SPORTURI  »  HOCHEI  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Măsură extremă propusă după ce Putin a invadat Ucraina: „Să suspende imediat contractele jucătorilor ruși!”

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 februarie 2022 11:55 / Actualizat duminica, 27 februarie 2022 13:40

Dominik Hasek, fost mare jucător de hochei ceh, le cere celor de la NHL (National Hockey League) să rezilieze contractele tuturor sportivilor ruși după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina.

Hasek solicită ca NHL să se dezică total de acțiunile lui Putin și propune o soluție extremă: ca toți hocheiștii ruși să fie dați afară de la echipele lor, deoarece, în opinia sa, aceștia reprezintă „valorile și acțiunile lui Putin”.

Primul fotbalist dispărut pe front în Ucraina! Avea doar 21 de ani și era comandant de tanc
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Primul fotbalist dispărut pe front în Ucraina! Avea doar 21 de ani și era comandant de tanc

„Fiecare adult din Europa știe perfect că Putin este un ucigaș nebun și că Rusia poartă un război ofensiv împotriva unei țări libere și a poporului său. NHL trebuie să suspende imediat contractele cu toți jucătorii ruși! Fiecare atlet se reprezintă nu numai pe sine și clubul său, ci și țara lui, valorile și acțiunile sale. 

Este un fapt. Dacă NHL nu face acest lucru, atunci are responsabilitatea comună indirectă pentru cei uciși în Ucraina. De asemenea, vreau să scriu că îmi pare foarte rău pentru acei sportivi ruși care îl condamnă pe Putin și agresiunea sa rusă în Ucraina. Cu toate acestea, în acest moment, consider și excluderea lor o necesitate”, a declarat Hasek potrivit sport.ua.

Alexander Ovechkin: „Trebuie să existe pace, dar Putin este președintele meu”

Alexander Ovechkin (36 de ani), considerat a fi unul dintre cei mai buni hocheiști din istorie, a oferit sâmbătă declarații controversate în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Sportivul rus spune că își dorește pace, dar nu și-a ascuns simpatia față de Vladimir Putin.

„Vă rog, nu mai trebuie să existe război. Nu contează cine este în război, Rusia, Ucraina, alte țări, trebuie să trăim în pace. Sper că se va termina curând și că va fi pace în ambele țări. Este o situație dificilă. 

Am o mulțime de prieteni în Rusia și Ucraina și este greu de crezut că a izbucnit un război. Putin este președintele meu. Dar, așa cum am mai spus, nu mă ocup de politică. Sunt un sportiv. Sper că toate acestea se vor termina în curând. Este o situație dificilă de ambele părți”, a spus acesta pentru ESPN.

Citește alte știri de actualitate:

Scandările ultrașilor ruși la adresa ucraineanului de pe banca lui Dinamo Moscova, absent de la ultimul meci
DINAMO MOSCOVA
Scandările ultrașilor ruși la adresa ucraineanului de pe banca lui Dinamo Moscova, absent de la ultimul meci
Un jucător de tenis vrea să lupte împotriva Rusiei: „Nu am experiență militară, dar știu să folosesc arme”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Un jucător de tenis vrea să lupte împotriva Rusiei: „Nu am experiență militară, dar știu să folosesc arme”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
dragdim
dragdim  •  28 Februarie 2022, 14:57

Nu știu dacă ovechkin ar avea aceiași părere dacă era într-un tanc rusesc care a intrat in Ucraina. Sportivii nu au nuci o vina pentru războiul asta, dar cei care îl sustin pe Putin, au responsabilitatea de a-și pune întrebarea dacă ce se întâmpla in Ucraina e normal.

rikiriki365
rikiriki365  •  27 Februarie 2022, 17:52

O ineptie!!!

comunist
comunist  •  27 Februarie 2022, 17:45

jucatorii americani au fost dati afara din vreo tara sau din vreun sport cand au invadat Afganistan, Irak sau Libia?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close