SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  ULTIMA ORĂ

LIVE Știri de ultimă oră de la Jocurile Olimpice - 6 august 2021 » Dezastru la lupte: Alina Vuc și Albert Saritov, eliminați din primul tur! România nu mai are șanse la nicio medalie

Alina Vuc (dreapta), în singura ei luptă de la JO Tokyo 2020 - foto AFP
Alina Vuc (dreapta), în singura ei luptă de la JO Tokyo 2020 - foto AFP

Articol de , , - Publicat vineri, 06 august 2021 07:28 / Actualizat vineri, 06 august 2021 09:09

LIVE BLOG de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite știri de ultimă oră.

Începem ziua cu speranțe mari în concursul de lupte. Aici îi avem pe Alina Vuc (dublă vicecampioană mondială) și pe Albert Saritov (bronz olimpic la Rio 2016). 

UPDATE 09:00 | Programul românilor sâmbătă, 7 august

ATLETISM

  • 14:00 » aruncarea suliței - Alexandru Novac, finală 

KAIAC-CANOE

  • 03:44 » canoe simplu 1000 m - Cătălin Chirilă, semifinală 
  • 05:53 » canoe simplu 1000 m - Cătălin Chirilă, finală (dacă se califică)

UPDATE 07:20 | Nicio șansă la medalii ...

Vuc si Saritov nu mai au șanse nici de repesaj (recalificări). Bulgaroaica Georgieva Seliska a pierdut 2-12 cu Sarah Hildebrandt (SUA) în sferturi, iar italianul Ruano Conyedo a fost învins de campionul olimpic Kyle Snyder (SUA) 6-0.

UPDATE 06:55 | Alina Vuc, eliminată și ea în primul tur!

Incredibil! Alina Vuc, cotată cu șanse mari la podium, a fost eliminată după doar un meci la categoria 50kg. Ea a pierdut confruntarea cu bulgăroaica Georgieva Seliska (25 de ani), scor 6-0. Vuc și Saritov mai speră totuși la recalificări. 

UPDATE 06:00 | Albert Saritov, învins în primul tur!

Medaliat cu bronz la Rio 2016, cecenul naturalizat Saritov spera să depășească la Tokyo acea performanță. Dar a evoluat mult sub așteptări în primul meci și a fost învins de italianul Abraham de Jesus Conyedo Ruano (27 de ani) la categoria 97 kg, stilul liber. Scorul a fost 1-6.

UPDATE 05:30 | Reacția lui Cătălin Chirilă după calificarea în semifinale 

Calificat în semifinale la canoe simplu 1.000m, cu al 7-lea timp din calificări, Cătălin Chirilă a discutat cu Justin Gafiuc, unul dintre trimișii GSP la Tokyo: 

„Nu mă așteptam să fie o cursă așa de simplă, dar cu siguranță în semifinale va fi altceva. E doar pentru a doua oară în carieră când trag la simplu, acum e un bonus să văd unde mă situez. Sunt cumva dezavantajat pentru că sunt stângaci, vântul a bătut mereu din dreapta, ceea ce mă obliga la un efort suplimentar la vâslire. 

Voi încerca însă să compensez, iar în semifinale și finală e posibil orice. Acum, de exemplu, un puști din Ungaria l-a bătut în calificări pe campionul olimpic. Oricum, vreau să mă reprofilez pe simplu și sper ca Federația să mă sprijine mai departe în acest proiect”, a spus canoistul. 

UPDATE 05:00 | Cătălin Chirilă, în semifinale la canoe simplu 1.000m

Cătălin Chirilă a făcut o cursă excelentă și a terminat pe locul 1 seria 1 de calificare de azi, cu un timp de 4:05.617. El s-a calificat astfel în semifinalele de mâine la canoe simplu 1.000 de metri. 

În schimb, Victor Mihalachi s-a clasat doar pe locul 5 din 6 în seria 4 a calificărilor, într-una din ultimele sale curse din carieră. Lucrurile nu au mers mai bine nici în recalificări pentru Mihalachi, unde românul a terminat pe locul 5 din 8, în condițiile în care doar primii 2 avansează în semifinale. 

Mihalachi se va retrage din activitate după Mondialele din septembrie.

UPDATE | Marius Cocioran, locul 24 la 50km marș

Atletul Marius Cocioran a alergat în cursa de 50 kilometri marș, cea mai lungă disciplină a competițiilor de atletism. El a trecut linia de sosire al 24-lea cu +11:35 după câștigătorul Tomala. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
belane
belane  •  06 August 2021, 23:43

*** sa foloseasca termeni precum "dezastru" sau "catastrofa" de parca ei ar fi pus umarul la imbunatatirea conditiilor de pregatire a acestor sportivi ce vorba vine sunt ultra-precare si acum au tot dreptul sa fie indignati de aceste rezultate. "Da cum se poate asa ceva ?!" parca aud vocile pitigaiate prin redactia acestui "colos" al "presei sportive" din Romania. Inainte de a pune astfel de titluri pline de furoare *** si dati-va peste fata de 12 ori poate in al 12-lea ceas reusiti sa va treziti si sa va faceti meseria in a scrie si despre SPORT.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  06 August 2021, 19:47
Postat de compay pe 06 August 2021, 19:33

Nu vreau să ridic în slăvi Ungaria dar sunt vecinii noștri geografici (și eterni rivali!). Ei bine, la jumătate a populației noastre au deja 5 (cinci!) medalii de aur. Rușine că am ajuns de cinci ori mai slabi decât ei! Suntem în schimb campioni la manele, tatuaj și fițe cu bot de iepure botoxat! Trist...

Ei au mers dupa un plan, plan pe care vrea sa-l implementeze si Novak, da' noua ne place circul.

compay
compay  •  06 August 2021, 19:33

Nu vreau să ridic în slăvi Ungaria dar sunt vecinii noștri geografici (și eterni rivali!). Ei bine, la jumătate a populației noastre au deja 5 (cinci!) medalii de aur. Rușine că am ajuns de cinci ori mai slabi decât ei! Suntem în schimb campioni la manele, tatuaj și fițe cu bot de iepure botoxat! Trist...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează