SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  MEDIA

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Negocieri pentru următoarele două ediții ale Jocurilor Olimpice » Postul TV din România e gata să plătească 3 milioane de euro

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 03 august 2021 08:00 / Actualizat marti, 03 august 2021 10:18

TVR, postul public, e în negocieri avansate pentru a achiziționa drepturile pentru difuzarea în România a Jocurilor Olimpice de la Beijing (iarnă, 2022) și Paris (vară, 2024). Preț: circa 3 milioane de euro pentru ambele ediții JO.

  • Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite știri de ultimă oră.

Prin absența spectatorilor, Olimpiada de la Tokyo este un eveniment dedicat pentru televiziuni, ai căror bani au dictat practic desfășurarea evenimentului, în ciuda criticilor acerbe și a pandemiei. 

E un spectacol media la care participă și TVR, cu 220 de ore de transmisiuni live și o echipă de 12 comentatori, reporteri și cameramani și tehnicieni.

Tot televiziunea publică va fi cea care va prezenta și următoarele două ediții ale Jocurilor Olimpice: Beijing (iarnă, 2022) și Paris (vară, 2024). 

Asta pentru că instituția din Pangratti e pe punctul de a achiziționa și drepturile pentru JO din China și Franța. Informația a fost confirmată și de Costi Șerbu, omul care a condus negocierile și gestionează activitatea întregii echipe TVR la Tokyo.

Încă 300.000 euro circuite, cablaje sau posturi de comentariu

Surse GSP afirmă că televiziunea va plăti circa 3 milioane de euro pentru cumpărarea pachetului exclusiv de la Discovery, compania care deține drepturile de difuzare ale JO pe teritoriul Europei. Este un preț similar cu cel suportat de TVR pentru a obține Jocurile Olimpice aflate acum în desfășurare în Japonia.

La sumele respective se mai adaugă însă circa 300.000 de euro/ediție, costuri aferente pentru asigurarea serviciilor tehnice, gen circuite și cablaje, dar și pentru rezervarea unor posturi de comentator la o parte dintre sporturi. Sunt elemente care nu intră în pachetul de drepturi și trebuie operate separat de TVR. 

17e numărul disciplinelor la care România se află pe tabloul Jocurilor Olimpice, TVR transmițând imagini live sau interviuri și reportaje de la toate sporturile reprezentate în Japonia

VIDEO Interviu cu Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campione olimpice la canotaj

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice

Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi, pe locul 5 în finala canoe dublu 1000m + Kriszta Incze pierde în sferturi la lupte

Povestea lui Rareș Toader, Hulk de România » Când intră în concurs la Jocurile Olimpice uriașul care are toate recordurile naționale

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
10153627242588885
Ionel Torac  •  03 August 2021, 16:23

La ce audiente produc JO doar TVR-ul isi permite sa plateasca mormanul asta de bani. Nici o televiziune privata nu isi risca banii intr-o asa aventura, in plus le cam lipseste infrastructura tehnica necesara.

10153627242588885
Ionel Torac  •  03 August 2021, 16:20
Postat de bertino pe 03 August 2021, 10:36

Pe cand si Campionatul European / Mondial de fotbal la TVR ? Ne-am saturat de comentariile bombastice ale lui Mironica si Ioana Cozma

TVR va transmite la anul Campionatul Mondial de Fotbal din QAatar.

depeche
depeche  •  03 August 2021, 11:12

Sper sa ramana la TVR, daca ia PRO olimpiadele, nu ma mai uit. M-am uitat la altii in timpul CE, nu am putut sa ii ascult pe *** alea de la PRO.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează