SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  TENIS

Revoltă la Jocurile Olimpice: „Inacceptabil! Ne tratează de parcă am fi roboți. Au jucat vreodată tenis?”

Tot mai mulți sportivi se plâng de căldura de la Tokyo. Cea mai afectată competiție este cea de tenis.
Tot mai mulți sportivi se plâng de căldura de la Tokyo. Cea mai afectată competiție este cea de tenis.

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 iulie 2021 19:14 / Actualizat duminica, 25 iulie 2021 19:46

Tot mai mulți sportivi se plâng de căldura de la Tokyo. Cea mai afectată competiție este cea de tenis. 

  • Sportivii cer două lucruri: modificarea programului, astfel încât meciurile să nu se mai joace în plină zi, când temperaturile ating valori greu de suportat, și creșterea timpului de refacere dintre game-uri, de la 60 de secunde la 90 de secunde. 

Competiția de tenis de la Jocurile Olimpice este influențată de căldura din Japonia. Meciurile programate în prima parte a zilei se joacă la temperaturi de peste 32 de grade Celsius și cu o umiditate deranjantă. 

Simon, Fognini și Sonego se plâng de condițiile de la Tokyo

Francezul Gilles Simon (102 ATP) a fost eliminat încă din primul tur de Egor Gerasimov (79 ATP), scor 6-4, 3-6, 4-6.

Sportivul în vârstă de 36 de ani nu i-a menajat pe organizatori: „E inacceptabil. Ne tratează de parcă am fi roboți, dar nu avem ce face. Suntem singuri, fără ajutor. Timpul de recuperare dintre game-uri este inacceptabil (n.r. 60 de secunde, în loc de 90). Mă gândesc că oamenii care au decis asta nu au jucat niciodată tenis”.

Fabio Fognini (31 ATP) a câștigat primul meci, 6-4, 6-3, împotriva lui Yuichi Sugita (114 ATP), dar este la fel de nemulțumit: „Nici nu știu dacă ăsta mai e tenis. Condițiile sunt de-a dreptul extreme. Nu mai spun că mingile sunt foarte rapide, parcă zboară. Am mai jucat în situații dificile, cum e în Australia, dar aici e prea de tot”.

Și Lorenzo Sonego, compatriotul lui Fognini, a evidențiat acest lucru: „E mult prea cald! Condițiile sunt extreme. Să vin aici direct de la Londra a fost devastator”.

Djokovic și Medvedev, primii care s-au plâns de căldură

Căldura de la Tokyo i-a încurcat pe pe jucători. Rusul Daniil Medvedev a fost cel mai vocal, iar Djokovic i-a susținut cauza. 

Revoltă la Jocurile Olimpice: „Inacceptabil! Ne tratează de parcă am fi roboți. Au jucat vreodată tenis?”
Medvedev a făcut tot posibilul pentru a se răcori în primul meci de la Jocurile Olimpice

„E foarte greu. Din ce am vorbit și cu ceilalți jucători, azi a fost cea mai călduroasă zi. Din cauza faptului că este foarte cald și umiditatea este ridicată, căldura rămâne în teren. În alte zile a mai bătut vântul, te mai ajuta să te răcorești, dar astăzi a fost o provocare. Mă bucur că am trecut de acest prim hop”, a spus Djokovic, potrivit Eurosport.

Rar am simțit o căldură atât de deranjantă. Nu cred că vor schimba ceva în timpul turneului... Faptul că avem doar un minut de pauză în momentul schimbului de teren e o glumă. Ar trebui să fie 90 de secunde, ca peste tot
- Daniil Medvedev

VIDEO Rezumatul primei zile de tenis de la Jocurile Olimpice

Citește și alte știri de la Jocurile Olimpice: 

VIDEO Novak Djokovic, surprins imediat după victoria din primul tur de la Tokyo » Ce i-a cerut adversarul

VIDEO Surprinză imensă la Jocurile Olimpice » Naționala de baschet a Statelor Unite, învinsă de Franța! Fază genială în finalul sfertului 4

Playtech: IREAL! Averea strânsă de Nadia Comăneci după ce s-a mutat în SUA. Americanii sunt uimiți


Comentarii (4)
gago747
gago747  •  25 Iulie 2021, 21:42

Păi să-i pună să joace noaptea, că și așa nu există pă public, Și telespectatorii europeni ar fi mulțumiți, ba chiar și cei americani.

valentindragobete
valentindragobete  •  25 Iulie 2021, 20:33

Fara prezenta spectatorilor, care este esența spectacolului sportiv, si nefericita programare calendaristică, pentru a "scăpa" mai repede, concluzia este una de bun simț: " olimpiada " este total inoportună si absolut inutilă !

vasileroaita
vasileroaita  •  25 Iulie 2021, 20:28

Surpriza! Vara e cald!! Și în Japonia!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează