SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

Surpriză de proporții! Simone Biles s-a retras și din finala concursului de individual compus! Care este motivul: „Aplaudăm curajul ei”

Simone Biles // foto: Guliver/gettyimages +6   FOTO
Simone Biles // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iulie 2021 10:07 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 10:50

Gimnasta Simone Biles (24 de ani), vedeta echipei americane, s-a retras și din finala de la individual compus de la Jocurile Olimpice, după ce marți a declarat forfait și în cea pe echipe.

Joi, de la ora 13:50 în România, Simone Biles ar fi trebuit să participe în finala de la individual compus la gimnastică. Acest lucru nu se va mai întâmpla. Gimnasta din SUA a decis să se retragă pentru a se concentra pe sănătatea ei mintală. Situația a fost explicată de Federația de Gimnastică din SUA, într-un comunicat:

Simone Biles s-a retras din finala concursului de individual compus

„După mai multe investigații medicale, Simone Biles s-a retras din finala de la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a se concentra asupra sănătății mintale. Simone va continua să fie monitorizată zilnic pentru a determina dacă va participa sau nu în finalele pe aparate de săptămâna viitoare. Jade Carey, care a avut al 9-lea cel mai bun scor în calificări, va participa în locul ei în finala la individual compus.

Susținem decizia lui Simone din toată inima și aplaudăm curajul ei în a-și prioritiza bunăstarea. Curajul ei demonstrează, încă o dată, de ce reprezintă un model pentru atât de mulți oameni”, au transmis americanii.

Rămâne de văzut dacă Simone va participa la finalele pe aparate. Ea s-a calificat în ultimul act la sărituri, paralele (finalele pe 1 august), sol (2 august) și bârnă (3 august).

Simone Biles s-a retras din finala pe echipe

Marți, Biles a abandonat în finala pe echipe de la Jocurile Olimpice. Inițial s-a crezut că este vorba despre o problemă fizică, dar ulterior s-a lămurit că un atac de panică a provocat retragerea acesteia.

„După căzătură, nu am putut merge mai departe. Nu am fost accidentată. Ei bine, da, orgoliul meu a fost rănit”, a declarat Simone, de 4 ori campioană olimpică.

+2 FOTO

Rusia a profitat de accidentarea lui Biles și a cucerit aurul la disciplina de gimnastică artistică pe echipe.

Echipa Comitetului Olimpic Rus, formată din Vladislava Urazova, Viktoriia Listunova, Angelina Melnikova și Liliia Akhaimova a obținut 169.528 puncte, față de cele 166.096 din dreptul SUA, reprezentate de Jordan Chiles, Sunisa Lee, Grace Mc Callum și Simone Biles. Pe 3 s-a clasat Marea Britanie (164.096 puncte), cu Jennifer Gadirova, Amelie Morgan, Jessica Gadirova și Alice Kinsella.

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

S-a deschis robinetul cu medalii la canotaj? Răspunsurile lui Marius Cozmiuc: „Mâine, facem o finală spectaculoasă!”

David Popovici, curajos după calificarea în finala olimpică: „Am vrut să-l sperii pe Caeleb Dressel și cred că am reușit”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (20)
steaua.libera
steaua.libera  •  29 Iulie 2021, 12:17

Whaaaat?

831837676990129
Mihai Ratiu  •  29 Iulie 2021, 11:53

Oare sa-i fi fost frica de vreun control "covid" ???

2159270770877021
Marian Hociung  •  29 Iulie 2021, 03:52
Postat de stranger55 pe 28 Iulie 2021, 15:49

Acum vreo 2 luni, într-o emisiune pe Eurosport, doi asa-zis experti analizau - în oglinda - performantele a doua gimnaste : Simone Biles si Nadia Comaneci, iar dupa lungi dezbateri o vedeau pe Biles ca cea mai mare gimnasta a tuturor timpurilor. Las' ca una era demult retrasa, iar cealalta înca activa... Iata ca acum de dovedeaste ca au uitat sa vorbeasca de, poate, cel mai important criteriu: cel mental, la care Nadia este de departe superioara americancei. Amintiti-va de J o de la Los Angeles, la care Nadia s-a accidentat, dar a concurat mai departe si a adus aurul României!!!! Doar un exemplu.

Nu a fost la Los Angeles, unde a participat Silivaș. Cred că la niște Mondiale.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează