SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA David Popovici, primele cuvinte după calificarea în finala de la Jocurile Olimpice: „Știți care a fost ultima indicație dată de antrenor? Să mă distrez! Asta am făcut”

David Popovici e în finala de la Jocurile Olimpice // FOTO: Raed Krishan +10   FOTO
David Popovici e în finala de la Jocurile Olimpice // FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 26 iulie 2021 08:51 / Actualizat luni, 26 iulie 2021 09:42

David Popovici s-a calificat în finala de la 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La 16 ani, puștiul va avea două curse marți, la Tokyo. Finala de la 200 metri liber, dis de dimineață, și seriile de la 100 metri liber, imediat după prânz.

  • Gazeta relatează în direct din Japonia tot ce se întâmplă la Jocurile Olimpice. Marian Ursescu și Raed Krishan, corespondenți ai Gazetei Sporturilor la Jocurile Olimpice, au fost prezenți la semifinalele probei de 200m liber și transmit primele declarații ale lui Popovici după calificarea în finală.
  • Marți, în zori, la ora 4:43, ora României, va fi finala la 200 metri liber. Apoi în sesiunea a doua de natație, care începe la ora 13:00, va înota în serii la 100 de metri, proba lui favorită.
  • Cu cel mai bun timp al sezonului la proba de 100 metri, Popovici va lua startul în ultima serie, a 9-a, de la ora 13:20. Pe culoarul 6, alături de campionul mondial, americanul Caeleb Dressel, pe 5, și de campionul Asiei, Katsumi Nakamura, pe 7

David Popovici se simte ca peștele în apă la Tokyo Aquatics Center din Japonia. Cu fiecare cursă, puștiul minune ridică tot mai multe semne de întrebare, tot mai multă lume e interesată de el.

„De unde l-ați scos pe acest fenomen?", mă întreabă Alberto Martinez Fernandez, jurnalist la As, care a venit la concursul de înot să-l vadă pe Hugo Gonzalez, de la 100 metri spate. 

Fenomenul David Popovici continuă! Cum s-a trăit la Tokyo calificarea în finală a puștiului-minune din România
ÎNOT
Fenomenul David Popovici continuă! Cum s-a trăit la Tokyo calificarea în finală a puștiului-minune din România

Știe deja povestea, a citit-o în toate ziarele mari ale lumii. David Popovici nu mai e de mult un necunoscut în lumea înotului. E o micuță vedetă.

David Popovici, după calificarea în finala de la Jocurile Olimpice: „Acum 4-5 luni nici nu mă gândeam că mă voi califica într-o finală la 200 metri liber”

După cursa de la 200 metri liber, în care a reușit calificarea în prima sa finală olimpică, David răspunde jovial și cu naturalețe întrebărilor. Și în engleză, apoi în română.

„M-am simțit un pic mai bine decât în serii, asta pentru că prima cursă a setat ritmul pentru ceea ce urmează. Cursa a fost foarte bună, perfectă, am reușit să mă calific în finală, ceea ce e un lucru excelent pentru mine!", spune David.

Antrenorul Adrian Rădulescu i-a spus clar: nu stă mult la interviuri, că mai are treabă. Trebuie să ajungă cât mai repede în sat.

David recunoaște însă. „Acum 4-5 luni nici nu mă gândeam că mă voi califica într-o finală la 200 metri liber, nu visam. Dar se mișcă totul repede, se schimbă pentru că am un antrenor foarte bun și acum sunt în finală. Și sunt convins că va fi o finală de neuitat!". 

Spre plecare, se întoarce și spune. „Știți care a fost ultima indicație pe care mi-a dat-o? Să mă distrez și asta am și făcut!". Avem treabă multă cu acest puști.

David Popovici (Foto: Raed Krishan)
David Popovici (Foto: Raed Krishan)
David Popovici (Foto: Raed Krishan)
David Popovici (Foto: Raed Krishan)
David Popovici (Foto: Raed Krishan)
+6 FOTO

Citește mai multe știri despre Jocurile Olimpice: 

Robert Glință, calificare incredibilă în finală la 100m spate: „M-a ajutat bunul Dumnezeu, dar nu sunt mulțumit de mine”

Cosmin Olăroiu îi ia apărarea lui Mirel Rădoi: „Nu interesează pe nimeni. Ne-am dus la Olimpiadă cu o echipă încropită”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (7)
scoby57
scoby57  •  26 Iulie 2021, 11:33

Și va apare ministrul Novak spunând că nu are cum să câștige o medalie!

sibelius
sibelius  •  26 Iulie 2021, 11:17
Postat de dora pe 26 Iulie 2021, 10:48

Calificarea este merituoasa dar timpul scos este problematic...trebuie sa inoate, in finala, cu o secunda mai putin, pentru a prinde podiumul olimpic !

Are timp pentru podium si peste 3 ani.

portardelegenda
portardelegenda  •  26 Iulie 2021, 11:15

Daca i as putea da o indicatie , i as spune : nu mai astepta urmatoarea olimpiada , distreaza te ACUM , nu lăsa pe maine ce poti face azi

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close