SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

Corespondență din Japonia Antrenorul Larisei Iordache, despre starea medicală a gimnastei înaintea finalei de la bârnă: „O doare piciorul, nu poate să împingă în el”

Larisa Iordache
Larisa Iordache

Articol de - Publicat luni, 02 august 2021 08:49 / Actualizat luni, 02 august 2021 09:05

Antrenorul Cristian Moldovan vorbește despre starea de sănătate a Larisei Iordache, cu o zi înainte de finala de la bârnă.

La Ariake Gymnastic Center, Larisa Iordache se luptă cu propriile limite. Mai sunt doar câteva ore până la finala de la bârnă, programată pe 3 august, ora 11:50 în România, iar starea medicală a fetei care obținea bronzul cu echipa în 2012 nu e una strălucită.

Entorsa metatarsiană de la piciorul stâng, diagnosticată imediat după sesiunea de calificări din 25 iulie, o chinuie în continuare, dar varianta de a nu intra deloc în concurs nici măcar nu se pune.

„Tragem până în ultimul moment. Nu ne gândim sub nicio formă ca Larisa să renunțe la finală”, anunță antrenorul Cristi Moldovan.

El descrie momentele apăsătoare de la ultimele antrenamente: „O doare piciorul, nu poate să împingă în el pentru coborâre și pentru flick-flack-ul de 360 de grade. A reușit să facă două flick-uri, o piruetă, dar deocamdată e greu. Sperăm să mai scadă intensitatea durerii. 

Infiltrații a făcut o singură dată la clinica din Satul Olimpic, în rest e pe tratament fizioterapeutic, antiinflamatorii. Cei din staff-ul medical se ocupă extraordinar de situație, doamna doctor Torje, șeful echipei medicale Dan Tănase, Vasile Oșean de la lotul de canotaj, toți sunt focusați pe recuperarea Larisei”, a spus antrenorul gimnastei.

Moldovan: „Larisa e dezamăgită”

Moldovan mărturisește că gimnasta se pregătește la turație sub 50 la sută: „Nu e speriată, fiindcă nu-i e teamă de nicio adversară, ci e dezamăgită că nu se poate pregăti așa cum trebuie. Le vede pe celelalte fete cum se antrenează normal, ea e nevoită să fie circumspectă, nu e plăcut. 

La mijloc e și o artroză care deja exista la gleznă, în afara leziunii de acum. Dar încercăm să-i ținem psihicul ridicat, astfel încât la concurs să fie la nivelul maxim posibil”

Larisa ar urma să intre a treia în concursul de la bârnă, dar listele se definitivează cu 24 de ore înaintea startului. „Se așteaptă inclusiv decizia lui Biles, dacă participă sau nu la bârnă”, spune Cristi Moldovan. 

Americanca a ieșit deja de la individual compus, sărituri, sol și paralele, invocând probleme medicale. Bârna a rămas singurul aparat la care Biles ar mai putea participa la Tokyo. 

Ea era singura gimnastă de la Olimpiadă care obținuse calificarea în toate cele șase finale ale competiției. În 2016, la Rio, ea a cucerit patru medalii de aur.

Mulțumesc fanilor pentru toată susținerea din ultimele zile, pentru gândurile pozitive și pentru încrederea pe care mi-o oferă și pe care mi-au oferit-o în ultimele zile. Sper din suflet să fim fericiți după finala la bârnă
-Larisa Iordache

14, 133a fost nota obținută în calificări de Larisa Iordache, a patra în ierarhia finalistelor

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Alin Alexuc Ciurariu a fost învins și în recalificările de astăzi și părăsește Jocurile Olimpice

Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 2 august 2021 » Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi s-au calificat în semifinale la Kaiac-Canoe

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
gago747
gago747  •  02 August 2021, 20:49
Postat de ovidiu1 pe 02 August 2021, 17:26

Ba da, sa renunte la finala daca e accidentata, nu e nici o rusine, nu vrem sacrificiu, rana se poate agrava.

Subscriu. Nu se merită.

dobrin
dobrin  •  02 August 2021, 19:04
Postat de cornelconasu pe 02 August 2021, 17:23

Nici nu mai seamănă cu ...Larisa Iordache, zici că e ...Larisa Pastramă !!! Am fost uimiți să vedem cum Oksana Chusovitina la 46 de ani era într-o formă foarte bună datorată pregătirii atente și a vieții extrasportive exemplare, Vanessa Ferarri, la 30 de ani, câștigă bronzul în finala la sol și exemplele pot continua, numai la noi gimnastele o iau razna iar gândul nu le mai este la sport după 18-20 de ani, ci la fițe și avantaje !!! Avem zeci de foste campioane modiale și olimpice care pot să ducă gimnastica acolo unde îi este locul , avem săli dotate cu aparate de ultimă oră dar ce să vezi, trebuie să muncească și tot plângem după defuncții....Belu și Bitang !!!

O avem și noi pe Ponor care a luat aur la Europene la 30 de ani, ca să nu mai vorbesc de Drăgulescu. Dar na, ce vrei, nu pe toți îi ține șasiul să facă gimnastică de performanță până la adânci bătrâneți.

ovidiu1
ovidiu1  •  02 August 2021, 17:26

Ba da, sa renunte la finala daca e accidentata, nu e nici o rusine, nu vrem sacrificiu, rana se poate agrava.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează