SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  FESTIVITATE

VIDEO + FOTO Start la Jocurile Olimpice! Naomi Osaka a aprins Flacăra Olimpică

Delegația României FOTO: Imago +40   FOTO
Delegația României FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat vineri, 23 iulie 2021 17:48 / Actualizat vineri, 23 iulie 2021 18:01

Festivitatea de deschidere de la Jocurile Olimpice a avut loc astăzi, la Tokyo. Ceremonia a durat 3 ore jumătate. 

Update 17:47. Naomi Osaka, a doua jucătoare de tenis a planetei, este cea care aprinde Flacăra Olimpică.

Update 17:38. Flacăra Olimpică este adusă pe stadion, în acordurile compoziției muzicale „Bolero”, a lui Maurice Ravel. 

Update 17:25. Se aprind luminile în toate arenele care vor găzdui competiții la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice. Orașul Tokyo este pregătit pentru cel mai mare eveniment sportiv al planetei!

Update 17:25: Pictogramele competițiilor de la Tokyo sunt prezentate de actori niponi, într-un moment vizual special. 

UPDATE 16:33. Toate cele 206 delegații prezente la Tokyo au defilat pe Stadionul Olimpic.

UPDATE 16:28. Delegația României a defilat pe Stadionul Olimpic de la Tokyo în frunte cu Robert Glință și Simona Radiș, port-drapelurile României la Jocurile Olimpice.

UPDATE 16:23. Moldova a defilat și ea pe Stadionul Olimpic de la Tokyo

UPDATE 16:18. România va fi aproximativ țara cu numărul 200 care va intra să defileze pe Stadionul Olimpic. Țările intră în ordinea alfabetică japoneză. Momentan, 175 de țări au defilat la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice.

UPDATE 14:38. Sportivii au început defilarea. Delegația Greciei a ieșit prima pe Stadionul Olimpic. Rând pe rând, în ordine alfabetică, delegațiile își fac prezența pe Stadionul Olimpic. Sunt aproximativ 11.500 de sportivi care vor defila, în total. 

Start la Jocurile Olimpice! Naomi Osaka a aprins Flacăra Olimpică

UPDATE 14:36: Dincolo de spiritul olimpic ce a acaparat arena, protestele sunt în toi în afara stadionului. Conform Gazzetta dello Sport, sute de oameni protestează împotriva desfășurării Jocurilor Olimpice. Niponii sunt revoltați, și-ar fi dorit amânarea competiției din cauza pandemiei. 

UPDATE 14.27: Împăratul Naruhito al Japoniei, fiu al împăratului Akihito și al împărătesei Michiko, e prezent la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice.

UPDATE 14:25: Show impresionant de lumini și culoare pe Stadionul Olimpic din Tokyo. Din păcate, tribunele sunt pustii din cauza pandemiei de coronavirus.

UPDATE 14:10. A început ceremonia de deschidere de la Jocurile Olimpice. Raed Krishan, fotoreporterul trimis de Gazeta în Țara Soarelui Răsare, a surprins cadre inedite de la Stadionul Olimpic. 

UPDATE 14:05. 29 de grade Celsius sunt în acest moment la Tokyo. 

Imagini de la festivitatea de deschidere de la Jocurile Olimpice / foto: Guliver/Getty Images
Imagini de la festivitatea de deschidere de la Jocurile Olimpice / foto: Guliver/Getty Images
Imagini de la festivitatea de deschidere de la Jocurile Olimpice / foto: Raed Krishan (GSP)
Imagini de la festivitatea de deschidere de la Jocurile Olimpice / foto: Guliver/Getty Images
+36 FOTO
Anatomia unui dezastru financiar » Scenariul unor pierderi imense și jocurile politice duc Jocurile Olimpice mai departe
PIERDERI
Anatomia unui dezastru financiar » Scenariul unor pierderi imense și jocurile politice duc Jocurile Olimpice mai departe

Pentru a nu mai exista diferențe între bărbați și femei, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a stabilit ca de la ediția din 2020, fiecare țară să desemneze la festivitatea de deschidere doi purtători de drapel: o fată și un băiat. Simona Radiș și Robert Glință vor duce tricolorul azi la Tokyo. 

Motivul? Organiatorii au schimbat data de intrare în concurs a bărcii de 8+1, care va debuta la ora 06:00. Pentru că Mădălina Bereș ar fi pierdut mult timp la ceremonia de astăzi, noul port-drapel va fi Simona Radiș, cea care a debutat deja la Jocurile Olimpice, în întrecerea din această dimineață.

80.000 de teste COVIDpe zi efectuează organizatorii în rândul sportivilor, antrenorilor și oficialilor prezenți la JO

Reguli extrem de stricte la festivitatea de deschidere

Sportivii care participă la defilare nu au voie cu sticle de apă sau mâncare în bagaje. Măștile se vor purta pe toată durata defilării, iar intrarea în Satul Olimpic e un subiect foarte delicat, CIO admițând că vor fi cu adevărat probleme.

