SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  PREMIERE

Situație incredibilă pentru Mihai Covaliu! Șeful COSR a premiat un sportiv prins dopat la JO 2016

Articol de , - Publicat sambata, 28 ianuarie 2017 12:21

Într-o gală organizată la Chișinău de Comitetul Olimpic al Moldovei, Mihai Covaliu a acceptat să gireze desemnarea drept cel mai bun sportiv al țării a canoistului Serghei Tarnovschi, suspendat pentru dopaj după bronzul cucerit la Rio 2016.

Dopingul lovește în plin nu doar între granițele țării, ci și peste hotare. Invitat la festivitățile legate de sărbătorirea a 25 de ani de la înființarea Comitetului Olimpic din Moldova, proaspătul președinte COSR, Mihai Covaliu, s-a trezit protagonistul unui episod nefericit: a acceptat să premieze un sportiv sancționat pentru dopaj!

În mod surprinzător, vecinii de peste Prut l-au desemnat cel mai bun sportiv al anului pe Serghei Tarnovschi, canoistul care a terminat pe locul 3 la Rio în proba de sprint, simplu, 1.000 m, dar a fost prins dopat cu hormon de creștere.

Inclusiv proba B i-a ieșit pozitivă, federația internațională i-a aplicat suspendare provizorie, iar retragerea oficială a medaliei de bronz e doar o chestiune de timp. Ocolit din topurile de final de an de presă și de minister din cauza problemelor apărute la JO din Brazilia, Tarnovschi, ucrainean de origine și naturalizat peste Prut, a primit onorurile din partea Comitetului Olimpic Moldovean și datorită relației speciale avute cu șeful instituției.

"N-am știut care e statutul lui"

Ex-campion olimpic la kaiac-canoe la Seul (1988), Nicolae Juravschi anunțase la învestire că Tarnovschi este proiectul său de suflet. În plus, antrenorul sportivului, belarusul Viktor Reneiski, este fostul coleg de barcă al lui Juravschi, cei doi obținând împreună două medalii de aur la Olimpiada din Coreea de Sud.

Inițial, șeful COSR a evitat subiectul, punctând că "a fost o coincidență, eu eram pe scenă și m-a invitat domnul Juravschi să înmânez premiul sportivului. Eu n-am știut exact care este statutul lui în acest moment.

Prezența mea la Chișinău a avut drept scop și semnarea unui parteneriat cu Comitetul Olimpic Moldovean". A solicitat să revină ulterior cu un punct de vedere detaliat pe marginea situației incomode create joi seara, dar și-a închis telefonul! 

15 noiembrie 2016este data la care Mihai Covaliu a fost ales în postul de președinte al COSR, succedându-i lui Alin Petrache

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
zsolt61
zsolt61  •  28 Ianuarie 2017, 20:28

Era sa uit: mai este o directoare la CSS HUNEDOARA cu suspendare ( temporara

zsolt61
zsolt61  •  28 Ianuarie 2017, 20:26

zsolt61
zsolt61  •  28 Ianuarie 2017, 20:24

Este amuzant: Covaliu este înconjurat de persoanaje ilustre, suspendați/te pentru dopaj: Beclea(Marketing COSR, promovat de" A...sinul" Dobrescu inca din 2004), Jagăr( Dinami). In functie de antrenor federal (atletism)mai este un ilustru condamnat/suspendat pe viata! exemple "demn/e " de urmat! Te dopezi ajungi cineva! "Domnu" Covaliu ! Ce zici Arsenie?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează