Publicat joi, 11 august 2022 12:11 / Actualizat joi, 11 august 2022 21:22

Într-un dialog cu GSP, Ion Țiriac (83 de ani) a comentat ultimele controverse stârnite de vizitele premierului Viktor Orban în România și a vorbit despre ce îl deranjează la naționala României de hochei. 

  • Fost hocheist, Ion Țiriac spune că naționala României s-ar fi „întors cu fundul când s-a cântat imnul naționalei” la Campionatul Mondial, moment neconfirmat de GSP;
  • La Campionatul Mondial, naționala țării noastre a provocat alt scandal, când a cântat imnul Ungariei și pe cel al Ținutului Secuiesc, după ce România a pierdut cu Ungaria în grupe!
  • Guvernul lui Viktor Orban investește masiv în echipele de fotbal de la Sfântu-Gheorghe și Miercurea Ciuc, iar politicianul maghiar a făcut câteva declarații scandaloase când s-a aflat în România, luna trecută, având un discurs cu accente naziste.
Zi cu 70.000 de spectatori pe stadioanele din România » Cum se împart fanii, diseară, pe axa București - Craiova - Cluj
TURUL 3 preliminar
Zi cu 70.000 de spectatori pe stadioanele din România » Cum se împart fanii, diseară, pe axa București - Craiova - Cluj

Ion Țiriac pentru GSP: „N-am ceva cu Viktor Orban, mă deranjează naționala României de hochei, care se întoarce cu fundul”

- Ați văzut toată situația născută în ultimele săptămâni în jurul lui Viktor Orban? Discursul lui de la Tușnad, prin care și-a căpătat mulți contestatari, investițiile din Harghita și Covasna, apariția lui la meciul lui Sepsi Sfântu Gheorghe din Conference League ... cum vedeți dumneavoastră tot ceea ce fac Viktor Orban, guvernul maghiar în zona respectivă? 
- Dom'le, eu cunosc zona aia puțin mai bine decât multă lume din diverse motive. Taică-meu s-a născut la Voșlobeni, unul dintre puținele sate de acolo cu majoritate de cetățeni români, de origine greacă, armeană. Dar de jur împrejur, erau toți cetățeni români de origine maghiară. Noi, în echipa de hochei, eram jumătate-jumătate, dar în viața noastră n-am avut vreo fricțiune. Pentru mine, în România trăiesc cetățeni români de diferite origini. Cei care nu vor să fie cetățeni români pleacă, e simplu în ziua de astăzi. Eu, pe domnul Viktor Orban nu-l cunosc personal, înțeleg că este un prim-ministru foarte, foarte activ și cu niște păreri foarte directe. Că dumnealui dorește ca în Ungaria să fie cât mai mulți maghiari între ei, ăsta e prerogativul, dumnealui să fie sănătos. Nu am problema asta.

- Dar? 
- Că investește într-o zonă unde sunt mai mulți români de origine maghiară, eu zic că-i bine-venit, ba chiar l-aș felicita, să fie sănătos! Investește în România în minoritatea care există acolo. Dar pentru câțiva indivizi, și de-o parte, și de-alta, să existe o fricțiune în care două națiuni încep să se comporte rău, asta nu îmi convine! Așa că spun să lăsăm deoparte aceste mici fricțiuni, dar să se respecte legea. Pe mine nu mă deranjează Viktor Orban cu ce-o fi spus acolo. Pe mine știi ce mă deranjează?

- Ce anume? 
- Că Federația Română de Hochei a ales o reprezentativă pentru Campionatul Mondial, iar acei jucători, când s-a cântat imnul României, s-au întors cu fundul! Această treabă se numea pe vremuri lezmaiestate (n.r. - ofense aduse persoanei monarhului)! Sau se numea crimă împotriva drapelului. Pe-asta n-o înghit! Nici Federația, nici ministerul, nici Comitetul Olimpic...nimeni n-a făcut nimic! Nu înțeleg treaba asta! (...) Dacă accepți să reprezinți țara asta, accepți toate regulile!

  • Context: Ion Tiriac este in eroare, jucătorii din naționala de hochei nu s-au întors cu spatele când s-a cântat imnul României. La hochei se intonează doar imnul echipei câștigătoare, iar naționala noastră nu a câștigat niciun meci la Mondial. Ce s-a intamplat, in fapt, este altceva: mai mulți jucatori au rămas pe gheață la final pentru a cânta sau a asista la momentul galeriei, care intona din tribune imnul așa-zisului Ținut Secuiesc
Ion Țiriac, sfat de afaceri pentru români: „E o investiție promițătoare încă 20 de ani!”
AFACERI
Ion Țiriac, sfat de afaceri pentru români: „E o investiție promițătoare încă 20 de ani!”

Cum ar încheia Ion Țiriac războiul din Ucraina

Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați afaceriști români, a vorbit în cadrul interviului acordat Gazetei și despre situația tensionată din Ucraina, unde armata rusă a bombardat intens în ultimele zile în zona centralei nucleare de la Zaporojie. Miliardarul aduce în discuție și consecințele economice pe care războiul le are asupra României.

Citește și alte părți din interviul GSP cu Ion Țiriac: 

EXCLUSIV // VIDEO Ion Țiriac a mers la premierul Ciucă: „Vedeți cum faceți cu Dinamo, băgați-i ceva pe sub fund, ca să stea!” + descrie situația „câinilor” într-un singur cuvânt

EXCLUSIV „De acolo i se trage absolut tot!” » Ion Țiriac știe unde suferă Simona Halep: „De asta îi e greu acum”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
BaBa61
BaBa61  •  19 August 2022, 15:07

Cred ca Dl. Tiriac are dreptate.Federatia,Comitetul Olimpic,Ministerul,etc ar fi trebuit sa ia atitudine referitor la atitudinea jucatorilor,suporterilor.Cand ti se ofera onoarea de ati reprezenta tara,trebuie sa ai o anumita conduita.Daca nu esti capabil de asta,stai acasa oricat de bun sportiv ai fi.De asemenea trebuie sa iti respecti adversarii oricare ar fi sentimentele tale personale pt ei.Fair-play,nu?

borabora
borabora  •  19 August 2022, 13:37

De intors cu fundul la imn s-au intors suporterii lui Sepsi aflati in tribuna din Giulesti , nu mai tin minte wxact la ce mwcu s-a cantat . Ar fi trebuit sa fie dati afara din tribune si daca ar fi continuat cu magariile amendati si exclusi pentru perioade de ani dw pe orice stadion de fotbal din Romania.

stefan56
stefan56  •  11 August 2022, 21:13

Acest bosorog *** nici atata nu stie ca la invinse nu joaca imnul. A ***. *** !!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează