SPORTURI  »  HOCHEI  »  HOCHEI PE GHEAȚĂ

GALERIE FOTO Suedia a cucerit aurul după un meci dramatic în fața Canadei

foto: Guliver/Getty Images +4   FOTO
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 22 mai 2017 10:42

Echipa ”Tre Kronor” a cucerit duminică noaptea a zecea medalie de aur la Campionatul Mondial.

Finala Campionatului Mondial, Divizia de Top, a avut de toate. Tensiune, goluri, dramă și, cel mai important, hochei de calitate.

Suedia a trecut duminică noaptea de Canada cu 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0) în Lanxess Arena din Koln.

Cei care au deschis scorul au fost suedezii prin Victor Hedman în repriza a doua, iar canadienii au egalat în cea de-a treia prin Ryan O'Reilly.

În prelungiri, niciuna dintre echipa nu a mai reușit să marcheze și așa s-a ajuns la lovituri de departajare, unde Nicklas Backstrom și Oliver Ekman-Larsson au reușit să înscrie, în timp ce canadienii au fost dominați de măreția portarului Henrik Lundqvist și nu au reușit să introducă pucul în plasă.

A fost prima oară când Suedia a învins Canada într-un finală pentru aur, după ce se înclinase în 1997, 2003 și 2004. "Am reușit un lucru mare, o medalie extrem de importantă pentru Suedia, e un vis împlinit și va fi minunat când ajungem acasă, pentru ei jucăm hochei", a spus Jonas Brodin pentru site-ul Federației Internaționale de Hochei.

17.363au asistat la meciul de duminică dintre Suedia și Canada

De parte cealaltă, dezamăgirea a fost mare: "Am avut ocazii să terminăm meciul în prelungiri, dar nu am reușit. Ni se rup inimile, nu pentru argint am venit aici, dar a fost o experiență bună. Am simțit mulți fluturi în stomac în ultimele minute", a spus Travis Konecny.

În finala mică, disputată tot duminică, Rusia a trecut de Finlanda cu 5-3.

Medaliatele ultimelor cinci ediții

  • 2012: Rusia Slovacia Cehia
  • 2013: Suedia Elveția SUA
  • 2014: Rusia Finlanda Suedia
  • 2015: Canada Rusia SUA
  • 2016: Canada Finlanda Rusia
  • 2017: Suedia Canada Rusia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
cristealaur1948
cristealaur1948  •  22 Mai 2017, 14:32

Si echipa Canadiana a venit cu Lotul C sau D...

saramago
saramago  •  22 Mai 2017, 13:20

Iată și echipa campioană mondială: H.Lundquist (NY Rangers), Fasth (CSKA Moscova), Lack (Carolina Hurricanes) - portari; J.Klingberg (Dallas Stars), Holm (Vaxjo Lakers), Stralman, Hedman (ambii Tampa Bay Lightning), Ekman-Larsson (Arizona Coyotes), Edler (Vancouver Canucks), Brodin (Minnesota Wild) - fundași; Lindberg (NY Rangers), Kruger (Chicago BlackHawks), Everberg (Vaxjo Lakers), Backstrom (Washington Capitals), J.Lundquist (Frolunda Goteborg), Eriksson-Ek (Minnesota Wild), E.Lindholm, Nordstrom, Rask (toți Carolina Hurricanes), W.Nylander (Toronto Maple Leafs), Soderberg, Landeskog (ambii Colorado Avalanche), C.Klingberg (Zug), Omark (Salavat Yulaev Ufa), W.Karlsson (Columbus Blue Jackets). Așadar, un lot compus din 19 jucători de peste Ocean (NHL:)), trei hocheiști din liga de elită din Suedia, doi jucători din KHL și un sportiv din LNA. Staff-ul reprezentativei TreKronor a fost condus de tehnicianul Rikard GRONBORG, care a fost ajutat de Johan GARPENLOV, Peter POPOVIC și Todd Christopher WOODCROFT (canadian). General manager a fost Tommi BOUSTEDT.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close