SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  TAXE

Ministrul Mediului ia în calcul introducerea unei noi taxe auto în România

Taxa auto
Taxa auto

Articol de GSP - Publicat marti, 12 ianuarie 2021 11:04 / Actualizat marti, 12 ianuarie 2021 11:04

Ministrul Mediului, Tanczos Barna (44 de ani), consideră că trebuie reluate discuțiile pentru o posibilă introducere a unei taxe auto, pe poluare.

Tanczos Barna a declarat că va demara discuțiile cu producătorii și dealerii auto pentru a se asigura că nu face greșeala pe care au făcut-o și alți miniștrii în trecut. „Dacă astăzi eu v-aş spune că introduc o anumită taxă, aş face greşeala pe care au făcut-o ceilalţi minştri, care au introdus o taxă, s-a pierdut la Curtea Europeană de Justiţie şi s-au dat banii înapoi. 

Dacă va exista o taxă pe mediu, naţională sau locală, trebuie să fie sigură din punct de vedere juridic şi să aibă efecte suficiente. Vom demara discuţii inclusiv cu producătorii auto, inclusiv cu comercianţii auto, pentru că nu putem să bulversăm piaţa, dar România trebuie să decida, da sau nu”, a declarat Tanczos Barna la Antena 3. „În Europa există trei ţări care nu au nicio intervenţie pe această problemă, restul de 24 au fel de fel de sisteme în implementare. România trebuie să decidă dacă vrea să facă parte din grupul ţărilor care nu au nicio taxă, sau din grupul de 24 unde se încearcă prin diverse să taxeze poluarea”, a explicat ministrul pentru sursa citată. 

VIDEO Gafă incredibilă făcută de o polițistă la Piața Universității: „Tot eu eram vinovat!”

EXCLUSIV Ion Țiriac a dezvăluit ce i-a spus directorul Mercedes: „Acum gâfâie și fug toți după treaba asta”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează