SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  SOROKIN

Azi noapte, Aleksei Sorokin a dispărut de pe lista speakerilor de la conferința IAA după ce ziarul Libertatea a dezvăluit declarațiile sale discriminatorii la adresa minorităților sexuale și faptul că evenimentul e finanțat din bani publici!

Articol de , - Publicat miercuri, 03 octombrie 2018 07:00

Șeful organizării la World Cup 2018, Sorokin urma să vorbească miercuri de la ora 9, dar noul program arată că ziua începe la 9:30, iar numele ”omului lui Putin” a dispărut!

UPDATE 2: „Dl. Aleksei Sorokin, unul dintre cei 26 de speakeri de talie internațională, a decis să nu mai participe la eveniment” este explicația oficială a IAA către pagina de media.

UPDATE 1: Pagina de media, care are transmisii live de la conferință, publică informația că schimbarea de program a fost anunțată aseară, pe scenă, la finalul primei zile.

  • Aleksei Sorokin, 46 de ani, este din septembrie 2017 și membru în Comitetul Executiv al FIFA!

Surpriză de proporții la IAA Global Conference 2018!

Conferința, care a început ieri la București și continuă azi, grupează peste 200 de invitați din străinătate, crema publicității mondiale.

În programul de azi, miercuri, ziua urma să fie deschisă, ca Star Speaker, de Aleksei Sorokin, fostul șef al Comitetului de Organizare a Cupei Mondiale de Fotbal din Rusia 2018 și membru în conducerea FIFA.

Dar acum câteva ore, în noaptea de marți spre miercuri, s-a întâmplat ceva neprevăzut.

Totul a început luni, când ziarul Libertatea a publicat de dimineață un articol, urmat pe parcursul zilei și de altele, în care a dezvăluit că:

  1. Conferința a primit bani publici, 200.000 de euro de la Guvernul Dăncilă și de la Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea.
  2. Lui Aleksei Sorokin i se vor plăti biletele de avion, cazarea, masa și celelalte cheltuieli, el fiind unul dintre propagandiștii legilor anti-gay promovate de Vladimir Putin.
  3. Într-un interviu acordat presei occidentale și citat de ESPN, Sorokin apăra legile care practic incriminează manifestările publice ale minorităților sexuale.
  4. În același interviu, Sorokin echivala ”propaganda gay” cu ”propaganda nazistă”.
  5. Mai multe mari firme globale, printre care Coca-Cola, P&G, Vodafone, Telekom, Kaufland și Google, dar și companii românești, Medlife sau Banca Transilvania, au finanțat sau aprobat în board-ul IAA gala, văzându-și astfel alăturat numele într-un context unde defila un Star Speaker cu concepțiile homofobe, explicit asumate de Aleksei Sorokin!

Marți, Libertatea a obținut informația, pe surse din cadrul organizatorilor Conferinței, potrivit căreia Sorokin nu va mai vorbi la eveniment, în urma presiunii publice născute din dezvăluirile de presă.

Contactată repetat de ziar, conducerea IAA România a tăcut cu o furie belicoasă.

Pe tot parcursul serii de marți, fie n-au răspuns la sms-uri, fie au dat reject, fie au închis pur și simplu telefonul în nasul ziaristului! Ei n-au vrut să lămurească posibilitatea vehiculată a dispariției din program a lui Aleksei Sorokin. A fost o adevărată demonstrație de ermetism a industriei care se definește ca fiind una a comunicării.

După miezul nopții, numele și fotografia lui Aleksei Sorokin au dispărut de pe lista speakerilor, pe siteul oficial al evenimentului! O dispariție subită, fără nici o explicație pe site, fără un comunicat de presă. Noaptea!


2
Lista inițială a invitaților, cu Aleksei Sorokin Star Speaker

1
Lista actualizată de organizatori în noaptea de marți spre miercuri, din care Aleksei Sorokin a dispărut

De asemenea, tot pe siteul oficial, s-a șters și momentul dedicat lui în program.

Ziua de azi de la Teatrul Național urma să înceapă la ora 9:00, cu discursul lui Sorokin, acum arată în program că va începe la 9:30 cu momentul susținut de Michael Gunton, Creative Director, BBC History Unit, în dialog cu Errol Baran, BBC Advertising.

Cum nu e clar ce înseamnă această dispariție din program, dacă Aleksei Sorokin nu vine deloc la București, dacă va vorbi spontan sau dacă nu va vorbi deloc, Libertatea a încercat să obțină din nou explicații de la șefii IAA, e adevărat, la o oră târzie din noapte, de această dată.

Publicul a primit aceeași tăcere.

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează