SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ABUZ

„A venit cu o băutură. Brusc, nu-mi funcționa corpul” » Povestea horror a unei campioane mondiale, violată la 19 ani

Elise Christie, o patinatoare olimpică din echipa Marii Britanii, foto: Instagram
Elise Christie, o patinatoare olimpică din echipa Marii Britanii, foto: Instagram

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 octombrie 2021 10:44 / Actualizat vineri, 01 octombrie 2021 10:56

Elise Christie, o patinatoare olimpică din echipa Marii Britanii, a povestit într-o carte autobiografică violul la care a fost supusă când avea doar 19 ani. Detaliile incidentului sunt horror. 

Multiplă campioană europeană și mondială, Elise Christie a mărturisit că a avut probleme mintale de atunci înainte. În vârstă de 31 de ani, Christie și-a publicat o carte de memorii, denumită Resilience (Reziliență). Violul a avut loc în 2010, în Nottingham, iar sportiva îi alocă un capitol întreg în carte. 

„Am ieșit într-un bar, în oraș. Eram într-o relație cu un coechipier, la vremea aceea. Am cumpărat ceva de băut, dar nu am apucat să iau mai mult de câteva guri, când un tip a apărut lângă mine și a început să vorbească. Îi răspundeam, dar fără să mă preocup prea mult de ce spune. 

S-a oferit să îmi ia ceva de băut, dar i-am zis că am deja o băutură, de care abia mă atinsesem. Nu a contat, s-a dus și a venit cu o altă băutură și mi-a zis: «Încearc-o pe asta». Eram prea naivă ca să știu ce înseamnă asta, așa că am luat câteva guri. 

Nu am băut-o pe toată și îmi amintesc că mă gândeam deja: «Nu pot să stau în oraș în starea asta. Nu e bine». Nici măcar nu era târziu, cred că nu era nici 10 seara”, povestește Elise Christie. 

„A venit cu o băutură. Brusc, nu-mi funcționa corpul” » Povestea horror a unei campioane mondiale, violată la 19 ani
Elise Christie, o patinatoare olimpică din echipa Marii Britanii, foto: Imago

Elise Christie: „Corpul meu nu funcționa cum trebuie. Țipam «Nu, nu», dar nu i-a păsat”

Sportiva și-a comandat un taxi, care o aștepta în fața barului, dar tipul a urmărit-o și s-a urcat cu forța cu ea în mașină. 

„Mă simțeam foarte ciudat, corpul meu nu funcționa cum trebuie. Am încercat să fug, dar nu reușeam să alerg deloc. Oricât am încercat, nu m-am putut îndepărta de acest om. Îmi aduc aminte că i-am spus taximetristului: Te rog, nu mă duce acasă la tipul ăsta. Trebuie să mă duci acasă. La un moment dat, am trecut chiar aproape de casa mea și am început să țip: Acolo, întoarce, acolo trebuie să ajungem”. 

Violatorul l-a convins pe taximetrist că Elise Christie este iubita lui și că e „doar foarte beată”, așa că a dus-o pe sportivă la el acasă. 

„Îmi devenise limpede că vrea să mă agreseze sexual. Îi repetam: nu, nu! Dar mă ignora total și mă abuza. Sunt puternică fizic și probabil aș putea da orice bărbat jos de pe mine, dar în starea în care eram, nu m-am putut lupta cu el. Într-un final, pur și simplu am cedat și m-a violat. La un moment dat, am leșinat”. 

Elise Christie s-a trezit în mijlocul nopții și a fugit, dar nu s-a dus să facă plângere la poliție. „Nu știam ce să fac. Nu voiam să îi povestesc mamei, fiindcă știam căse va supăra. Mereu mă gândeam că violurile sunt ca cele de la televizor, când o femeie e luată în parc, dusă într-un tufiș, bătută și abuzată. Dar mie nu mi s-a întâmplat așa ceva. Nu am fost bătută și lăsată pe jumătate moartă. Dar am fost abuzată, contra voinței mele”. 

„A fost cel mai greu capitol de scris. Sper să ajute oamenii. E multă sinceritate în acel capitol și m-am cam chinuit să-l recitesc. Mi-a luat luni. Știu că ce am povestit va ajuta pe unii oameni, care au trăit ce povestesc eu. Când am fost violată, eram prea naivă ca să îmi dau seama cât de greșit e totul”, a concluzionat Elise Christie, citată de The Sun

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
ali.bec
ali.bec  •  01 Octombrie 2021, 20:38
Postat de brentford pe 01 Octombrie 2021, 14:34

Pentru ca le pasa de sport...poate prea mult

Ăștia, când încearcă sa scrie de sport, muta patinajul la JO de vara, sau (ca Ioanitoaia in “opinia” de azi) zic ca Real Madrid are 9 titluri de CL

dexter4
dexter4  •  01 Octombrie 2021, 19:39

"Detaliile incidentului sunt horror. " Poate ne explica aceasta propozitie proasta care a scris fituica. Chiar nu poti scrie in limba romana???

134016914760397
Mihai Popescu  •  01 Octombrie 2021, 15:41

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează