SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ROMÂNIA U23- NOUA ZEELANDĂ U23

Declarații surprinzătoare după eliminarea României de la Jocurile Olimpice » „Anumiți jucători nu au vrut să meargă la Tokyo”

România la meciul cu Noua Zeelandă, scor 0-0
Foto:echipanaționalădefotbalaromâniei/facebook
România la meciul cu Noua Zeelandă, scor 0-0 Foto:echipanaționalădefotbalaromâniei/facebook

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iulie 2021 20:52 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 22:50

Echipa națională de fotbal a României a fost eliminată de la Jocurile Olimpice după 0-0 cu Noua Zeelandă în ultimul meci al grupei B. 

Fostul internațional George Florescu crede că principalul motiv al eșecului „tricolorilor” a fost faptul că Mirel Rădoi nu a avut cei mai buni jucători la lot și îi acuză pe unii fotbaliști că nu au vrut să meargă la Tokyo.

Cu 4 puncte obținute în grupa B, elevii lui Mirel Rădoi au încheiat pe locul trei, după Coreea de Sud şi Noua Zeelandă. România n-a reuşit să înscrie vreun gol, dar a beneficiat de un autogol în victoria cu Honduras.

George Florescu a declarat că selecţionerul Mirel Rădoi are scuza faptului că a avut la dispoziţie un lot modest. Fostul internaţional a dezvăluit că anumiţi jucători n-au vrut să vină la Tokyo.

„Cu siguranţă, este foarte important că am reuşit să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Dar ne aşteptam la rezultate mult mai bune, mai ales ţinând cont de adversarii pe care i-am avut în grupă, n-am jucat cu nicio forţă a fotbalului mondial. 

Acum 20 de ani, dacă ne gândeam să ne comparăm forţele cu Honduras şi Noua Zeelandă, era un subiect de glume. Am avut o grupă uşoară, dar unul dintre motive pentru că nu ne-am calificat e faptul că unele dintre echipe nu şi-au lăsat jucătorii. 

La neozeelandezi am văzut doi jucători care sunt titulari în Premier League. Noi de ce n-am reuşit să adunăm o naţională care să ţină steagul sus? 

Am sursele mele din interiorul naţionalei şi problema majoră a fost nu doar faptul că cluburile nu şi-au lăsat jucătorii, ci anumiţi jucători n-au vrut să meargă la Tokyo, din păcate. Trebuie să fim realişti, chiar n-a fost o echipă naţională cu care puteam să emitem pretenţii. 

De ce Federaţia Română de Fotbal n-a obligat cluburile din România să lase jucătorii la Jocurile Olimpice? Spania a aplicat o astfel de lege, noi de ce n-am putea? Spaniolii, deşi sunt mult superiori românilor, pot să facă asta. De ce ne permitem să ajungem de râsul altor naţiuni? Până la urmă, selecţionerul şi-a făcut treaba cu ce material a avut la dispoziţie”, a spus Florescu pentru Look Sport.

11selecții și 1 gol are Florescu pentru naționala mare a Romțniei

Florescu: „Ştiu sigur că anumiţi jucători n-au vrut să vină”

„Ştiu sigur că anumiţi jucători n-au vrut să vină, deşi au fost contactaţi personal pentru a veni în sprijinul echipei naţionale. Erau trecuţi de vârsta de la tineret. Probabil că la echipele de club se câştigă mai bine decât o prezenţă la turneul olimpic. Nu vreau să fac speculaţii”, a mai spus Florescu pentru sursa citată.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Pe ce loc se află România la capitolul medalii câștigate la Jocurile Olimpice » Diferența uriașă față de primul loc

Cornel Dinu, după eșecul României la Tokyo: „Pe mine un lucru m-a mirat!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
1319238838149008
Serban Radu  •  29 Iulie 2021, 21:55

Mai bine megea cu Chindia sau cu Farul.Vedeam o echipa cu relatii de joc . Asa am vazut 16 jucatori ( poate mai multi ) fiecare jucand ce-l duce capul.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  29 Iulie 2021, 10:31

Auzi si la Florescu asta!Cica:de ce FRF nu a dat o lege care sa oblige cluburile sa lase jucatorii la Jocurile Olimpice(cum a procedat federatia spaniola)?!Mai Florescule tu in ce tzara traiesti?!Tu nu ai auzit inca ca la noi-aici in Becalistan-FRF ...„Face ce spune Becali”?!Ca *** ala e jupanul,aici in rahiticul nostru fotbal?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

marius.bxl
marius.bxl  •  29 Iulie 2021, 07:59

Pai bai florescule ,daca cunosti un pic din fenomenul fotbal ....afla ca radoi a avut la dispoziție crema fotbaliștilor.......si a luat bătaie de la armenia ........asa ca du-te la săpat via

Vezi toate comentariile (16)
Comentează