SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ATLETISM

VIDEO Moment istoric la Tokyo: doi atleți au împărțit medalia de aur!

Gianmarco Tamberi
Gianmarco Tamberi

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 august 2021 23:18 / Actualizat luni, 02 august 2021 17:58

Mutaz Essa Barshim din Qatar și Gianmarco Tamberi din Italia au împărțit medalia de aur în cadrul probei de săritură în înălțime, la Jocurile OIimpice de la Tokyo. 

Mutaz Essa Barshim și Gianmarco Tamberi au mers perfect în finala de la Jocurile Olimpice, până la înălțimea de 2,37 metri. Au ratat tot la 2,39, iar un oficial al Comitetului Olimpic Internațional le-a propus o încercare de departajare. 

Aur împărțit la Jocurile Olimpice

În acel moment, Barshim a întrebat: „Nu putem să avem două medalii de aur?”. A urmat o discuție cu organizatorii, apoi sărbătoarea a fost declanșată pe stadionul Olimpic din Tokyo. Cei doi, prieteni foarte buni și în afara competițiilor, s-au luat în brațe și au dansat momente bune.

@classicsportmoments

##olympics ##olympics2020 ##highjump ##foryoupage

♬ original sound - Sports rewind

Barshim a explicat cum s-a ajuns la această decizie: „M-am uitat la el, el s-a uitat la mine, și ne-am dat seama că așa ar fi corect. Este unul dintre cei mai buni prieteni. Ne antrenăm împreună, suferim împreună. E un vis devenit realitate pentru noi. Acesta este adevăratul spirit olimpic. Suntem aici să transmitem un mesaj”.

După toate accidentările din ultimii ani, tot ce voiam era să concurez din nou. Acum, să am și aurul în față, este incredibil. Am visat de multe ori la acest moment. În 2016, după Rio, mi s-a spus că am șanse mici să mai particip
- Gianmarco Tamberi

1912este anul în care atletiții au împărțit ultima dată o medalie olimpică de aur

VIDEO Mutaz Essa Barshim și Gianmarco Tamberi sărbătoresc medalia de aur de la Jocurile Olimpice

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice: 

VIDEO Momente tensionate pe aeroportul din Tokyo » Sportiva care a criticat regimul din Belarus, chemată de urgență acasă: „Arată ca o răpire”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
827758200635518
Constantin Ionut Florin  •  03 August 2021, 10:10

Că să nu mai zicem că și podoaba prodancai e mai sus in pagina.

soad
soad  •  02 August 2021, 10:14

asta-i stirea ce ar trebui sa fie prima pe GSP.ro, dar din pacate un sfert din stiri is literalmente despre Becali, vorba Anamariei Popoescu ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close