SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ROMÂNIA - COREEA DE SUD 0-4

VIDEO+FOTO România - Coreea de Sud 0-4 » Puștii lui Rădoi, înfrângere fără drept de apel. Calificarea se joacă în ultimul meci

România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo) +40   FOTO
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)

Articol de - Publicat duminica, 25 iulie 2021 15:47 / Actualizat duminica, 25 iulie 2021 16:40

România a pierdut clar al doilea meci de la Jocurile Olimpice. „Tricolorii” lui Rădoi au cedat în fața Coreei de Sud, 0-4, iar soarta calificării în sferturi depinde exclusiv de meciul cu Noua Zeelandă de miercuri. 

  • Pentru „tricolori”, urmează duelul de miercuri cu Noua Zeelandă, decisiv pentru calificarea în „sferturi”. Doar victoria califică România mai departe, într-o grupă încinsă de-a dreptul, cu toate cele patru echipe având trei puncte după primele două meciuri.
  • „Tricolorii” se află acum pe ultima poziție în grupă. Calificarea în sferturi va fi decisă de un criteriu diferit de departajare, la Jocurile Olimpice contând golaverajul înaintea rezultatelor directe.

Victoria cu Honduras de vineri ne-a făcut să sperăm, dar prestația și deznodământul meciului cu Coreea de Sud readuc microbiștii din România cu picioarele pe pământ. Fără șut pe poartă, românii au cedat în fața asiaticilor un meci pe care l-am complicat inutil încă din prima repriză. 

România a jucat în „10” timp de 45 de minute, după ce debutantul Ion Gheorghe a încasat al doilea galben cu puțin timp înainte de pauză. 

Nici norocul nu le-a mai surâs „tricolorilor”. După golul deviat marcat împotriva Hondurasului, zeii ne-au întors spatele astăzi: Marius Marin și-a introdus mingea în proprie poartă în prima repriză ('27), pentru ca cea de-a doua reușită a sud-coreenilor să vină tot în urma unei devieri ('59). 

România - Coreea de Sud 0-4 » Puștii lui Rădoi, înfrângere fără drept de apel

Golul trei al sud-coreenilor, venit în ultimele minute, ca urmare a penalty-ului comis de Ricardo Grigore, a completat o zi pe care tinerii fotbaliști ai lui Rădoi trebuie s-o uite cât mai repede, însă coșmarul a luat sfârșit abia în minutul 90, când Kang-In Lee, talentatul fotbalist al Valenciei, a făcut „dubla”. 

Pentru „tricolori”, urmează duelul de miercuri cu Noua Zeelandă, decisiv pentru calificarea în „sferturi”. Doar victoria califică România mai departe, într-o grupă încinsă de-a dreptul, cu toate cele patru echipe având trei puncte după primele două meciuri.

România - Coreea de Sud 0-4

  • Au marcat: a.g. M. Marin '27, Dong-Gyeong Lee '59, Kang-In Lee '85, '90
  • Ion Gheorghe a văzut al doilea cartonaș galben în minutul 45 și a fost eliminat.

Final de meci. România pierde cu 0-4 în fața Coreei de Sud!
min.90: Vine și golul patru al sud-coreenilor. Apărarea României e franjuri, iar Kang-In Lee, talentatul fotbalist al Valenciei, face „dubla”.
min.84: Gol Coreea de Sud. Aioani ghicește colțul, dar execuția lui Kang-In Lee se oprește în plasa laterală. 0-3, cu cinci minute înainte de final. 
min.83: Ricardo Grigore comite un fault în suprafața de pedeapsă, iar arbitrul venezuelan dictează penalty.
min.76: Coreea de Sud e aproape să înscrie golul trei, defensiva lui Rădoi respinge în ultimul moment. 
min.64: Rădoi schimbă din nou. Părăsește terenul Boboc, intră dinamovistul Ricardo Grigore.
min. 59: Încă o deviere nefericită, încă un gol pentru Coreea de Sud. Asiaticii își majorează avantajul în minutul 59. Dong-Gyeong Lee a șutat în forță, iar Valentin Gheorghe, aflat în cădere, pe traiectoria șutului, a deviat mingea în proprie poartă. 
min.56: Dublă schimbare în naționala României. Intră Valentin Gheorghe și Sîntean, părăsesc terenul George Ganea și Sefer.
min.51: Marian Aioani face o paradă remarcabilă și evită ca scorul să capete proporții. Goakeeper-ul Farului intervine salvator în poziție de unu la unu cu un sud-coreean.
min.48: Încercări timide ale „tricolorilor” de a pune în pericol poarta asiaticilor, care continuă să domine partida. 
min.46: A început repriza secundă!

Ghinion pentru naționala olimpică! Marius Marin a trimis mingea în proprie poartă în minutul 27
ROMÂNIA - COREEA DE SUD
Ghinion pentru naționala olimpică! Marius Marin a trimis mingea în proprie poartă în minutul 27

Pauză la Kashima. Suntem conduși cu 0-1, România urmând să evolueze pe toată durata reprizei secunde cu un om în minus
min.45: Suntem groggy! România rămâne în „10”, după ce debutantul Ion Gheorghe vede al doilea galben și este eliminat
min.45: Marian Aioani, la un pas de o gafă uriașă. Goalkeeper-ul scapă mingea pe linia porții, dar se redresează la timp și evită un alt autogol.
min.40: Sud-coreenii sunt aproape să mai taxeze o dată haosul din apărarea noastră. Scăpăm cu fața curată după un atac prelungit al asiaticilor, în care defensiva lui Rădoi a fost tot timpul cu un tempo în minus.
min. 38: Seung-Won Jung șutează în forță de la 21 de metri, Aioani boxează în corner. 
min.34: Ratăm egalarea! Marin îi deviază lui Ciobanu, iar „torpila” constănțeanului e blocată de portarul sud-coreenilor.
min.33: Portarul sud-coreenilor face o greșeală copilărească, pune mâna pe o minge venită de la un coechipier. Arbitrul venezuelan nu ezită: dictează lovitură liberă indirectă în favoarea „tricolorilor”.
min.27: Nu se poate! Gol Coreea de Sud! Marius Marin intervine greșit la o centrare venită din flanc și respinge nefericit în proprie poartă. Fără șanse pentru Marian Aioani, iar meciul „tricolorilor” se complică serios.
min.25: Continuăm să „scârțâim” în apărare. Jeong Tae-Wook, căpitanul asiaticilor, pe care sud-coreenii îl compară cu Virgil van Dijk, scapă de marcajul unui „tricolor”, însă lovitura sa de cap se duce peste poarta lui Aioani. Scăpăm cu fața curată.
min.21: Mici ezitări în apărarea României. În ultimele minute, defensiva tricoloră ne-a dat emoții, după câteva pase imprudente ale fundașilor în propria jumătate.
min.11: Ocazie mare pentru Coreea de Sud, Aioani se întinde, intervine salvator cu piciorul, și îndepărtează pericolul. 
min.8. Arțăgoșii sud-coreeni joacă în continuare dur, la limita regulamentului. Seung-Won Jung, mijlocașul lui Daegu, vede cartonașul galben.
min.5: Atac întârziat al lui Ghiță asupra unui sud-coreean. Asiaticul se resimte, are nevoie de îngrijiri medicale. Românul scapă fără cartonaș.
min.3: Se joacă aprig încă din startul întâlnirii. Alex Dobre se resimte în urma unui duel, dar se ridică și continuă partida.
min.2: Andrei Ciobanu îl găsește pe Virgil Ghiță cu o centrare exactă, însă lovitura de cap a fundașului se duce peste poartă.
min.1: A început partida! „Tricolorii” beneficiază de lovitura de start. 