Fiecare delegație participă cu un număr limitat de oficiali la festivitate. România va avea maximum cinci oficiali. Nicio națiune, de altfel, nu va putea trimite la defilare mai mult de șase oficiali, aici intrând antrenori, medici, masori, angajați ai Comitetelor Naționale

Lista cu sportivi români calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

  • Atletism (10): Florentina Iuşco și Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Alin Firfirică (aruncarea discului), Marius Cocioran (50 km marș), Rareș Toader (aruncarea greutății), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Miklós (400 m), Alexandru Novac (aruncarea suliței);
  • Baschet (4): Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Claudia Cuic (echipa feminină de baschet 3x3);
  • Box (2): Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg), Claudia Nechita (cat. 57 kg);
  • Canotaj (36): Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Vlad Dragoș Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu (opt rame cu cârmaci, masculin) Maria Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea (opt rame cu cârmaci, feminin) Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari (patru rame fără cârmaci, masculin) Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Popescu (patru rame fără cârmaci, feminin) Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi (dublu, rame feminin) Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă (dublu, rame masculin) Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă (dublu vâsle categorie ușoară, feminin) Ancuța Bodnar, Simona Radiș (dublu vâsle, feminin) Ioan Prundeanu, Florian Enache (dublu vâsle, masculin);
  • Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), Eduard Grosu (ciclism pe şosea);
  • Fotbal (18+4)*: Marian Aioani, Mihai Popa, Ștefan Târnovanu (portari), Andrei Rațiu, Ricardo Grigore, Andrei Chindriș, Virgil Ghiță, Alexandru Pașcanu, Radu Boboc, Florin Ștefan (fundași), Andrei Ciobanu, Marius Marin, Marco Dulca, Alexandru Dobre, Valentin Gheorghe, Ion Gheorghe, Tudor Băluță, Eduard Florescu, Antonio Sefer, Ronaldo Deaconu (mijlocași), George Ganea, Andrei Sîntean (atacanți) - sunt 4 rezerve care pot evolua în orice moment, dar nu sunt puși la numărătoare;
  • Gimnastică artistică (3): Maria Holbură, Marian Drăgulescu, Larisa Iordache;
  • Înot (4): Robert Glinţă, Daniel Martin (100 m spate), David Popovici (100 m liber), Bianca Costea (100 m liber);
  • Kaiac-canoe (2): Victor Mihalachi, Cătălin Chirilă (canoe-2 masculin - 1.000 m);
  • Judo (3): Andreea Chițu (52 kg), Alexandru Raicu (73 kg) și Vlăduț Simionescu (+100 kg);
  • Lupte (5): Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Ana (cat. 53 kg), Kriszta Incze (62 kg), Albert Saritov (cat.97 kg, libere), Alin Alexuc Ciurariu (cat.130 kg, greco-romane);
  • Scrimă (2): Ana Maria Popescu (spadă), Iulian Teodosiu (sabie);
  • Tenis de masă (4): Eliza Samara, Daniela Dodean-Monteiro, Bernadette Szocs (echipa feminină), Ovidiu Ionescu;
  • Tir sportiv (1): Laura Ilie (puşcă aer comprimat 10 m);
  • Tir cu arcul (1): Mădălina Amăistroaie;
  • Tenis (3): Mihaela Buzărnescu (simplu), Monica Niculescu/Raluca Olaru (dublu feminin);
  • Triatlon (1): Felix Duchampt.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
6.6.6
6.6.6  •  23 Iulie 2021, 20:08

Ma gindeam ca portul popular, frumos stilizat si transformat intr-o tinuta de prezentare ar fi fost superb! Bravo Moldova!

minos3
minos3  •  23 Iulie 2021, 18:49
Postat de robertino2 pe 23 Iulie 2021, 17:52

Propunere pentru GSP: Nu ar strica sa ne amintim cum am fost primiti in 1984 la Jocurile Olimpice: https://youtu.be/qyH7UOXNIJE?t=7405. Romania intra la mimnutul 2:03:50

Delegatia Romaniei a primit standing ovations pentru ca a fost singura tara din blocul comunist care a participat la acea Olimpiada. Aplauzele au fost un gest politic, o incurajare pentru o tara comunista ce sfida boicotul tarilor din blocul comunist (raspuns la boicotul occidentalilor fata de Olimpiada de la Moscova, din 1980).

celestyus
celestyus  •  23 Iulie 2021, 17:58
Postat de Sergiu Ioan pe 23 Iulie 2021, 16:04

Cui foloseste mascarada asta? Asa au ajuns Jocurile Olimpice?? Pentru cine se desfasoara aceste Jocuri, doar pentru televiziuni?? Ce audiente vor avea televiziunile? Asta e... ''spiritul''- tribune goale ?? Astea nu sunt Jocuri Olimpice, sunt desene animate cu oameni! Nu era mai cinstit sa se recunoasca imposibilitatea organizarii din cauza pandemiei? In timpul Razboaielor Mondiale - nu s-au organizat. Acum le organizeaza pentru nimeni si calca in picioare si logica, numindu-le Jocurile Olimpice 2020 din 2021.... DE CE???

Poate pt sutele de milioane, chiar miliarde de telespectatori, ce zici ? Nadia in '76 a concurat doar pt cele cateva mii de spectatori din sala in opinia ta ? Doar cine e in tribuna conteaza ? Da, e adevarat, e trist sa vezi tribune goale, insa competitia e pt tot globul, 99% fiind TELEspectatori, nu spectatori. Asta era problema ca fac televiziunile bani... da, jocurile olimpice si sportul in general costa, se fac planuri cu 10-15-20 de ani inainte, se cheltuie sume imense si trebuie recuperate.. macar partial, logic !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează