SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  PROCES

Poliția Română i-a dat permisul înapoi fiindcă a scris 4 cuvinte pe procesul verbal! Tribunalul i-a dat dreptate

Mașină de poliție
Mașină de poliție

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 iunie 2020 00:05 / Actualizat duminica, 01 noiembrie 2020 17:54

O șoferiță din București care s-a ales în luna iunie cu permisul suspendat 30 de zile și cu o amendă de 725 lei pentru trecerea pe roșu în zona Arcului de Triumf a reușit să întoarcă decizia la Tribunalul București. Prin cea mai simplă metodă, a scris la mențiuni că „nu sunt de acord”!

Șoferița a contestat amenda primită de la poliție, iar procesul s-a judecat prima dată la Judecătoria Sectorului 1. Această instanță a respins cererea șoferiței susținând că „procesul verbal de contravenţie nu numai că nu este lipsit de forţă probantă, ci dimpotrivă, face dovada situaţiei de fapt până la proba contrară, probă care în mod evident trebuie făcută de către petentă şi nicidecum de către organul constatator”. Adică vinovata trebuia să își demonstreze nevinovația, nu invers. 

EXCLUSIV Ion Țiriac a dezvăluit ce i-a spus directorul Mercedes: „Acum gâfâie și fug toți după treaba asta”

Apelul a răsturnat decizia

Șoferița a mers, însă, mai departe și a făcut apel care s-a judecat la Tribunalul București. Aici decizia a fost schimbată, judecătorii afirmând că din moment ce șoferița a scris la „menținuni” că „nu este de acord”, sarcina de a dovedi comiterea faptei îi revine polițistului.

„Tribunalul apreciază că în situaţia în care persoana sancţionată contestă pe loc procesul-verbal, revine agentului constatator obligaţia unui minim probatoriu în susţinerea actului constatator al contravenţiei”, se arată în sentinţa prin care procesul-verbal a fost anulat, conform adevărul.ro.

Citește și alte știri auto:

Ilie Năstase, cadou de 240.000 euro pentru soția sa, Ioana: „Mai aveam 5, dar asta mi-a plăcut mult”

A fost testată şi s-a descoperit că are alcool în sînge! Ce s-a întîmplat apoi i-a lăsat fără replică pe poliţişti! Poţi face aşa ceva şi în România?!

Țeapă pe autostradă! Cum îi păcălesc hoții pe șoferi, în drum spre Constanța

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (14)
iri_
iri_  •  17 Iunie 2022, 20:55
Postat de rocky2 pe 24 Iunie 2020, 15:31

Pai tocmai asta este problema, Bucurestiul este plin de *** si cocalari care nu respecta nici o regula!

Si problema cea mai importanta, majoritatea acestor cocalari si alte specimene care nu respecta nici o regula, nu sunt bucuresti, sunt veniti de cine stie din ce vagauna si probabil nici nu au domiciliul legal in bucuresti...

10219843768589442
Albert Kurtyan  •  08 Aprilie 2021, 00:55

E irelevant ce a scris şoferul pe procesul verbal. Procesele-verbale nu reprezintă dovezi judiciare, ci simple declaraţii extrajudiciare. Dovedirea faptelor se face în instanţă, unde agentul trebuie să-şi susţină şi să-şi dovedească susţinerile şi PV-ul, nu pe şosea.

alenb
alenb  •  25 Iunie 2020, 21:24
Postat de cordell.hull pe 24 Iunie 2020, 13:09

Mai baietica văd ca ai primit și un like ori ți l-ai dar singur?...prin tot ce ai scris dovedești ca nu cunosti legea nici măcar noțiunile ei elementare... in primul rând “ Eram pe prima banda din stanga”... greșit ... benzile se numără întotdeauna dinspre dreapta... de la bordura trotuarului nu de unde vrei tu... asta scrie undeva la POZIȚII IN TIMPUL MERSULUI DACĂ NU MA ÎNȘEL...in al doilea rând “ Politistul de la locala, care pandea in zona”... fals poliția locală nu are competente in a suspenda exercitarea dreptului de a conduce autovehicule...in al treilea rând ...” m-a sactionat cu amenda si supendarea permisului pentru 30 de zile”... nu se suspenda permisul ci dreptul pe care ți-l oferă permisul de conducere ... adică suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice...(in curte la tine poți conduce fără problema... nicio autoritate nu îți poate interzice acest drept)... mai baietica tu sigur știi unde se afla arcul de Triumf?... sigur ai permis? ... sigur ai invatat și ce ai invatat pentru el?

Asta cu nu se suspenda permisu ci dreptu a pus chiar capac. Esti atat de pr ost ca simti nevoia sa faci pe desteptu? Mai ales cand nu e cazu ))

Vezi toate comentariile (14)
Comentează