SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TENIS

Novak Djokovic e la două meciuri de medalia de aur la Jocurile Olimpice. Dar întâlnește un adversar de calibru în semifinale

Novak Djokovic la Jocurile Olimpice de la Tokyo, foto: imago
Novak Djokovic la Jocurile Olimpice de la Tokyo, foto: imago

Articol de GSP - Publicat joi, 29 iulie 2021 18:48 / Actualizat joi, 29 iulie 2021 18:48

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial ATP, este la doar două meciuri distanță de medalia de aur la simplu, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Djokovic nu a avut milă în sferturi de favoritul local, japonezul Kei Nishikori, de care a dispus în doar două seturi, scor 6-2, 6-0. 

În vârstă de 34 de ani, sârbul vrea să obțină medalia de aur pentru a merge la US Open având în față perspectiva unei performanțe nemaivăzute în tenisul masculin din Era Open: Golden Slamul, adică toate cele 4 turnee de Grand Slam + aurul olimpic! 

Novak Djokovic - Alexander Zverev în semifinalele Jocurilor Olimpice de la Tokyo

De cealaltă parte a fileului, în semifinale, se va regăsi germanul Alexander Zverev. În vârstă de 24 de ani, debutantul de la Jocurile Olimpice este primul german în semifinalele acestei competiții după Tommy Haas, la Sydney 2000. 

Zverev a făcut și el o demonstrație de forță împotriva francezului Jeremy Chardy, scor 6-4, 6-1. Număr 5 mondial, Zverev arată din ce în ce mai multă consistență în joc. 

Novak Djokovic e la două meciuri de medalia de aur la Jocurile Olimpice. Dar întâlnește un adversar de calibru în semifinale
Novak Djokovic la Jocurile Olimpice de la Tokyo, foto: imago

Din Big 3, cum sunt denumiți Roger Federer, Novak Djokovic și Rafael Nadal, numai ultimul a reușit aurul olimpic la simplu, la Beijing, în 2008. Federer are un argint în 2012 și un aur la dublu, în timp ce Nole are „doar” un bronz în 2008. 

În schimb, Novak Djokovic tocmai a egalat numărul-record de victorii deținut de Roger Federer la Jocurile Olimpice, având 13 succese. „Sunt foarte fericit de cum am jucat cu Kei, a fost cel mai bun meci al meu din acest turneu. Știu că joc din ce în ce mai bine, cu cât avansez în turneu”, a explicat sârbul la final. 

Pe partea cealaltă de tablou se vor înfrunta spaniolul Pablo Carreno-Busta (30 de ani, loc 12 ATP) și rusul Karen Khachanov (25 de ani, loc 25 ATP). 

Mouratoglou așteaptă cel mai mare eveniment din istoria tenisului » Ar decide lupta dintre Federer, Nadal și Djokovic: „Aur curat!”
US Open
Mouratoglou așteaptă cel mai mare eveniment din istoria tenisului » Ar decide lupta dintre Federer, Nadal și Djokovic: „Aur curat!”

Darren Cahill a numit omul care îl poate opri pe Djokovic din drumul spre „Golden Slam”

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep (29 de ani, 9 WTA), crede că Rafael Nadal (3 ATP) îl poate opri pe Novak Djokovic (1 ATP) din realizarea „Golden Slam” în anul 2021.

Într-o discuție purtată cu Patrick McEnroe, Darren Cahill a declarat că Rafael Nadal are cele mai mari șanse să îl oprească pe Djokovic. Ibericul nu participă la Jocurile Olimpice, dar și-a construit programul pentru a fi în formă maximă la US Open. 

„Știm cu toții că lui Rafa îi place să joace la New York. Îi plac condițiile de aici, felul în care sare mingea. A obținut succese importante. Dacă Rafa a luat un wild-card pentru turneul de la Cincinnati, înseamnă că îl vom vedea și la competiția din Canada, apoi la Washington. Va avea meciuri multe în picioare pe hard, va fi un adversar redutabil pentru Novak la New York. Abia aștept să văd asta”, a spus Darren Cahill.

Citește și: 

Novak Djokovic e vânat în Satul Olimpic » Toată lumea vrea o poză cu liderul ATP

Cifre zdrobitoare: comparație Novak Djokovic vs Roger Federer și Rafa Nadal pe ultimii 10 ani

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează