SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTO GP

MOTO GP / VIDEO Andrea Dovizioso câștigă dramatic, la ultimul viraj, pe Red Bull Ring, în Austria + Clasamentul actualizat

Articol de - Publicat duminica, 11 august 2019 18:11

Prima victorie de la Spielberg a liderului mondial spaniol al MotoGP, Marc Marquez, i-a fost furată în ultima curbă de italianul Andrea Davizioso, după un duel epic! 

Red Bull Ring, a 11-a etapă a circuitului mondial, continuă să rămână o provocare pentru cel mai bun pilot al momentului. În cel mai bun an din carieră, după cei mai buni timpi din pregătiri și din calificări, spaniolul Marc Marquez pleacă acasă fără coroana austriacă. 

Tristețe mare în boxa echipei Honda Repsol, dar bucurie imensă în tribune. Peste  87.000  de fani au fost martorii unui duel pe două roți de zile mari. Lupta pentru titlu s-a dat în ultimele 10 tururi de pistă, între Marc Marquez și rivalul său de la Ducati, Andreea Dovizioso. Cei doi piloți și-au arătat măiestria în ultimele 3 tururi, când după fiecare curbă se schimba ierahia primelor două locuri. 

Când totul părea deja stabilit, Marquez văzîndu-se deja victorios, în ultimul viraj, pe dreapta, Davizioso a riscat intrarea pe interior și a reușit o depășire de campion. Italianul a trecut primul linia de finiș, liderul mondial oferindu-le fanilor un „wheelie” drept consolare. 

Chiar dacă nu mai ajunge mereu pe podium, Valentino Rossi are cei mai mulți fani. Unul dintre cei mai de succes motocicliști din lume a fost cel mai aplaudat la Red Bull Ring, unde are și o tribună ce-i poartă numele. Multiplul campion mondial a reușit la Spielberg o cursă bună, terminând pe locul 4, după coechipierul său de la Petronas Yamaha, francezul Fabio Quartararo.

Clasamentul cursei:

MOTO GP / VIDEO Andrea Dovizioso câștigă dramatic, la ultimul viraj, pe Red Bull Ring, în Austria + Clasamentul actualizat

Clasament general 

1. M. Marquez 230 puncte 
2. A. Dovizioso 172 
3. D. Petrucci 136 
4. A. Rins 124 
5. V. Rossi 103 
6. Vinales Maverick 102 
7. Fabio Quartararo 92 
8. Jack Miller 86 
9. Cal Crutchlow 78 
10. Takaaki Nakagami 62 

+9 FOTO

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
rva4
rva4  •  11 August 2019, 21:18

Multumesc Dovi ! Cursa anului ! Fabulos ! Cat pot sa ma bucur ca la pus la punct pe acest garbage plin de el, cu un caracter de ce mai joasa speta! Nu am sa uit niciodata cat la sicanat pe Rossi, cat la provocat in cursa aia , doar ca sa i faca rau !

nakamicius
nakamicius  •  11 August 2019, 20:53
Postat de rocky2 pe 11 August 2019, 20:24

Rossi e un pensionar reşapat! Marquez n-are adversar!

Stimate, daca Vale avea material de concurs (apropo uite ce face Maverick cu aceeasi motocicleta) Marquez era batut.

rocky2
rocky2  •  11 August 2019, 20:24

Rossi e un pensionar reşapat! Marquez n-are adversar!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează