SPORTURI  »  HOCHEI  »  SCANDAL

Ion Țiriac, după scandalul de la hochei: „Eu am ieșit când au greșit imnul!”

Ion Țiriac, 83 de ani, a comentat pe scurt incidentul petrecut în Slovenia, la Campionatul Mondial de hochei.
Ion Țiriac, 83 de ani, a comentat pe scurt incidentul petrecut în Slovenia, la Campionatul Mondial de hochei.

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 mai 2022 14:04 / Actualizat duminica, 15 mai 2022 14:46

Ion Țiriac, 83 de ani, a comentat pe scurt incidentul petrecut în Slovenia, la Campionatul Mondial de hochei.

Se destramă naționala?! » Ce plănuiesc „tricolorii” de etnie maghiară, după acuzele de trădare și non-combat la Mondialul din Slovenia
SCANDAL
Se destramă naționala?! » Ce plănuiesc „tricolorii” de etnie maghiară, după acuzele de trădare și non-combat la Mondialul din Slovenia

Ion Țiriac: „Când mi s-a cântat greșit imnul, am ieșit!”

Eu am ieșit de pe teren când mi s-a cântat greșit imnul! Știu că o țară are un imn al ei și atunci când nu mi-a cântat imnul țării mele, eu am ieșit afară. Si nu era la Gârcin sau Băicoi, ci era în Statele Unite, cu televiziune mondială. Și a doua zi au fost obligați să îmi cânte imnul țării mele”, a declarat Ion Țiriac, potrivit ProSport.

La ce face referire Țiriac? Conform sursei citate, în 1969, la finala de Cupa Davis din Cleveland, România - SUA, Țiriac a părăsit terenul când s-a auzit din difuzoare imnul „Trăiască Regele” în loc de „Te slăvim, Românie”.

Între 1958 și 1964, Țiriac a fost membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la JO de iarnă Innsbruck și la Campionatul Mondial. 

CV Ion Țiriac

  • Data nașterii: 9 mai 1939, Brașov
  • Debut în turneele profesioniste de tenis: 1968
  • Anul retragerii: 1979
  • Victorii/înfrângeri simplu: 151/159
  • Cea mai bună performanță Grand Slam simplu: „sferturi" Roland Garros (1968)
  • Victorii/înfrângeri dublu: 293/140
  • Număr titluri dublu: 22
  • Cea mai bună performanță Grand Slam dublu: câștigător Roland Garros (1970, cu Ilie Năstase)
  • Între 1958 și 1964 a fost membru al echipei de hochei pe gheață a României, cu care a participat la JO de iarnă Innsbruck și la CM
  • A jucat trei finale de Cupa Davis, toate pierdute în fața SUA, cu Ilie Năstase partener: 1969, 1970, 1972
  • A fost manager și antrenor al unor mari tenismeni: Ilie Năstase, Guillermo Vilas, Henri Leconte, Boris Becker, Marie Joe Fernandez, Steffi Graf, Marat Safin, Anke Huber, Goran Ivanisevici
  • A devenit primul român din istorie a cărui avere a depășit bariera unui miliard de euro în Topul Forbes
  • Își derulează afacerile în domeniile auto, transport aerian VIP, finanțe/bănci, asigurări, imobiliare, energie și sport
  • A deținut sau deține licențe pentru turnee de tenis la Stuttgart, Hanovra, Madrid și București; cel din capitala României a funcționat în perioada 1996-2016
  • A fost președinte COSR în perioada 1998-2004

Ion Țiriac, un nou moment memorabil în emisiunea lui Ioanițoaia: „Am două avioane și 8 piloți, dar eu conduc! Cu bicicleta n-ajung unde trebuie”

Mai multe știri despre scandalul din hochei:

Federația Română de Hochei, gata să ia o măsură dură împotriva jucătorilor care au cântat imnul Ținutului Secuiesc: „Așa e de vreo 15 ani”

Un șef din federație, acuzații șocante de blat la Mondial! „Hocheiștii de etnie maghiară au trădat România. Au jucat cu inima pentru Ungaria!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  16 Mai 2022, 07:57
Postat de dobrin pe 15 Mai 2022, 16:55

Asta era sa zic si eu, ca nu i-a placut imnul capitalist, a vrut imnul KGBisto-securist.

1. Ce imn capitalist? Este un imn de cand Romania era condusa de monarhie. 2. Ceea ce a facut organizatorii din SUA in ziua respectiva este o lipsa totala de respect si bine a facut Tiriac ca a parasit terenul. Cum ar fi ca SUA sa joace prin Rusia sau China un meci si in loc de actualul imn, sa le bage un slagar comunist pt ca gazdele au decis ca le convine mai mult? Nici comunismul nu si-a permis asemenea nesimtiri. Echivaleaza cu ce s-a intamplat cu votul de la eurovision acum 30 de ore. A decis organismul "democratic" din UE ca Romania nu a vrut sa voteze Moldova ci a dorit Ucraina..insa i-a fost "rusine" sa recunoasca... asa ca au modificat votul.

dobrin
dobrin  •  15 Mai 2022, 16:55
Postat de abedi pe 15 Mai 2022, 16:19

Pai normal ca a iesit, ca nu putea sa nu auda imnul comunist *** Te slavim, Romanie. Un mustacios securist si ***, un *** putinist. Hai ***!

Asta era sa zic si eu, ca nu i-a placut imnul capitalist, a vrut imnul KGBisto-securist.

st.il.
st.il.  •  15 Mai 2022, 16:30

Respect maxim, Domnule Țiriac !...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează