SPORTURI  »  NATATIE  »  ÎNOT

Povestea fascinantă a lui Antony Ervin » Adevărul din spatele a două medalii olimpice cucerite la 16 ani diferență: pușcărie, droguri și supradoză

Antony, cu medalia cucerită la Rio
Antony, cu medalia cucerită la Rio

Articol de GSP - Publicat joi, 03 noiembrie 2016 19:18

Antony Ervin e dublu campion olimpic în proba de 50 metri stil liber la natație, însă are o poveste de viață fascinantă.

Primul aur l-a luat în 2000 la Sydney, iar al doilea a venit în acestă vară, la Rio de Janeiro. Între aceste două repere, viața lui a cunoscut multe suișuri și coborâșuri.

”Aveam 19 ani în 2000, eram un copil, nici nu știam ce fac. M-am pierdut rapid. Acum îi am pe toți în jurul meu, presa mă caută mereu, oamenii mă opresc pe stradă și mă întreabă cine e adevăratul Antony Ervin.”, povestește înotătorul.

Întrebările fanilor săi sunt legitime deoarece Antony a trecut printr-o perioadă neagră în viață: a făcut pușcărie și a fost dependent de droguri, chiar a făcut o supradoză.

”La 19 ani nu eram pregătit să fiu campion olimpic. Am început să îmi schimb antrenorii, să nu mă mai regăsesc deloc. M-am lăsat de sport. Vedeam doar părțile negative. Aveam nevoie să mă simt liber, să ies din tipare. A trebuit să pierd totul pentru a mă redescoperi.”, a mai spus atletul.

După ce a ieșit din închisoare, Ervin s-a întors la marea lui pasiune, iar antrenamentele grele au dat rod în această vară: a câștigat din nou medalia cu care începuse decăderea sa.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  16 Iulie 2017, 12:14

De ce nu scrieti nimic de campionatul mondial al sporturilor acvatice de la Budapesta.Cea mai mare miscare sportiva internationala a momentului nici nu bagati in seama !.O deschidere exceptionala a competitiei,o organizare de invidiat si deja cu rezultate foarte bune! Daca nu avem fata de natatie,polo pe apa si sarituri in apa,nu inseamna ca trebuie sa taceti din gura.Sinteti un ziar de sport sau monden ???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează