SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  BOX

CORESPONDENȚĂ din Japonia Claudia Nechita, la un meci de medalia olimpică: „În ring, vedeta am fost eu!” » Promisiunea antrenorului + semnal de alarmă înaintea „sferturilor”

Maria Claudia Nechita (27 de ani) a învins-o pe somaleza Ramla Ali, în optimile de finală ale categoriei 52 kg. +26   FOTO
Maria Claudia Nechita (27 de ani) a învins-o pe somaleza Ramla Ali, în optimile de finală ale categoriei 52 kg.

Articol de , - Publicat luni, 26 iulie 2021 15:55 / Actualizat luni, 26 iulie 2021 16:25

Maria Claudia Nechita (27 de ani) a învins-o pe somaleza Ramla Ali, în optimile de finală ale categoriei 52 kg. Decizia a fost în unanimitate, iar Claudia a intrat în istorie! Este prima femeie din România care a câștigat un meci de box la Jocurile Olimpice.

  • Marian Ursescu, corespondent al Gazetei Sporturilor la Jocurile Olimpice, a urmărit pe viu, de la Tokyo, victoria entuziamsnată a Claudiei Nechita. Într-un interviu acordat imediat după meci, sportiva a vorbit despre emoția acestui moment și promite că va aduce o medalie acasă
  • În sferturile de finală, sportiva din România va boxa împotriva lui Sena Irie (Japonia). Meciul este programat miercuri, de la ora 11:15. Cu o victorie, Nechita ar fi sigură de o medalie.

Claudia intră în ring cu o bandană multicoloră, dar antrenorul Adrian Lăcătuș îi pune repede casca albastră cu cercurile olimpice pe cap. „Claudia, tare. Nu o lași să vină peste tine!", îi spune tehnicianul. Pugilista dă din cap, aprobând. Și când se aude gongul, se repede asemeni unui pitbull gata să-și răpună adversarul.

Claudia Nechita, la un meci de medalia olimpică

Și Ramla Ali încasează, încasează. Directe, croșee, upercuturi. Intră toate. Se afișează scorul, e normal, toți 10-9 pentru româncă. Arbitri din Algeria, Argentina, Australia, Azerbaidjan. Zici că s-a strigat catalogul. S-a rătăcit doar indonezianul.

Lucrurile nu se schimbă nici în runda a doua. Vedetă în țara sa, "copertă" în reviste importante din Anglia, Ramla Ali nu are nici o șansă în fața ploii de lovituri a Claudiei. E gata, 2-0 la reprize. Și dacă pierde a treia rundă, românca merge mai departe. Dar de unde? Nechita nu se menajează. Lovește puternic, apasă pe fiecare pumn. Și la final, normal, arbitrul îi ridică brațul. în semn de victorie. Africanca recunoaște cu fair-play și o felicită.

+22 FOTO

Claudia, atenție în „sferturi”!

Adversara Claudiei vine din meciul următor, ultimul al zilei de 26 iulie. E deja ora 21:00 la Tokyo. Tunisianca Kholoud Moulahi ar trebui să nu aibă probleme în fața japonezei Sena Irie. În ring așa stau lucrurile. Tunisianca e bătăioasă, lovește. Japoneza mai mult face anti-box, ține, dă în gol. Pe buletinele de arbitraj lucrurile stau însă altfel. Anouncerul strigă: "Învingătoare prin decizie unanimă, Sena Irie". De asta e atât de controversat boxul.

Pentru Claudia o fi bine, o fi rău? Antrenorul Adrian Lăcătuș dă asigurări. „Stați liniștiți, nu vor fi probleme! Nechita e pregătită să bată pe oricine. Adversarele tari sunt pe partea cealaltă de tablou. Ăsta a fost norocul nostru". Adaugă. „Nechita va face o figură frumoasă, așa cum ne dorim cu toții! Ia medalie. E încununarea muncii, satisfacția mea după o viață de antrenorat să iau medalie la competiția supremă", a spus antrenorul care a fost și la Londra 2012, cu cea care avea să-i fie soție, Mihaela Lăcătuș Cijevschi.

Claudia Nechita: „Nu mă opresc decât pe podium!"

- Claudia, cum a fost lupta în ring? 
- A fost primul meci și întotdeauna emoțiile sunt un pic mai mari. Dar cred că m-am impus în fiecare repriză și am câștigat net. Sunt fericită. Când urci în ring trebuie să fii hotărâtă, să ai atitudine.

- Aceasta a fost tactica?
- Planul de meci a fost să fac pressing, să câștig prima repriză, ca să intru în avantaj, să am o oarecare liniște. Să conduc lupta, nu să aștept!

- Somaleză e vedetă la ea în țară, o cunoșteai?
- O cunoșteam, a mai fost și la alte competiții. Este vedetă la ea în Somalia, dar când te urci pe ring nu mai contează cine ești! Azi, cred că pe ring vedeta am fost eu.

- Un singur meci te mai desparte de podiumul olimpic.
- Un singur meci, dar ce meci! Îmi doresc din tot sufletul această medalie, cred că pot să o obțin. Nu vrea să mă opresc însă. Doamne ajută să urc cât mai sus în această competiție.

VIDEO GSP.ro a fost lângă Ana Maria Popescu, la singura medalie obținută de România până acum

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice: 

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA David Popovici, primele cuvinte după calificarea în finala de la Jocurile Olimpice: „Știți care a fost ultima indicație dată de antrenor? Să mă distrez! Asta am făcut”

Mihaela Buzărnescu, eliminată în turul II de la Jocurile Olimpice » A câștigat doar trei game-uri

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
sibelius
sibelius  •  26 Iulie 2021, 19:12
Postat de ceaiuri pe 26 Iulie 2021, 17:38

scrimerii italieni cine zici ca ii plateste....si unde lucreaza...nu e nimic iesit din comun

Sporturile "de nisa" nu prea au alte solutii,dar fotbalul profesionist nu ar trebui platit de stat.

ceaiuri
ceaiuri  •  26 Iulie 2021, 17:38
Postat de sibelius pe 26 Iulie 2021, 16:53

Primaria ca primaria, da' unitatea militara care "premiaza" cu plateste fotbaliatori de liga a II-a la nivelul respectiv?

scrimerii italieni cine zici ca ii plateste....si unde lucreaza...nu e nimic iesit din comun

sibelius
sibelius  •  26 Iulie 2021, 16:53
Postat de ceaiuri pe 26 Iulie 2021, 16:43

si cand te gandesti ca o primarie da bani pt o jucatoare cat..trei medalii olimpice de aur

Primaria ca primaria, da' unitatea militara care "premiaza" cu plateste fotbaliatori de liga a II-a la nivelul respectiv?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează