SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  HALTERE

Țiglă și 6.500 de lei pentru Sâncrăian! Primăria și CJ Bistrița l-au premiat pe halterofilul depistat pozitiv la Rio

Sâncrăian a rămas fără medalia de bronz de la Rio
Sâncrăian a rămas fără medalia de bronz de la Rio

Articol de - Publicat marti, 20 decembrie 2016 00:00

Primăria și Consiliul Județean Bistrița l-au premiat pe halterofilul depistat pozitiv la Rio, cu bronz retras din palmares: DJTS spune că l-a propus pentru titlul european cucerit la începutul anului.

Suspendat de Federația Internațională după ce a fost prins dopat la JO Rio 2016, unde obținuse medalia de bronz la categoria 85 kg, halterofilul Gabriel Sâncrăian a avut parte de câteva surprize financiare la sfârșitul anului din partea autorităților bistrițene.

Astfel, la propunerea DJTS, sportivul legitimat la CSM Bistrița a fost premiat cu 6.500 de lei din fondurile publice!

Primul pas l-a făcut Primăria, care, într-o festivitate organizată vineri, i-a oferit sportivului suma de 1.500 de lei, plus o țiglă de pe Biserica Evanghelică și un struț din pluș! Consilierii locali au votat pozitiv în două rânduri oportunitatea acestei premieri date fiind problemele de dopaj ale lui Sâncrăian.

Ieri, Consiliul Județean a completat cu încă 5.000 de lei, iar pe site-ul oficial al instituției, la motivație, apare inclusiv bronzul pierdut de Sâncrăian la Rio!

"A fost un demers corect"

Florian Constantin, directorul DJTS Bistrița, explică inițiativa care a ridicat semne de întrebare și pe plan local: "Am luat în calcul doar performanțele obținute de Sâncrăian la începutul anului, când a devenit campion european și a mai avut încă două medalii de argint. Ne-am interesat înainte la federația de haltere pentru a ne confirma că acele performanțe rămân în vigoare. Numai în România se poate să stigmatizezi un sportiv de două ori pentru o singură greșeală. Consider că a fost un demers corect din partea noastră".

2013este anul în care Gabriel Sâncrăian a mai primit  o altă suspendare, tot pentru doping: a fost depistat pozitiv cu stanozolol și i s-au dat doi ani de pauză

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close