SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  GIMNASTICĂ

Simone Biles s-a retras și din finala de la sol » Ce se întâmplă la bârnă

Simone Biles s-a retras și din finala de la sol.
Simone Biles s-a retras și din finala de la sol.

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 august 2021 10:18 / Actualizat duminica, 01 august 2021 11:11

Simone Biles și-a anunțat a patra retragere de la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Gimnasta din Statele Unite a declarat forfait și pentru finala la sol.

Biles a anunțat astăzi că se retrage și din finala de la sol, după ce ieri s-a retras din finalele de la sărituri și paralele. Aceasta a ajuns la 4 finale abandonate la Tokyo.

„Simone s-a retras din finala de la sol și va lua o decizie în privința probei de la bârnă în cursul acestei săptămâni. În orice caz, suntem toți alături de tine, Simone", a fost mesajul federației americane de gimnastică.

Așadar, după ce se calificase inițial în toate finalele individuale, Simone mai poate participa doar la proba de la bârnă, acolo unde este calificată și românca Larisa Iordache.

+2 FOTO

Ce înseamnă, de fapt, problemele de sănătate mintală acuzate de Simone Biles

Mulți au acuzat-o pe Simone Biles că, de fapt, nu face față presiunii pe care o presupune un concurs de prestigiul Jocurilor Olimpice. Că pur și simplu a cedat, că i s-a făcut frică. 

Dar reporterul CNN Elle Reeve, ea însăși „fostă gimnastă mediocră”, explică într-o analiză că această perspectivă este mult prea simplistă. Simone Biles s-a retras prima dată din proba de sărituri, acuzând un atac de panică pe care l-ar fi simțit după o săritură cu aterizare nereușită.

Imediat, a anunțat că se retrage și de la individual compus, fiindcă simte „tremurici” înaintea exercițiilor. Ce înseamnă asta?

Elle Reeve spune că acest „tremurici” nu înseamnă că Simone Biles „s-a simțit tristă sau că nu a avut curajul necesar să continue să evolueze. Ea spune că starea psihologică în care se află o pune în risc. Iar dacă psihicul ei nu se coordonează cum trebuie cu exercițiul pe care îl performează, atunci poate fi într-un grav pericol fizic”.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Cum au trăit Florentina Iușco și Alina Rotaru calificările de la săritura în lungime: „Măcar copilașul meu să fie mândru de mine pentru că știu că o să fim criticate” vs. „Mi-a lipsit cred un pic de noroc!”

Promisiunea Biancăi Ghelber după calificarea în finală: „Pot mai mult! Cineva acolo Sus e mândru de mine”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
dobrin
dobrin  •  01 August 2021, 16:08

Lăsați fata în pace. Nu se poate concentra că are mâncărici.

traian_v
traian_v  •  01 August 2021, 11:22

Ar fi cazul sa se retraga de tot.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează