SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  JOCURILE OLIMPICE

Simona Halep îi ia apărarea lui Simone Biles, după ce americanca s-a retras de la Jocurile Olimpice: „Presiunea este epuizantă”

Simona Halep îi ia apărarea lui Simone Biles după ce aceasta s-a retras de la Jocurile Olimpice +6   FOTO
Simona Halep îi ia apărarea lui Simone Biles după ce aceasta s-a retras de la Jocurile Olimpice

Articol de GSP - Publicat joi, 29 iulie 2021 17:16 / Actualizat joi, 29 iulie 2021 18:02

Simone Biles a fost criticată dur în presa internațională după ce a abandonat la două probe de la Jocurile Olimpice, din cauza problemelor de ordin mental. Una dintre sportivele care i-a luat apărarea a fost Simona Halep, care susține că a trecut și ea prin dificultățile pe care le înfruntă Biles acum.

Gimnasta Simone Biles (24 de ani), vedeta echipei americane, s-a retras și din finala de la individual compus de la Jocurile Olimpice, după ce cu o zi înainte declarase forfait în cea pe echipe. Biles nu a suferit o accidentare, ci a declarat că vrea să se concentreze asupra sănătății mintale. În urma abandonului acesteia, mai mulți au sărit să o critice pe sportiva americană.

Simona Halep îi ia apărarea însă gimnastei, susţinând că presiunea poate să pună la pământ chiar şi cei mai mari campioni. Simo a apelat la un psiholog, în cele mai grele momente ale carierei.

„Este o mare problemă, eu am simţit-o ani de zile. În 2014, am simtiţ-o cel mai mult, pentru că eram la început, nu ştiam cum să gestionez toate turneele, succesul pe care-l aveam. Este o încărcătură emoţională săptămână de săptămână ca să fii în top şi sunt de acord cu ele (Biles şi Osaka) că poate unii sportivi nu reuşesc să gestioneze aceasta presiune.

Presiunea este epuizantă la un moment dat, simţi că nu mai ai putere să duci, să te antrenezi. Trebuie să rezişti un meci întreg, turneu după turneu. Performanţa este foarte grea, din punctul meu de vedere, dar dacă ai dorinţă şi dacă accepţi tot ce ţi se întâmplă, chiar şi eşecul, consider că de la turneu la turneu, eşti mult mai puternic”, a spus Halep pentru as.ro.

„Eu am lucrat pe această parte şi nu pot să spun că am avut momente atât de depresive sau atât de grele să le pot gestiona, dar am trecut şi eu prin multe stări emoţionale negative. Pe parcursul anilor am înţeles că trebuie să lupt cu ele şi să accept ceea ce îmi vine şi de aceea am devenit mai puternică şi mental pe teren şi în afara terenului”, a mai spus sportiva română.

FOTO. Accidentarea lui Simone Biles

+2 FOTO

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Reacția Anei Maria Popescu după ce Eduard Novak i-a prezentat scuze: „Este de datoria mea să fac unele precizări”

„A venit la mine să-mi spună cât de mult l-am inspirat” » Medaliatul olimpic, lăsat fără cuvinte de David Popovici

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (13)
1607757475939309
Adi Demetrio  •  31 Iulie 2021, 10:29

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1607757475939309
Adi Demetrio  •  31 Iulie 2021, 10:24

Nu e nici o problema mentala sunt prea multi bani care le vin in cont la aceste sportive de nimic,stau toata ziua pe la spa mananca bufete suedeze fac masaje (lenesa osaka e campioana la masaje)solare treburi,iubiti rapperi golani care fac cu *** nu se antreneaza ca sunt puturoase traiesc numai high life cu *** si petreceri de aia sunt de ***,astia nu are merita nici salariu minim pe econimie la ce presteaza:))Pe timpuri altii castigau maraton atletism desculti si nu aveau ce sa manance in africa si nu mai aveau probleme mentale,repet prea multi bani ăe toate sporturile pt nimicurile astea care s-au obisnuit sa traiasca in lux si sunt vai mama lor la sport :)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1607757475939309
Adi Demetrio  •  31 Iulie 2021, 10:18

Daca au presiune sa inchida robinetu,sa se lase de sport si sa se duca in tanganika,e neputinta nu e presiune,cand vede ca s-ar putea sa o bata altele se retrage tactica halep,biles si halep surorile kessler mai e si osaka aia care ea bataie si zice ca tot mental,nadal ala care a castigat 13 roland garrosuri dc nu are probleme mentale:))Altii pe vremuri au castigat maraton atletism desculti ca e saracie in africa si vin obositele astea generatia CONFORT SI RETELE SOCIALE ca de aia sunt varza si pierd si in loc sa isi asume se retrag:))))))Ba te duci la competitie daca castigai bine daca nu te lasi e simplu,uitativa la marian dragulescu a concurat la 40 de ani, a ratat saritura si-a asumat ca e batran si nu mai poate si cuasta basta nu s-a retras s-au a cautat scuze:)))SPORTIVE DE CARTON CA SA NU *** ***:))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează