SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ROMÂNIA - COREEA DE SUD 0-4

Mirel Rădoi recunoaște, după dezastrul cu Coreea de Sud: „Lecție de fotbal și mentalitate, o umilință!”

Mirel Rădoi / foto: Raed Krishan (Tokyo) +40   FOTO
Mirel Rădoi / foto: Raed Krishan (Tokyo)

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 iulie 2021 16:21 / Actualizat duminica, 25 iulie 2021 16:57

Mirel Rădoi, antrenorul naționalei olimpice a României, a oferit primele reacții după eșecul usturător suferit de „tricolori” în fața Coreei de Sud, scor 0-4

Selecționerul a recunoscut superioritatea evidentă a asiaticilor și a subliniat că, în momentul de față, cea mai mare problemă a jucătorilor e una de natură fizică. 

„Oarecum, norocul pe care l-am avut în prima partidă ne-a abandonat azi. Nu putem câștiga la nesfârșit cu noroc. Meciul s-a rupt la acele două greleși din prima repriză, mă refer la cartonașul roșu și la autogol. Ne-a fost predată o lecție de fotbal, o lecție de mentalitate. Ne rămâne să mergem la cel de-al treilea meci si sa câștigăm. 

Sunt foarte multe echipe care au câștigat prima partidă din gupă, iar apoi au fost eliminați. Sper să câștigăm următorul meci și să fie înca o reușită a echipei naționale. Am vrut o finală, o avem. Trebuie sa recuperăm echipa, problema fizică e cea mai importantă”, a declarat Rădoi. 

„Tricolorii” și Mirel Rădoi, deznădăjduiți după eșecul usturător de la Jocurile Olimpice: imaginile surprinse de fotoreporterul GSP
ROMÂNIA - COREEA DE SUD 0-4
„Tricolorii” și Mirel Rădoi, deznădăjduiți după eșecul usturător de la Jocurile Olimpice: imaginile surprinse de fotoreporterul GSP

Mirel Rădoi recunoaște, după dezastrul cu Coreea de Sud: „Lecție de fotbal și mentalitate, o umilință!”

„Din punct de vedere psihologic, îi vom remonta pe juicători. Marea noastră problemă e din punct de vedere fizic. Am suferit o lecție de fotbal, de mentalitate, o umilință. Să vedem cum vom trece peste asta„”, a spus Mirel Rădoi, în direct la TVR 1. 

Clasamentul în grupa României la Jocurile Olimpice, B:

NAȚIONALĂMECIURIGOLAVERAJ (GM-GP)PUNCTE
1. Coreea de Sud24-13
2. Honduras23-33
3. Noua Zeelandă23-33
4. România21-43

România - Coreea de Sud 0-4

  • România a jucat în „10” timp de 45 de minute, după ce debutantul Ion Gheorghe a încasat al doilea galben cu puțin timp înainte de pauză.
  • Nici norocul nu le-a mai surâs „tricolorilor”. După golul deviat marcat împotriva Hondurasului, zeii ne-au întors spatele astăzi: Marius Marin și-a introdus mingea în proprie poartă în prima repriză ('27), pentru ca cea de-a doua reușită a sud-coreenilor să vină tot în urma unei devieri ('59). 
  • Golul trei al sud-coreenilor, venit în ultimele minute, ca urmare a penalty-ului comis de Ricardo Grigore, a completat o zi pe care tinerii fotbaliști ai lui Rădoi trebuie s-o uite cât mai repede, însă coșmarul a luat sfârșit abia în minutul 90, când Kang-In Lee, talentatul fotbalist al Valenciei, a făcut „dubla”.
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
+36 FOTO

Citește și alte știri de actualitate: 

Calcule: cum ajunge România în „sferturi” la Jocurile Olimpice » Trebuie îndeplinită o singură condiție!

FOTO România - Coreea de Sud 0-4 » Puștii lui Rădoi, înfrângere fără drept de apel. Calificarea se joacă în ultimul meci

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
remarque
remarque  •  26 Iulie 2021, 09:44

Amatorism, impostura, nepricepere. Radoi nici macar nu se rusineaza de ridicolul in care ne-a dus. Traieste in lumi paralele. El e genul care nu stie meseria de antrenor si nici macar nu stie ca nu stie meseria asta. Ne tot serveste chiftele cu joc ofensiv, cu filosofia lui, cu medalii olimpice. Asa face un copil de gradinita cand promite lui Mos Craciun ca de acum inainte o sa fie cuminte. Sa fim seriosi. Cu Radoi pe banca vom manca toate umilintele posibile.

2939810069626549
Cristi Zisu  •  25 Iulie 2021, 21:30

RADOI, tu chiar nu-ti dai seama la cate umilinte ai supus fotbalul romanesc ? TREZESTE-TE, pentru echipa nationala ai fost un fotbalist mediocru si se vede ca nu ai respect fata de aceasta echipa! GASESTE-TI o echipa mica, de club, si fa exercitii pe ea, sau fa-ti echipa ta si joaca-te cum vrei tu. Pana sa ajungi tu antrenor vor trece doua sau trei generatii !

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  25 Iulie 2021, 21:27

Pleaca odata si nu te mai face de ras ! Esti praf ! Vatraiul lui Stoichita !

Vezi toate comentariile (43)
Comentează