SPORTURI  »  NATATIE  »  ÎNOT/CAMPIONATELE EUROPENE

Robert Glință a ratat podiumul la proba de 100 m spate: "Așteptările erau mari, nu știu ce nu a mers"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 06 august 2018 20:42

Robert Glință s-a clasat azi pe poziția a patra în proba de 100 m spate, el fiind depășit de rușii Kolesnikov și Rîlov și de grecul Christou.

Tânărul înotător român s-a despărțit de bazinul din Glasgow cu o clasare pe poziția a patra în finala de la 100 m spate. După ce sâmbătă cucerise argintul pe jumătatea acestei distanțe, azi lucrurile au fost mai complicate pentru român, care a parcurs cele două bazine în 53,81.

A început cursa bine și a înotat prima lungime în 25,56, fiind al doilea când a întors. Însă a început să piardă teren, și până la final a fost întrecut de Evgheni Rîlov, care întorsese al patrulea, dar și de Apostolos Christou, care fusese al cincilea. De primul loc nu s-a putut atinge nimeni pentru că rusul Kliment Kolesnikov a condus de la un capăt la altul al cursei, el încheind cu un timp de 52,53, dacă ar fi înotat ca în semifinale, 53,63, Robert ar fi ajuns la bronz.

"Așteptările erau mari, nu pot să spun exact ce nu a mers, credeam că sunt capabil și o să am energie până la capăt, dar nu a fost așa. Ultimii metri au durut îngrozitor de tare, nu-mi explic de ce pentru că în pregătire am muncit enorm de mult", a spus Robert după cursă pentru Radio România Actualități.

Chiar dacă pleacă de la Glasgow cu o medalie de argint, înotătorul român a fost dur cu el la final: "Nu sunt deloc mulțumit de aceste Campionate Europene, pentru mine rezultatele sunt dezamăgitoare, dar am motivația și încrederea că pot reuși mai mult. Prima ocazie va fi Campionatul Mondial în bazin scurt din luna decembrie din China". 

Podiumul de la 100 m spate
1. Kliment Kolesnikov (Rusia) 52,53
2. Evgheni Rîlov (Rusia) 52,74
3. Apostolos Christou (Grecia) 53,72

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
maxp
maxp  •  07 August 2018, 20:12
Postat de ralffy_mr pe 07 August 2018, 09:38

Probabil acolo s-a simtit dieta de 25Ron pe zi... # *** #PSDCiumaRosie

Cred ca pe vremea celorlalti aveau astia diurne de cate-o mie de lei, nu-i asa?

ralffy_mr
ralffy_mr  •  07 August 2018, 09:38

Probabil acolo s-a simtit dieta de 25Ron pe zi... # *** #PSDCiumaRosie

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1337360372960716
Bogdan Preda  •  06 August 2018, 21:35

Bravo.cu toate astea gândește bine.e nemulțumit probabil sa se motiveze si mai tare si are așteptări mai mari.clar nu se mulțumește cu atât.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează