SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  FORD

Ford investește 11 miliarde $ pentru 3 fabrici de baterii auto și mașini electrice. Unde vor fi construite

Articol de GSP - Publicat marti, 28 septembrie 2021 13:35 / Actualizat marti, 28 septembrie 2021 13:51

Gigantul auto american Ford a anunțat că va investi 11 miliarde de dolari pentru 3 fabrici de baterii auto și noi autovehicule electrice. 

Alături de SK Innovation, o companie din Coreea de Sud, Ford va ridica 3 fabrici în statele americane Kentucky și Tennessee, care vor duce la apariția a 11.000 locuri de muncă, estimează Financial Times

Ford este în plină ofensivă pe piața mașinilor electrice. Gigantul auto american plănuiește să contribuie cu 7 din cele 11 miliarde, cea mai mare investiție în facilități de producție din istoria de 118 ani a companiei. Compania a anunțat cu ceva vreme în urmă că vrea să investească 30 de miliarde de dolari în trecerea spre mașini electrice până în 2025. 

CATL, colosul din umbră care domină piața mașinilor electrice! Reportaj șocant: cum elimină chinezii concurența pe piața bateriilor + cum blochează cobaltul din cele mai mari mine din lume!
CHINA
CATL, colosul din umbră care domină piața mașinilor electrice! Reportaj șocant: cum elimină chinezii concurența pe piața bateriilor + cum blochează cobaltul din cele mai mari mine din lume!

Unul dintre șefii Ford din America de Nord a estimat că piața auto va fi electrică în proporție de 30-40% până la finalul acestui deceniu. Vor fi construite două fabrici de baterii electrice în Kentucky și o fabrică de mașini electrice în Tennessee, care va construi modelul F-150. 

România dă o lovitură gigantică pe piața mașinilor electrice! OFICIAL: fabrica de 5000mp care investește într-o tehnologie vitală

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
reteleanu
reteleanu  •  28 Septembrie 2021, 17:45

legatura cu orice sport (incluzand toate cursele auto/moto) fiind??

Vezi toate comentariile (1)
Comentează