SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  FOTBAL

Concluziile trase de „tricolori” după România - Noua Zeelandă 0-0: de la „Atât s-a putut” la „Ieșim cu capul sus!”

Eduard Florescu, în acțiune // foto: Guliver/gettyimages
Eduard Florescu, în acțiune // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 28 iulie 2021 14:15 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 15:05

Marian Aioani (21 de ani), Virgil Ghiță (23), Marco Dulca (22), Eduard Florescu (24) și Marius Marin (22) au comentat rezultatul meciului cu Noua Zeelandă, scor 0-0, care a eliminat România de la Jocurile Olimpice.

  • Totul despre România - Noua Zeelandă 0-0, AICI
  • Corespondentul Gazetei Sporturilor, Justin Gafiuc, a fost la meciul României cu Noua Zeelandă 0-0 și transmite de la Tokyo toate reacțiile tricolorilor după eliminarea de la Jocurile Olimpice.

Nu toți „tricolorii” au căzut de acord asupra însemnătății rezultatului de astăzi. Dacă Marius Marin și Eduard Florescu au descris deznodământul drept o „dezamăgire”, Virgil Ghiță nu a avut aceeași părere. Primii doi menționați consideră că pot ieși din turneu cu „capul sus”, în vreme ce portarul Marian Aioani spune că norocul portarului neozeelandez a făcut diferența.

Cum au reacționat „tricolorii” după România - Noua Zeelandă 0-0: „Atât s-a putut”

„Poate că a fost noroc pentru portarul celor din Noua Zeelandă, i-a rămas mingea între picioare la acel cap al lui Marin. Am luptat, am muncit să ajungem aici, dar atât am putut. Rămânem cu o experiență în plus, a fost un turneu frumos, ne-am bucurat de el, de fotbal. 

Am încercat să ne calificăm mai departe, dar atât s-a putut. Nu cred că au fost mai buni decât noi, doar că și-a spus cuvântul golaverajul”, a declarat portarul Marian Aioani pentru TVR. Acesta a fost completat la televiziunea națională de către Virgil Ghiță: 

„Nu pot să zic că este o dezamăgire, dar ne-a lăsat cu un gust amar pentru că ne-am pregătit psihic foarte bine. Am dat ultima picătură din noi pentru a câștiga, dar ei și-au făcut treaba și s-a terminat 0-0. Noi avem jucători extrem de valoroși, suntem o nație extrem de valoroasă, dar trebuie să schimbăm ceva sus, în mentalitatea noastră

Cum am jucat primul și ultimul meci ar fi trebuit să îl jucăm pe al doilea, dar nu am făcut-o și asta a rezultat în eliminarea noastră. Ne pare extrem de rău, am venit cu gândul de a ne bate la o medalie, dar nu s-a putut. Ar fi fost o zi extraordinară, cred că s-a văzut că ne-am dorit foarte mult acest lucru. 

Trebuie să trecem peste, a fost un câștig că am participat la această competiție grandioasă. Rămânem cu o amintire extrem de frumoasă, cu meciurile acestea foarte bune, cu echipele pe care le-am întâlnit. Cred că o să avem ce povesti pe viitor”. 

Ce au declarat Dulca, Florescu și Marin după România - Noua Zeelandă 0-0 

Reporterul GSP prezent la Sapporo a reușit să obțină reacții din partea a trei fotbaliști titulari la meciul de astăzi, Marco Dulca, Eduard Florescu și Răzvan Marin. 

Ne-am dorit să trecem de grupe, dar nu s-a putut. Am încercat să spălăm rușinea din meciul trecut, dar nu am reușit. Nu pot să spun că acel meci ne-a îngropat, chiar ne-a trezit puțin. Astăzi am încercat până în ultimul minut să înscriem, ar fi trebuit să câștigăm. 

Frustrarea e mare, dar nu mai avem cum să întoarcem timpul. Toată lumea a spus că avem o grupă foarte ușoară, dar după cum ați văzut am înfruntat jucători din Premier League, din campionate puternice. Nu mai există echipe slabe! 

- Marco Dulca, România U23

Este dezamăgire, dar noi suntem mândri, sunt mândru de toți băieții care au fost aici și că am făcut parte din lot. Am dat tot ce am putut, dar nu am reușit să înscriem. După cum ați văzut, am încercat să dăm tot. 

Nu știu dacă meciul cu Coreea de Sud a făcut diferența, cred că a fost un accident, prin jocul de astăzi am demonstrat asta. Nu știu ce ne-a lipsit, cred că nimic. Am avut atitudine, ne-am dăruit pe teren, dar golul a lipsit. Asta este, ieșim cu capul sus din competiție. 

- Eduard Florescu, România U23

Dezamăgire, ne-am dorit foarte mult să trecem de grupă, am întâlnit un grup de jucători care au venit aici să dea totul pentru echipa națională. Am ieșit cu capul sus, în seara asta s-a văzut că ne-am dorit victoria, dar nu am fost pragmatici în fața porții. Este cea mai importantă competiție în care am jucat până acum, te întâlnești cu jucători de la echipe foarte mari, au fost condiții foarte bune. 

Să sperăm că în următorii ani că vom mai prinde o Olimpiadă, este păcat pentru fotbalul român că nu participă mai des la astfel de competiții. Plecăm cu capul sus, le dorim celorlalți sportivi români multă baftă și să aducă medalii pentru România. Cel mai important este să facem țara mândră. Important este ca fotbalul românesc să mai participe la astfel de competiții, sperăm ca pe viitor să ne obișnuim cu ele. 

Voiam să-mi iau revanșa de la meciul cu Coreea, îmi doream foarte mult această victorie. Până la acel autogol nu cred că cei din Coreea ne puseseră probleme, dar s-a întâmplat, important este să trecem peste.

- Marius Marin, România U23

România la Jocurile Olimpice:

  • 1-0 vs. Honduras (cu autogol)
  • 0-4 cu Coreea de Sud
  • 0-0 cu Noua Zeelandă

Clasamentul în grupa României la Jocurile Olimpice, B:

NAȚIONALĂMECIURIGOLAVERAJPUNCTE 
1. Coreea de Sud310-16 
2. Noua Zeelandă33-34 
3. România31-44 
4. Honduras33-93 

Citește mai multe știri despre Jocurile Olimpice:

Mirel Rădoi își apără jucătorii după eliminarea de la Jocurile Olimpice: „Nu a dormit nimeni mai mult de 4 ore, jucătorii aveau ochii cât cepele”

Cronica unei zile cu medalii la Sea Forest Waterway » Oceanul de bucurie și marea de tristețe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
ionica007
ionica007  •  28 Iulie 2021, 19:49
Postat de sibelius pe 28 Iulie 2021, 18:42

Putea sa faca ce voia el, primele 4 clasate aveau meciuri in preliminariile cupelor europene.

..:)...Si oare se bazau pe cei U21 pentru cupele europene?! Nu stim cum ar fi reactionat cluburile, insa booveanul avea DATORIA sa incerce ORICE pentru o reprezentare onorabila la Olimpiada!

gago747
gago747  •  28 Iulie 2021, 19:40

Tineretul *** din ziua de azi. Și cu asta am spus tot.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2315101908619805
Denisa Arad  •  28 Iulie 2021, 19:03

Ce echipa slaba am avut, anti talent baietiii

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close