SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ATLETISM

CORESPONDENŢĂ DE LA TOKYO Cum au trăit Florentina Iușco și Alina Rotaru calificările de la săritura în lungime: „Măcar copilașul meu să fie mândru de mine pentru că știu că o să fim criticate” vs. „Mi-a lipsit cred un pic de noroc!”

Alina Rotaru a ratat calificarea în finală la săritura în lungime // FOTO: Raed Krishan +17   FOTO
Alina Rotaru a ratat calificarea în finală la săritura în lungime // FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 01 august 2021 08:53 / Actualizat duminica, 01 august 2021 09:37

Stări diferite pentru Florentina Iușco (25 de ani) și Alina Rotaru (28 de ani), cele două atlete tricolore care au concurat la Tokyo, în întrecerea de săritură în lungime. Florentina Iușco a venit plângând să dea declarații și a continuat să plângă pe toată durata interviului. 

  • Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite cele mai noi informații de la Jocurile Olimpice

„Sunt dezamăgită de mine pentru că am muncit foarte mult pentru competiția aceasta. Mă așteptam să fie mai bine. Nu m-am simțit bine pe săritură, nu am reușit să bat pe prag cum trebuia, acum poate am avut o zi mai proastă, nu știu”, spune fosta campioană mondială de tineret.

„Am avut emoții, e prima ediție de Jocuri Olimpice. Nu am sărit la pregătirea făcută și la valoarea pe care știu că o am. Asta e dezamăgirea. Pe viitor sper mă mobilizez mai bine și să fac competiții mai bune. Sper să prind și următoarea ediție a Jocurilor Olimpice”, adaugă atleta de 25 de ani.

+13 FOTO

Apoi aduce vorba de fiul său de patru ani, Eric Florentin și lacrimile se întețesc pe obraji. „Sunt încărcată de emoții și încărcată de dor, pentru copilașul meu. Abia aștept să ajung acasă la el. Sper ca măcar el să fie mândru de mine pentru că știu că acum multă lume o să mă judece acum. Dar contează că sunt sănătoasă. De ce să mă judece? Cei care nu știu câtă muncă îți trebuie să ajungi aici, vorbesc multe! Am mai trecut prin aceste lucruri, cei care nu cunosc spun despre noi și vorbesc, dar nu ar trebui să o facă pentru că e munca, muncă enormă, sacrificiile mari. Sunt plecată de o lună de zile de lângă copilul meu”, spune printre lacrimi Florentina.

Alina Rotaru: „Am avut o tehnică perfectă, numai că nu a fost să fie!”

De partea cealaltă, Alina Rotaru a venit surâzătoare la interviuri și a declarat că e mulțumită de nivelul atins.

„A fost bine, m-am simțit bine, mi-a lipsit cred un pic de noroc. Mai precis 9 centimetri să ajung în finala olimpică. În ciuda căldurii, m-am simțit bine. Am avut un picior bun, am avut o tehnică perfectă, numai că nu a fost să fie!”, a declarat Alina.

Săritoarea în lungime care se pregătește în Germania, la Stuttgart, spune că „a simțit o mică presiune pentru că a muncit cinci ani pentru acest concurs și emoțiile și-au făcut și ele prezența”. „Nu poți sări în fiecare zi la cel mai înalt nivel, mai ales că diferă mai mulți factori, vremea, pista, elanul, și cel mai mult ziua pe care o prinzi. Nivelul concursului a fost foarte ridicat, de obicei se intră în finală cu 6.50 sau chiar 6.48 metri. Mă așteptam să facă trei-patru fete baremul de 6.75 metri, dar au sărit 10 fete. Este un alt nivel”, a mai spus Alina Rotaru.

„Nu cred că voi fi criticată. Persoanele care au fost lângă mine știu ce înseamnă să ajungi la acest nivel, eu sunt o sportivă de nivel internațional, în Top 10 mondial și nu am de ce să fiu criticată pentru că astăzi am dat tot ce am putut”, a subliniat Alina Rotaru.

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DESPRE JOCURILE OLIMPICE: 

Explicația lui Novak Djokovic, după criza de nervi de la Jocurile Olimpice: „Ce pot să mai spun acum? Nu e normal”

Ce înseamnă, de fapt, problemele de sănătate mintală acuzate de Simone Biles: definiția înfiorătoare a „tremuriciului”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
tororosso
tororosso  •  01 August 2021, 17:33

Dacă este să fim corecți ,nimic din ce a fost numai este . Câte recorduri olimpice a fost la actuala ediție ? La 100m au dispărut elita americană /jamaicană și câștigă un italian ....la înot unde sunt australienii , să numai spunem de fotbal . Unde suntem noi România cea din anul 1984 JO Los Angeles care a luat 53 de medalii în total,20 de medalii de aur 16 de argint şi 17 de bronz fiind pe locul doi după SUA ca număr de medalii obţinute ?

fcu1948
fcu1948  •  01 August 2021, 16:10
Postat de piet pe 01 August 2021, 15:11

Pe Iusco am vazut-o la Cluj, cu excepția faptului că batea la 20-30 de centimetri de prag, jos pălăria, fizic impresionant, forța, picioare de saritoare, viteză. Are tot ce îi trebuie petru performanță. Poate doar că sa măritat cam repede pentru performanță!Oricum are viitor.

Când bati la 20-30 cm de prag însemna ca nu cunosti tehnica sportului pe care îl practici. Iar asta iti anulează din start orice șansa la performante.

piet
piet  •  01 August 2021, 15:11

Pe Iusco am vazut-o la Cluj, cu excepția faptului că batea la 20-30 de centimetri de prag, jos pălăria, fizic impresionant, forța, picioare de saritoare, viteză. Are tot ce îi trebuie petru performanță. Poate doar că sa măritat cam repede pentru performanță!Oricum are viitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează