SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Camelia Potec a vorbit pentru GSP, imediat după finalele lui Popovici și Glință: „David, extraordinar! Robert, sub așteptări”

David Popovici // FOTO: Raed Krishan +11   FOTO
David Popovici // FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 27 iulie 2021 08:08 / Actualizat marti, 27 iulie 2021 14:06

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, a vorbit pentru Gazeta Sporturilor imediat după finalele Olimpice în care au participat David Popovici și Robert Glință.

Într-un dialog purtat la Tokyo cu reporterul GSP Marian Ursescu, Camelia Potec a analizat evoluțiile celor doi înotători români.

„Ne simțim foarte bine. Mă bucur că această locație va rămâne în amintirea românilor. Nu am mai avut de mulți ani două finale olimpice, mai ales în aceeași zi, dar înotul începe să revină la rezultatele de acum mai bine de zece ani.

Am trăit foarte intens aceste două finale. M-am bucurat în primul rând pentru că ei au reușit aceste două finale. M-am bucurat că au reușit această performanță, să înoate într-o finală olimpică. Pentru David e o experiență extraordinară. E prima finală olimpică și avea ce să învețe. Pentru Robert e a doua finală și avea puțină experiență. 

David a făcut o performanță extraordinară! Pentru Robert a fost o performanță sub așteptări”, a spus Potec.

David Popovici, la două sutimi de bronz! foto: Raed Krishan/GSP
David Popovici, la două sutimi de bronz! foto: Raed Krishan/GSP
David Popovici, la două sutimi de bronz! foto: Raed Krishan/GSP
+7 FOTO

Camelia Potec: „E doar începutul pentru David Popovici”

Fosta medaliată olimpică de la Atena a vorbit și despre șansele lui David Popovici de a câștiga o medalie în proba de 100 de metri liber.

„David e triplu medaliat la Festivalul Olimpic al Tineretului European, prima competiție de mare anvergură la care participă cei mai buni și talentați sportivi din Europa. Aceste trei medalii trebuiau să conteze pentru toți românii și măcar să-l urmărească din acel moment, din 2019. Mă bucur că David a ajuns la acest nivel. Și e doar începutul. 

Mi-am dorit ca el și Robert să se simtă bine în această cursă, să se distreze. David asta a făcut. A fost o performanță extraordinară, dar timpul lui nu a fost suficient pentru o medalie.

Rămâne să mergem și să trecem de calificări și de semifinalele la 100 de metri liber. După aceea putem vorbi de finală și de timpul său. Dar să ajungă acolo, să vedem cum se recuperează. Asta e proba regină, iar toți sportivii vor fi într-o formă foarte bună. Toată lumea va înota foarte tare încă din calificări”, a adăugat Potec.

VIDEO Cursa lui David Popovici din finala de la Jocurile Olimpice

Citește mai multe știri despre Jocurile Olimpice: 

David Popovici, primele declarații după cursa fabuloasă la Tokyo: „Mi-am ros aseară unghiile, altfel luam medalie!”

Robert Glință, epuizat după finala de la Jocurile Olimpice: „Atât am putut la momentul acesta! Am dat totul”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
iuliuc
iuliuc  •  28 Iulie 2021, 19:40

Doamna Potec, nu comparați sportivii. Nu este corect față de ei, față de antrenorii lor. Au ajuns amândoi la JO si merita incurajari indiferent de rezultate. Fiecare are strategia lui si o echipa diferită in spate. Ma astept la mai mult suport măcar emotional, căci financiar stim cat de greu reușiți doamna Potec sa produceti schimbari. Poate doar acum, după ce s-au afirnat vi se vor deschide usile. Puțin mai mult respect pentru sportivii pe care ii reprezentați. Dar si pentru antrenori si echipa lor. Munca acolo este. Felicitări David, Felicitari Robert! Doi băieți minunați.

cfrinho
cfrinho  •  27 Iulie 2021, 14:53

Ar fi fain ca acest copil sa prinda macar o medalie, i-ar da o incredere extraordinara pentru viitoarea olimpiada, unde isi va arata adevarata fata.

sibelius
sibelius  •  27 Iulie 2021, 12:41
Postat de Adrian Floricescu pe 27 Iulie 2021, 09:58

Asa zice el, ca să para ca nu are presiune pe el. E psihologie inversa.

Ce presiune sa ai la primul concurs de seniori? Nu are absolut nimic de pierdut sau de demonstrat.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează