SPORTURI  »  NATATIE  »  ÎNOT

Rezultat de excepție pentru înotul românesc » Daniel Martin a câștigat titlul european la juniori la 100 de metri spate!

Articol de - Publicat joi, 05 iulie 2018 19:27

România are doi "spatiști" de excepție care ar putea aduce din nou înotul românesc în prim plan. După Robert Glință, calificat în finala olimpică de la Rio, la 100 de metri spate, recordmanul național la această probă, un alt junior îi calcă pe urme.

Joi după-amiază, în ziua a doua a Europenelor de înot pentru juniori care au loc la Helsinki (Finlanda), băcăuanul Daniel Cristian Martin a cucerit titlul continental în proba de 100 de metri spate.

Juniorul născut pe 5 octombrie 2000 a câștigat marți seria în care a luat parte, cu un timp de 54,23 secunde, iar apoi semifinala, având un timp mai slab, 54,30 secunde. A pornit în finală de pe culoarul 5, alături de rusul Kliment Koleșnikov, cel care avusese cel mai bun timp în semifinale. Cei doi au mers cap la cap pe toată durata cursei și au terminat proba cu exact același timp: 53,52 secunde, un nou record de juniori al României!

Daniel Martin a strălucit și la Campionatele Naționale ale României, acolo unde a doborât alte două recorduri, la 100 metri fluture și cu echipa la 200 m mixt.
În luna octombrie, Martin va participa la Jocurile Olimpice pentru tineret în Argentina.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
831959706877275
Cristian Baltaru  •  05 Iulie 2018, 20:04

Bravo lui,felicitari!Sper sa ne aduca o mdelaie olimpica si de la Tokyo in 2020.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează