SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ÎNOT SINCRON

Alt scandal la Jocurile Olimpice! De ce îi acuză cea mai titrată înotătoare pe organizatori: „Îmi refuză această opțiune”

Ona Carbonell, 31 de ani, înotătoare iberică +10   FOTO
Ona Carbonell, 31 de ani, înotătoare iberică

Articol de - Publicat miercuri, 21 iulie 2021 12:06 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 11:28

Ona Carbonell, 31 de ani, înotătoare iberică și căpitanul echipei de înot sincron a Spaniei, s-a plâns pe rețelele de socializare că organizatorii Jocurilor Olimpice nu îi permit să călătorească cu fiul ei în vârstă de aproape un an.

Sportiva spaniolă fusese încurajată atât de cei apropiați, cât și de colegele ei sportive, să vină împreună cu fiul ei, Kai, în Japonia, având în vedere că el avea nevoie de mama lui pentru a fi alăptat.

Când a aflat că nu poate călători alături de el, Ona Carbonell și-a exprimat tristețea și dezamăgirea pe conturile ei de social media, sportiva insistând că vrea să hrănească exclusiv la sân copilul în această perioadă. 

Ona Carbonell, foto: Imago
Ona Carbonell, foto: Imago
Ona Carbonell, foto: Imago
Ona Carbonell, foto: Imago
Ona Carbonell, foto: Imago
+6 FOTO

Ona Carbonell: „Va trebui să călătoresc fără fiul meu nou-născut și încă sugar”

„După ce am primit numeroase mesaje de sprijin și încurajare pentru a merge la Tokyo cu Kay, am vrut să îmi exprim tristețea și dezamăgirea că, în final, va trebui să călătoresc fără el.

În ciuda apariției unor informații care sugerau posibilitatea ca sportivii să se deplaseze la Jocurile Olimpice din Tokyo însoțiți de sugari sau copiii noștri mai mici, am fost informați de către organizatori despre unele măsuri extrem de drastice care fac această opțiune imposibilă pentru mine.”, a scris Ona Carbonell pe Twitter și Instagram.

Ea a mai afirmat că singura posibilitate este să aștepte ca pandemia să treacă și ca lucrurile să revină la normal, deoarece în mod normal nu ar fi fost o problemă să călătorească cu fiul ei, restricțiile anti-Covid-19 fiind cele care i-au determinat pe organizatori să îi interzică accesul cu fiul ei.

Cine e Ona Carbonell:

Născută în Barcelona, Ona este înotătoare și căpitanul echipei spaniole de înot sincron. A început să se inițieze în acest sport încă de la vârstă de 10 ani. Anterior, ea a practicat și gimnastică ritmică.

Are un palmares impresionant de medalii la Campionatele Europene, Mondiale și la Jocurile Olimpice. Cele mai importante medalii sunt argintul și bronzul cucerite la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, prima fiind cucerită în propa de duet, cu Andrea Fuentes, iar bronzul în proba pe echipe.

A concurat și la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janiero, însă a obținut locul 4 în proba de duet, de această dată alături de Gemma Mengual.

23 de medalii (la simplu)are Ona Carbonell în palmares, fiind depășită doar de Michael Phelps (33 de medalii) și Ryan Lochte (27)

Alte știri de la Jocurile Olimpice:

Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 21 iulie 2021 » Azi încep primele competiții! Naționala de fotbal, în albastru la primul meci

Gazeta l-a surprins pe Andrei Ciobanu cu un interviu-surpriză » Întrebări de la Mutu, Ilie Dumitrescu, Răducioiu și colegii de la națională

SUPRAVIEȚUITOAREA » Gianina Beleagă, interviu cu lacrimi în ochi la Tokyo: „Stau cu calmantele lângă mine!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
radumatei
radumatei  •  22 Iulie 2021, 14:33

„Cea mai titrată înotătoare” e un titlu cam forțat. Plus că înotul sincron cu greu poate fi numit sport, dar în fine. Sigur că e neplăcut ca o mamă să trebuiască să aleagă între a-și alăpta copilul și a participa la JO, evident că toate restricțiile astea cauzate de pandemie sunt exagerate și inutile, dar astea-s regulile, mă îndoiesc că va obține o derogare.

aurelianionut
aurelianionut  •  21 Iulie 2021, 22:04

Unii pe aici sunt pur si simplu animale,nu oameni...Ba ***,copilasul ala are nevoie de laptele matern si-n plus,ce rau poate sa faca el?Intrebati orice pediatru sa vedeti ce spune...Nimeni nu are dreptul sa desparta o mama de copilul ei...Ala e un copilas,punct.Ea si-a castigat dreptul de a participa la olimpiada,si daca are copil ce?Japonezii aia sunt dusi cu pluta rau de tot.Stiu ce zic,am un copil de un an si unsprezece luni,iar in primul an a depins in toalitate de laptele matern bai ***.Sa nu va inmultiti,va rog frumos...Sau mai bine zis,sa faceti asta,sa vedem atunci,daca cineva incearca sa ii ia copilului dreptul la hrana,ce o sa mai ***?:))))***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pink_panther
pink_panther  •  21 Iulie 2021, 20:32

***? ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează