SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

David Popovici, curajos după calificarea în finala olimpică: „Am vrut să-l sperii pe Caeleb Dressel și cred că am reușit”

David Popovici s-a calificat în a doua finală olimpică la Tokyo, la proba de 100m liber. // FOTO: Raed Krishan +21   FOTO
David Popovici s-a calificat în a doua finală olimpică la Tokyo, la proba de 100m liber. // FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iulie 2021 09:33 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 10:30

La numai 16 ani, David Popovici s-a calificat în a doua finală olimpică la Tokyo, la proba de 100m liber.

În această dimineață, David a obținut al cincilea timp din semifinale, 47.72, și se va bate pentru medalii joi, de la ora 5:37, ora României. 

După cursă, David a vorbit despre strategia diferită pe care a încercat-o, dar și despre duelul cu americanul Caeleb Dressel (24 de ani), deținătorul mai multor medalii mondiale și dublu campion olimpic.

David Popovici, după calificarea în finala olimpică la 100m liber: „Am vrut să-l sperii pe Caeleb Dressel

„Am vrut să înot spre stânga, a fost prima dată când am încercat asta. Sunt tot felul de strategii, pe care le știm eu și antrenorul meu. El știe mai bine cum a fost cursa asta.

Am vrut doar să-l sperii puțin (n.r- pe Caleb Dressel) și cred că am reușit. În finală nu știu ce strategie voi avea, trebuie să vorbesc cu antrenorul”, a spus Popovici pentru TVR 1.

Universitățile americane îi dau târcoale lui David Popovici

 Ascensiunea fulminantă a lui David Popovici a făcut să tresară o mulțime de universități americane, care vor deja să și-l treacă în portofoliu pe băiatul care e noua senzație mondială a natației. 

„Sunt contacte în SUA, dar când ajungi la un anumit nivel nu știu cât te mai ajută sistemul NCAA. Și nu știu dacă David chiar asta își dorește. Poate vrea să rămână în țară sau în Europa, la o facultate. Opțiunile sunt deschise și foarte vaste. Decizia îi va aparține doar lui și familiei", spune Adrian Rădulescu. 

David n-a simțit nevoia ca în echipa lui să existe și un psiholog. A considerat că nu e cazul acum să comunice pe partea asta
 - Adrian Rădulescu

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

Momente teribile în disputa Medvedev - Fognini de la Jocurile Olimpice: „Dacă mor aici, cine își asumă reponsabilitatea?” + Badosa, scoasă în cărucior de pe teren

Ștefan Berariu, declarația zilei după argintul de la Jocurile Olimpice: „Am arătat că avem c*****e foarte mari”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (63)
adwd
adwd  •  29 Iulie 2021, 22:08

ca mai toti pustanii din zilele noastre are carente la educatie si respectul cuvenit celor mai in varsta si cu experienta. nu e vina lui , e a parintilor si a presei ca publica orice debiteaza un pusti care a stat mai mult in apa decat in clasa.

pariez_tot_ce_am
pariez_tot_ce_am  •  29 Iulie 2021, 03:22
Postat de rebeca_miron pe 28 Iulie 2021, 17:21

Mentiune: nu sunt un adult, who hypes him up impreuna cu media, cum spuneti dumneavoastra, ci o persoana de aceeasi varsta cu el, care este partinitoare a adevarului, de oricare parte ar fi acesta Va asigur, faptul ca il cunosc personal nu afecteaza in niciun fel obiectivitatea mea fata de el. In mod cert, nu am incercat sa ii iau apararea, ci doar sa explic o situatie, pe care atat dumneavoastra, cat si mass media, ati transformat-o. Cu totii stim bine care este adevarul, dar nu vrem sa-l acceptam. Despre “aroganta” mentionata de dumneavoastra, nu pot spune decat ca, la nivelul lui, nu se poate considera astfel. Aroganta este o persoana ca dumneavoastra, care face astfel de comentarii si se lauda cu meritele obtinute la locul de munca, dar in aceeasi propozitie mentioneaza modestia de care da dovada, “spre deosebire de David”. Honestly, comentariile dumneavoastra nu demonstreaza decat fan behavior :))) Stay mad

2021 si inca mai vad penibili care o ard pe romgleza

mandpv964
mandpv964  •  28 Iulie 2021, 21:17
Postat de cr_fabiani pe 28 Iulie 2021, 16:56

Un comentariu lung si obiectiv.totally unbiased:))))putem sa l "spalam"cat dorim.mai ales daca acest lucru se face de catre cunoscuti..e deja ridicol.ca e atitudinea lui sau ca presa forteaza,el este momentan hyped up,probabil pana maine si se va desumfla..sa ne ascundem dupa eufemisme gen "sarcasm"...stimata doamna,nici dupa 5 medalii de aur,nu facem glumite ieftine la COLEGII nostri,mai ales ca ei au si pus ceva pe masa..eu recunosc,nu am un disxurs obiectiv si nu e ceva personal,efectiv e determinat de aroganta lui,dar nici Dvs,nu sunteti obiectiva..zero sum game.

Daca pustiul asta era din Cllluuujjj... Eeee....

Vezi toate comentariile (63)
Comentează