România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)
+36 FOTO

„Deșteaptă-te, române!” răsună acum la Kashima din piepturile jucătorilor lui Mirel Rădoi. Chiar și fără spectatori în tribune, momentul sensibilizează. Meciul va începe în scurt timp. 
27 de grade sunt acum la Kashima, umiditatea fiind predominantă - 75%.
Jucătorii sunt pe tunel și respiră din nou aerul unui meci olimpic. În scurt timp, „tricolorii” olimpici vor ieși pe teren pentru a doua lor reprezentație de la Jocurile Olimpice, după 1-0 cu Honduras
Doar 10 minute ne mai despart de startul partidei de la Tokyo. Emoțiile sunt pe măsură, iar calculele sunt în toi

„Thriller” cu 5 goluri în celălalt meci din grupa României » Ce s-a întâmplat în Noua Zeelandă - Honduras + clasament
FOTBAL
„Thriller” cu 5 goluri în celălalt meci din grupa României » Ce s-a întâmplat în Noua Zeelandă - Honduras + clasament

România - Coreea de Sud, echipe de start:

ROMÂNIA:  12.Aioani – 6. Ghiță, 8. M. Marin (c), 4. Pașcanu – 7. I. Gheorghe, 10. Ciobanu, 18. Dulca, 2. Boboc – 21. Sefer, 9. Ganea, 20. Dobre
Rezerve: M. Popa, T. Băluță, V. Gheorghe, E. Florescu, Chindriș, R. Grigore, Sîntean
Antrenor: Mirel Rădoi

COREEA DE SUD: Song Bum-Woo - Seol Young-Woo, Jeong Tae-Wook, Park Ji-Su, Kang Yoon-Sung - Lee Dong-Gyeong, Won Du-Jae, Jung Seung-Won, Lee Dong-Jun - Um Won-Sang - Hwang Ui-jo
Rezerve: Ajn Joon-So, Kim Jae-Woo, Kwon Chang-Hoon, Lee Kang-In, Lee Sang-Min, Lee You-Hyeon, Song Min-Kyu
Antrenor: Kim Hak-bum

Stadion: Kashima Stadium (40.728 locuri)
Arbitru: Jesus Valenzuela (Venezuela)

3 schimbări pregătite de Mirel Rădoi 

Mirel Rădoi a pregătit trei modificări în echipa de start. Față de precedentul meci, au apărut în echipa României Boboc, Sefer și Ion Gheorghe. Au dispărut din partitura „tricolorilor” Valentin Gheorghe, Rațiu și Florin Ștefan.

Gazeta a anticipat două dintre schimbările selecționerului. Ieri, într-o corespondență de la Tokyo, jurnalistul Justin Gafiuc preconiza aparițiile în primul „11” ale lui Antonio Sefer și Radu Boboc.

Clasamentul în grupa României la Jocurile Olimpice, B:

NAȚIONALĂMECIURIGOLAVERAJ (GM-GP)PUNCTE
1. Coreea de Sud24-13
2. Honduras23-33
3. Noua Zeelandă23-33
4. România21-43

Citește mai multe știri despre Jocurile Olimpice:

CORESPONDENŢĂ DIN JAPONIA Mirel Rădoi pregătește două schimbări pentru meciul cu Coreea de Sud

VIDEO Interviu neconvenţional cu Marco Dulca: „Nu-mi tai unghiile înainte de meciuri” » Care e cea mai mare teamă a lui şi pe cine consideră cel mai bun sportiv din istorie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (298)
245106230763552
Vasile Hotea  •  29 Iulie 2021, 06:16

Coreea de Sud e tara cu cele mai multe brevete de inventii, dar nu ei au inventat fotbalul!

4349772595061085
Carol Szollosi  •  26 Iulie 2021, 09:37

... nu contează scorul sau ca a fost un auto gol, contează prezența pe teren și cât suflet pui în joc. Viitorul fotbalului românesc așa de mari vedete sunt că ei nici nu sau prezentat la meci, au trimis doar umbrele. Această gașcă a făcut de rușine fodbalul si cel mai tragic este că și-au bătut joc de sportului romanesc.

2159270770877021
Marian Hociung  •  26 Iulie 2021, 00:11

Oare ce se întâmpla pe 22 iunie 1994, la Campionatul Mondial din SUA, cu echipa generației de aur? A! Au luat bătaie cu q la 4 de la echipa Elveției. Iar Jean Vlădoiu era eliminat după numai un minut de joc. La acea ediție România a realizat cea mai mare performanță la nivel de naționslă: clasarea în sferturi.

Vezi toate comentariile (298)
Comentează