SPORTURI  »  HOCHEI  »  CM DE HOCHEI

Spectacol total pe gheața din Copenhaga » Sâmbătă se joacă semifinalele Campionatului Mondial de Hochei

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 18 mai 2018 13:25

Suedia, SUA, Canada și Elveția se luptă sâmbătă în semifinalele Campionatului Mondial de Hochei, după ce au oferit meciuri palpitante în faza anterioară.

Întrecerea mondială, care în acest an se desfășoară în Danemarca, la Copenhaga și la Herning, a ajuns în cele mai fierbinți faze. Azi au loc cele două semifinale, Suedia-SUA și Canada-Elveția. Cele patru formații și-au câștigat locul între primele patru după meciuri pe muchie în "sferturi".

Suedia, campioana en titre, a fost împinsă la limită de Letonia, dar până la urmă a reușit să se impună cu 3-2. Golurile marcate de Filip Forsberg, de Viktor Arvidsson și de Oliver Ekman-Larsson au adus victoria joi seara.

"Am fost pregătiți pentru felul în care joacă Letonia. Și-au arătat valoarea în meciul cu Canada, cu SUA, în cel cu Finlanda, care a fost o dezamăgire pentru ei, dar celelalte au fost foarte strânse. Portarul Merzlikins a jucat extraordinar și a fost atât de greu pe cât ne-am așteptat", a spus Forsberg pentru site-ul federației internaționale.

Americani cu gânduri mari

Suedezii se vor duela în penultimul act cu SUA, care a trecut greu joi de Cehia cu 3-2. Un meci strâns la fel cum au fost alte șase, toate încheiate la un gol diferență, din cele nouă disputate la CM începând cu 2002, între cele două formații.

Oamenii decisivi pentru americani au fost Patrick Kane de la Chicago Blackhawks și portarul Keith Kinkaid de la New Jersey Devils. "Faptul că Patrick e aici ne ajută foarte mult. El poate întoarce o partidă, poate prelua controlul jocului în orice moment. Avem o mulțime de jucători dibaci, anul acesta, mai mult ca în cei trecuți. Toată lumea vrea să câștige. Nu am venit aici doar să ne simțim bine", a spus Alex DeBrincat.

Nevoia de mai mult timp

Canada a ajuns în semifinale, după ce a depășit Rusia, într-un meci care s-a decis în prelungiri. Cele două formații au oferit joi un spectacol adevărat, marcând de patru ori fiecare în timpul regulamentar, și oferind un angajament incredibil.

Ryan O'Reilly a fost eroul canadienilor, el înscriind golul care a dus echipa sa în penultimul act . "A fost incredibil, nu știu cum a reușit căpitanul nostru să strecoare pasa. Sincer, eu nu am avut mai nimic de făcut decât să stau în fața porții și să pun crosa în joc. Rusia e una dintre cele mai bune națiuni din hocheiul mondial", a spus Ryan.

Rezultat neașteptat

Azi, Canada înfruntă Elveția, care a produs surpriza, joi seara, reușind să treacă de Finlanda cu 3-2, după zece înfrângeri consecutive. "Am început să jucăm cum știm noi abia din repriza a doua, ceea ce ne-a dus spre goluri rapide, iar acest lucru ne-a ajutat să avem starea de spirit potrivită. Va fi o mare provocare să jucăm împotriva Canadei", a explicat Roman Josi de la Nashville Predators.

"Știam că Finlanda are două linii foarte dibace, sunt jucători rapizi din NHL. E un moment important pentru hocheiul elvețian, însă nu suntem fericiți si mulțumiți pe deplin. Vrem să mergem mai departe. Avem un grup grozav și vrem să jucăm ca o echipă pentru că atunci o facem bine. Canada e o formație dotată, are jucători foarte buni din NHL și avem oportunitatea să arătam ce putem", a spus Timo Meier de la San Jose Sharks. Semifinalele au loc pe Royal Arena din Copenhaga, cu o capacitate de 12.500 de locuri.

Programul semifinalelor

Sâmbătă, TVR HD
16:15 Suedia-SUA (înregistrare de la ora 23:00)
20:15 Canada-Elveția (direct)

Podiumurile de la ultimele cinci ediții

An Aur Argint Bronz
2017 Suedia Canada Rusia
2016 Canada Finlanda Rusia
2015 Canada Rusia SUA
2014 Rusia Finlanda Suedia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
adicn
adicn  •  18 Mai 2018, 16:37
Postat de Cristian Baltaru pe 18 Mai 2018, 15:33

Deci în accepțiunea dvs.,domnișoara Roxana Fleșeru, podiumurile din anii 2014,2015,2016 și 2017 reprezintă podiumurile de l a ulltimele cinci ediții,nu de la ultimele patru,nu-i așa?Fie scriai în articol ,,Podiumurile de la ultimele patru ediții''și atunci totul era în regulă,fie păstrați titlul și mai adăugați podiumul din anul 2013.Deh,așa-i când vă grăbiți după click-bait-uri. :) :) :)

Hai sa apreciem ca mai avem si ceva articole de interes major, din alte sporturi, si nu doar ce face x si ce manca y ;)

831959706877275
Cristian Baltaru  •  18 Mai 2018, 15:33

Deci în accepțiunea dvs.,domnișoara Roxana Fleșeru, podiumurile din anii 2014,2015,2016 și 2017 reprezintă podiumurile de l a ulltimele cinci ediții,nu de la ultimele patru,nu-i așa?Fie scriai în articol ,,Podiumurile de la ultimele patru ediții''și atunci totul era în regulă,fie păstrați titlul și mai adăugați podiumul din anul 2013.Deh,așa-i când vă grăbiți după click-bait-uri. :) :) :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează