SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  LUPTE

Corespondență din Japonia Alin Alexuc Ciurariu, după ce a ratat șansa de a se lupta pentru o medalie la lupte: „Sportul ăsta e al dracului de greu”

Alin Alexuc a fost eliminat din recalificările de la categoria 130 kg.
Foto:GettyImages
Alin Alexuc a fost eliminat din recalificările de la categoria 130 kg. Foto:GettyImages

Articol de - Publicat luni, 02 august 2021 08:36 / Actualizat luni, 02 august 2021 09:31

Alin Alexuc Ciurariu a fost eliminat în recalificări la lupte greco-romane după ce a pierdut în recalificări cu iranianul Amin Mirzazadeh, scor 5-1.

Luptătorul român nu a reușit să ajungă să se bată pentru medalia de bronz la categoria 130 de kg. 

Ajuns în recalificări după ce a pierdut ieri cu cubanezul Miajin Lopez (ajuns în finala competiției), Alin nu a reușit să producă surpriza și să se califice în finala mică.

Iranianul Amin Mirzazadeh a  fost prea puternic pentru Alin Alexuc. Românul a cedat cu 1-5, într-un meci decis la puncte. Mirzazadeh a punctat bine în startul de meci, când a reușit să se desprindă la 5-0. Alexuc a încercat să revină, însă adversarul s-a apărat foarte bine. În cele din urmă, românul nu a reușit decât să îi ia un punct.

Alexuc: „Sportul ăsta e al dracului de greu”

Alexuc a oferit primele declarații după eșecul de la Jocurile Olimpice: „Din înfrângeri se nasc cei mai mari campioni. După cele 2 meciuri învăț că sportul ăsta e al dracului de greu, trebuie foarte multă muncă, foarte multe sacrificii ca să ajungi pe podiumul olimpic. 

Pentru mine a fost o experiență destul de frumoasă, fiind a treia ediție pentru mine. Această ediție îmi dă de înțeles că pentru Paris ar trebui să dorm în sală, să muncesc mult mai mult, pentru ca ei să se teamă de mine. Este foarte greu să treci peste aceste înfrângeri, dar nu stau să mă plâng. 

Trebuie să fiu conștient că trebuie să muncesc foarte mult. E prima ediție pentru mine la 130 kg, credeam că o să fie mai ușor să ajung în primii 5, dar până la urmă când pierzi nu mai ai ce să zici”, a spus luptătorul român.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Momente tensionate pe aeroportul din Tokyo » Sportiva care a criticat regimul din Belarus, chemată de urgență acasă: „Arată ca o răpire”

Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 2 august 2021 » Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi s-au calificat în semifinale la Kaiac-Canoe

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
neacaisa
neacaisa  •  02 August 2021, 20:33
Postat de maistorkokir pe 02 August 2021, 17:16

Totusi nu inteleg de ce a iesit din categorie Alin Alexuc. Acum 5 ani era la 98kg, imediat dupa Rio a trecut la 130kg, care inseamna practic greutate nelimitata. Probabil campionului roman ii place sa pape mult si sa nu faca foamea niciodata pt a intra in categorie. Acum are 31 de ani, n-ar fi trebuit sa se schimbe fizic chiar atat de mult fata de cand avea 26 de ani.

Da, ii era foarte dificil sa faca categoria, dar nu mi se pare neaparat o problema. A avut cea mai mare performanta la 130, titlul european. Din pacate, sunt alti sportivi mai puternici, eu unul nu ii dau sanse nici la paris.

maistorkokir
maistorkokir  •  02 August 2021, 17:16

Totusi nu inteleg de ce a iesit din categorie Alin Alexuc. Acum 5 ani era la 98kg, imediat dupa Rio a trecut la 130kg, care inseamna practic greutate nelimitata. Probabil campionului roman ii place sa pape mult si sa nu faca foamea niciodata pt a intra in categorie. Acum are 31 de ani, n-ar fi trebuit sa se schimbe fizic chiar atat de mult fata de cand avea 26 de ani.

1574601995940030
Cosette Nicolae  •  02 August 2021, 10:08

Voi ati vazut pagina de facebook a lui Szocs aia? :)))))) E mai rau ca la Bianca Dragusanu. 90% dintre poze ***. Doamne fereste... am ajuns sa ne reprezinte toate *** lui Viktor Orban.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează