SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  BOX

Gestul controversat din fotbal a ajuns și la Jocurile Olimpice! A băgat medalia în buzunar: „Nimeni nu se antrenează pentru argint!”

Boxerul britanic Ben Whittaker (24 de ani) a refuzat să poarte medalia de argint cucerită la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Boxerul britanic Ben Whittaker (24 de ani) a refuzat să poarte medalia de argint cucerită la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 august 2021 19:02 / Actualizat miercuri, 04 august 2021 19:35

Boxerul britanic Ben Whittaker (24 de ani) a refuzat să poarte medalia de argint cucerită la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ben Whittaker a pierdut finala categoriei 75kg de la Jocurile Olimpice, în fața cubanezului Arlen Lopez. În timpul festivității de premiere, britanicul a refuzat să poarte medalia de argint în jurul gâtului. A ținut-o în mână, iar imediat ce și-a auzit numele rostit, a ascuns-o în buzunar.

Gestul e unul tot mai frecvent în fotbal, unde din ce în ce mai mulți jucători ai echipei învinse în finală își dau jos medalia pentru locul 2 la câteva secunde după ce le este pusă la gât.

Ben Whittaker a refuzat să poarte medalia la Tokyo

Whittaker a explicat gestul: „Nu am reușit să obținut aurul. L-am pierdut, așa că pentru mine este un eșec. Nu vreau să sărbătoresc argintul. Sunt sigur că odată cu trecerea anilor voi privi înapoi și voi realiza că a fost o performanță specială.

Dar nimeni nu câștigă argintul, ci pierde aurul. De asta am fost atât de emoționat. Nimeni nu se antrenează pentru altă medalie. M-am trezit dimineața asta foarte încrezător, eram sigur că e momentul meu. Asta este. 

Îl felicit pe Arlen. Este un boxer grozav. Eu trebuie să revin în sală, să schimb anumite asepecte, să muncesc din greu și să sper că data viitoare voi fi mai pregătit”.

Whittaker, apărat de Piers Morgan

Gestul lui Whittaker a atras multe critici în Marea Britanie, dar a avut și un susținător. Piers Morgan, jurnalistul controversat care i-a atacat în ultimele săptămâni pe Novak Djokovic sau pe Simone Biles, a fost de partea boxerului: „Mi-a plăcut la nebunie. În sfârșit, un atlet de la aceste Jocuri Olimpice este pregătit să spună adevărul. Bravo, Ben!”.

VIDEO Simona Radiș și Ancuța Bodnar, medaliatele cu aur la Jocurile Olimpice, își spun povestea

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice: 

FOTO David Popovici, la întâlnirea cu ministrul Educației: „Sunt într-un fel de cotitură, trebuie să decid dacă rămân în România sau SUA”

CORESPONDENȚĂ DIN TOKYO Încă o finală olimpică pentru România! Alexandru Novac luptă pentru o medalie la aruncarea suliței

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
dragdim
dragdim  •  05 August 2021, 01:30

Un prost! Englezoi plin de el, olimpiada înseamnă altceva.

talpaiadului
talpaiadului  •  04 August 2021, 19:46
Postat de tatageminy pe 04 August 2021, 19:23

mentalitate de invingator. nu ca simone bailes sau gimnastele de pe meleagurile noastre. locul 2 este primul invins.

Acest sportiv nu merita neaparat aplaudat pentru gestul lui, in schimb merita respectat pentru declaratia frumoasa la adresa adversarului. Chiar daca e de argint, medalia se tine se tine la gat pe timpul festivitatii de premiere, asa e traditia olimpica, dupa aia sportivul poate s-o arunce si la gunoi daca nu e multumit, e treaba lui. Nu e mare lucru sa te comporti civilizat pe timpul celor cateva minute cat dureaza festivitatea de premiere, dupa aia te poti intoarce in sala sa te antrenezi la fel ca si atunci cand ai tinut medalia in mana si ai bagat-o in buzunar.

patratel2019
patratel2019  •  04 August 2021, 19:44

Dar așa... le place sa ingenunchem in sprijinul"Black Lives Matter"!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează