SPORTURI  »  NATATIE  »  ÎNOT

Șoricel de apă » Fiul cel mare al lui Michael Phelps i-ar putea călca pe urme: "Dacă Boomer vrea să facă înot, va fi alegerea lui"

Articol de - Publicat duminica, 23 septembrie 2018 09:00

Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv olimpic, spune că fiul său mai mare, Boomer, se simte grozav în apă, așa cum s-a întâmplat și cu el în copilărie.

La 2 ani și 4 luni, Boomer Phelps pare să fi moștenit talentul tatălui său pentru înot. Sau, deocamdată, doar bucuria de a sta cât mai mult în apă. În cazul lui, cu aripioare pentru brațe și cu celebrul său părinte supraveghindu-l îndeaproape.

Phelps, 33 de ani, cu 28 de medalii olimpice în palmares, între care 23 de aur, e fericit să îi învețe pe cei doi băieți ai săi să înoate și să se distreze în piscină. Și Beckett, născut în februarie anul acesta, și-a vârât deja piciorușele în apă, agățat de gâtul mamei, Nicole, fosta Miss California 2010.

"E frumos, ca tată, să-l văd pe Boomer atât de relaxat în apă și, de asemenea, dând din picioare", a spus Michael amuzat și entuziasmat într-un interviu pentru Olympic Channel. "El imită stilul fluture, mă roagă pe mine să înot, apoi se așază pe margine și îi place la nebunie când încep să înot. Cu siguranță se transformă într-un șoricel de apă, așa cum am fost și eu cândva".

Marele campion, retras din activitate după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, spune însă că nici el, nici soția sa nu-și vor presa copiii să facă sport la nivel profesionist. "Dacă Boomer vrea să facă înot, va fi alegerea lui. Niciodată, niciodată nu-l voi împinge pe vreunul dintre copiii mei să facă ceva ce nu-și dorește. Tot ce vreau este să-i văd fericiți, iar dacă avem acest lucru, restul nu mai contează". Cu Beckett însă, crede Phelps, va fi ceva mai complicat. "Nu e mare fan al apei reci, așa cum e cazul cu fratele lui", explică Michael, "așa că o vom lua mai ușor cu el. În ultima vreme, s-a obișnuit mai mult cu piscina, a fost ca un desert pentru mine să-mi văd toată familia în apă".

Dacă ar fi însă pus să aleagă el un sport pentru băieții săi, acela ar fi golful. "Dacă aș fi un tată lacom, mi-ar plăcea să-i văd pe tabloul de la Masters sau într-o zi de duminică, într-un turneu major pentru că îmi place golful foarte mult, inclusiv să îl practic. Ar fi ceva incredibil", a conchis Phelps. 

Fără Tokio în vizor

La Rio 2016, ultima sa competiție, Phelps a cucerit 6 medalii, dintre care 5 de aur, iar Boomer a fost în tribună, la doar 3 luni, cu căști gigantice pe urechi pentru a fi ferit de zgomotul uriaș al tribunei. Americanul insistă că nu se pune problema unei reveniri în competiții și adaugă că-i va fi greu să-i explice fiului mai mare de ce nu va fi în piscina olimpică de la Tokyo 2020. "Mă gândesc ce îi voi spune când mă va întreba de ce nu înot la următoarele Jocuri. Trebuie să am răspunsul pregătit fiindcă simt acea întrebare venind". Poate l-ar fi tentat o ediție a JO organizată în SUA, dar Los Angeles 2028 e pre departe. "Aș avea 40 de ani atunci, nu mă văd înotând la nivel înalt atunci", a spus Phelps. 

CV Michael Phelps
mphelps

  • Născut pe 30 iunie 1985, la Baltimore
  • Are 1,93 m și 88 de kg
  • 28 de medalii olimpice în palmares: 23 de aur, 3 de argint, 2 de bronz, cucerite la edițiile JO din 2004, 2008, 2012 și 2016
  • 33 de medalii mondiale în palmares: 26 de aur, 6 de argint, 1 de bronz, câștigate între 2001 și 2011
  • Cel mai medaliat sportiv olimpic din istorie

Copii care și-au urmat părinții în sport

În România există destule cazuri de părinți care le-au transmis copiilor lor pasiunea pentru sport, aceștia călcându-le pe urme, de la canotaj până la box și de la scrimă la handbal. Iată câteva dintre cele mai cunoscute exemple.

  • Marian și Dorel Simion box
    Amândoi au devenit campioni mondiali și medaliați olimpici în anii 1990-2000, urmând pașii tatălui lor, Gheorghe Simion, medaliat cu bronz european în 1983, care le-a fost și antrenor
  • Matyas Szabo scrimă
    Concurând pentru Germania, a devenit campion mondial cu echipa la sabie în 2014. Este fiul Rekăi Szabo, campioană mondială și europeană la floretă individual și al lui Vilmos Szabo, medaliat cu bronz olimpic și mondial la sabie echipe în anii 1990

tabel sportivi

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează