SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE OLIMPICE

Un sportiv s-a retras de la Jocurile Olimpice » Motivul este incredibil

Feithi Nourine(alb) s-a retras de la Jocurile Olimpice.
Feithi Nourine(alb) s-a retras de la Jocurile Olimpice.

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 iulie 2021 11:41 / Actualizat vineri, 23 iulie 2021 11:49

Judoka algerian Fethi Nourine a decis să renunţe la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru a nu concura cu un adversar israelian, acesta susținând cauza palestiniană în conflictul politic cu Israel.

  • CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA: Gazeta Sporturilor este singura redacție din România, exceptând televiziunea și radioul de stat, care a trimis o echipă de jurnaliști la Jocurile Olimpice, pentru a relata de la fața locului.
  • Jurnaliștii GSP în Japonia sunt Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan.

Fethi Nourine a decis să se retragă de la Jocurile Olimpice pentru a nu concura împotriva unui sportiv israelian. Nourine trebuia mai întâi să-l înfrunte pe sudanezul Mohamed Abdalrasool, luni în primul tur, înainte de a-l întâlni pe israelianul Tohar Butbul în turul următor.

Am muncit din greu pentru a ne califica la Jocurile Olimpice, dar cauza palestiniană este mai importantă decât asta", a declarat sportivul pentru postul de televiziune algeriană, potrivit Sportmedia.

Nourine nu este la prima experienţă de acest gen, el procedând similar la Campionatele Mondiale din 2019 de la Tokyo.

JUDO - Nippon Budokan: „Sala Viselor”, arena încărcată de istorie

Un sportiv s-a retras de la Jocurile Olimpice » Motivul este incredibil

Întrecerile de judo la Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în grandiosul “Nippon Budokan”. A fost construită pentru a găzdui întrecerile de judo la Jocurile Olimpice din 1964 și a costat la acea vreme 5,6 milioane de dolari. Construcția este una impunătoare, are 42 de metri înălțime și poate găzdui până la 15.000 de spectatiori. 

A fost apoi modernizată și acum poartă supranumele de “Sala Viselor”. Structura octogonală găzduiește o statuie budistă de mare valoare istorică și spirituală: Yumedono Kannon. “Budo” înseamnă în japoneză arte marțiale, iar aici au loc toate Campionatele Naționale de judo, karate, kendo, aikido ale Japoniei. 

Luptele și-au făcut și ele loc pe ușile de la Budokan, iar mai nou kick boxingul și K1. Budokan nu este legendară însă numai pentru sport. Între 30 iunie și 2 iulie 1966, The Beatles au concertat la Nippon Budokan și au inaugurat astfel o tradiție a spectacolelor muzicale, neîntrerupt până astăzi. 

Eric Clapton în anii '70, Frank Sinatra în '80, Diana Ross în '90 au călcat pragul Budokan. De-a lungul timpului, arena a câștigat o anumită popularitate și devine o necesitate în turneele mondiale ale vedetelor. 

La Nippon Budokan vor concura pentru România Andreea Chițu, Vlăduț Simionescu și Alexandru Raicu.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

A început spectacolul! Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat la pas prima cursă și s-au calificat în semifinale la Tokyo!

Jurnal de campioană olimpică » Spadasina Ana Maria Popescu s-a lăsat urmărită de GSP timp de un an

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
paolo12
paolo12  •  23 Iulie 2021, 13:58

Articolul asta a fost scris în Japonia sau mai băgați de la voi, din redacție? Va întreb, pentru ca nu semnați articolele și nu știm pe cine sa felicitam.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close