SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE OLIMPICE

Un cal care a concurat la Jocurile Olimpice a fost eutanasiat, după ce s-a accidentat la Tokyo!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 august 2021 20:29 / Actualizat miercuri, 04 august 2021 21:26

Situație controversată la Jocurile Olimpice. Jet Set, calul alături de care elvețianul Robin Godel a concurat la Tokyo, a fost eutanasiat după ce a suferit o accidentare gravă în timpul concursului.

La proba de întreceri individuale a concursului de echitație, Jet Set a întâmpinat dificultăți la cross-country, o cursă cu obstacole de aproximativ 4,5 kilometri. Acesta a suferit o accidentare gravă la ultimul obstacol al cursei și a avut nevoie de intervenția medicilor. 

Calul a fost transportat la o clinică veterinară din Tokyo și s-a constatat că are o „ruptură de ligamente ireparabilă”. Decizia finală a fost ca Jet Set să fie eutanasiat! „Cu tristețe vă informăm că Jet Set, calul elvețian alături de care concura Robin Godel, a fost eutanasiat, după ce s-a accidentat”, a fost mesajul transmis de Federația Internațională de Echitație.

Probleme și în concursul de sărituri individual

O decizie a organizatorilor de la concursul de sărituri individual a fost contestată vehement de sportivi. Obstacolul cu numărul 10 le-a dat mari bătăi de cap participanților. Motivul? O statuie cu un luptător de sumă în mărime naturală care speria caii!

Statuia este poziționat lângă un obstacol plasat în colțul arenei. Ghemuit și aparent pregătit să atace, luptătorul pare să fi intimidat caii la concursul de sărituri individual.

Mai mulți călăreți s-au plâns că, la vederea statuii, caii se sperie și sunt distrași de la cursă, pierzînd timp și ratând baremul de finală.

Un cal care a concurat la Jocurile Olimpice a fost eutanasiat, după ce s-a accidentat la Tokyo!

„Am observat 4 sau 5 cai care s-au speriat”, a spus Harry Charles, călăreț britanic. „Încercăm să ne relaxăm caii la rândul nostru și poate că sunt surprinși să vadă o statuie atât de aproape”, a zis Penelope Leprevos, medaliată cu aur la ediția din 2016 de la Rio.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Andre de Grasse, noul campion olimpic la 200 de metri » Dezlănțuit după ce a scăpat de Usain Bolt

Usain Bolt îl contestă pe noul campion olimpic la 100m: „E absurd ce-a făcut Jacobs la Tokyo!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
ovidiu1
ovidiu1  •  05 August 2021, 15:05

Ce e cu statuia aia pe acolo, trebuiau sa refuze sa participe pana nu era indepartata statuia aia care speria caii.

ovidiu1
ovidiu1  •  05 August 2021, 15:03

"Sport" foarte periculos si pentru oameni si pentru cai.

sibelius
sibelius  •  05 August 2021, 11:51
Postat de fuller pe 05 August 2021, 07:05

Mesajul sugerat.. caii sant respectati atata timp cat sant utili si servesc bine. Altminteri sant buni de impuscat. Nu stiu cat de grava a fost accidentarea, insa speram sa i se ofere o sansa la viata , chiar daca nu ar mai fi putut concura vreodata.

Cel mai simplu era sa te documentezi inainte sa scrii, da' era complicat, nu?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează