SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  BEIJING

De ce jurnaliștii de la Olimpiada de Iarnă vor folosi laptopuri noi-nouțe, pe care le vor arunca apoi. De ce îi sperie China

Media
Media

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 ianuarie 2022 16:30 / Actualizat vineri, 21 ianuarie 2022 17:38

Jurnaliștii care vor relata de la fața locului desfășurarea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing vor lucra pe telefoane și laptopuri noi-nouțe. La finalul competiției, le vor lăsa acolo sau le vor arunca, scrie Washington Post.

Motivul e simplu. Reporterii americani sunt îngrijorați că dispozitivele pe care le vor folosi vor fi infectate de programe ostile de software, ce le vor permite autorităților comuniste din China să spioneze conținutul lor și când presa va reveni în țările natale. De aceea, jurnaliștii sunt dispuși să se debaraseze de dispozitive.

  • Jocurile Olimpice de Iarnă vor începe pe 4 februarie. 

China suprimă presa independentă

Măsurile luate de media occidentală subliniază profunda neîncredere față de practicile statului chinez. Conform discursului oficial, jurnaliștii vor fi nevoiți să stea într-o „bulă” pentru a fi protejați de pandemie, însă decizia chinezilor este văzută de reporteri ca o încercare de a limita și controla ceea ce vede presa independentă.

China are unele dintre cele mai stricte reguli anti-presă liberă din lume și este recunoscută pentru faptul că încarcerează jurnaliști. Autoritățile comuniste au intervenit brutal în Hong-Kong și au suprimat media independentă, iar în provincia Xinjiang, acolo unde există suspiciunea unui genocid împotriva populației uigure, autoritățile au impus un blackout mediatic.

Veste excelentă pentru România » Sportiva cu cel mai bun rezultat la precedentele JO merge la Beijing

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează