NOUTATI AUTO  ·  TAXA AUTO 2020

TAXA AUTO 2020. Ministrul interimar al Finanțelor nu vrea o nouă taxă de poluare

Mașini în oraș, Germania, foto: Guliver/gettyimages.com
Mașini în oraș, Germania, foto: Guliver/gettyimages.com

Joi, 13 Februarie, 14:02

O nouă taxă de poluare? Nu, spune ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. 

România s-a umplut în ultimii ani de mașini fără standarde ridicate privind poluarea. Mai multe voci au cerut intervenția statului printr-o nouă taxă anti-poluare. Dar autoritățile nici nu vor să audă, conform ministrului interimar PNL. 

„Noi ne uităm la o strategie pentru întreaga economie şi aici includem toate sectoarele de energie care poluează, inclusiv traficul rutier. Nu cred că o taxă de poluare doar pentru automobile ar rezolva problema la nivel naţional. Ceea ce încercăm să facem este retehnologizarea. Este o politică mult mai bună şi sustenabilă pe termen lung decât o taxă. Mesajul meu este că politica fiscală folosită ca instrument pentru reducerea poluării are rezultate mixte de-a lungul timpului. Atunci când ai o strategie de retehnologizare pe termen lung, cu ajutorul unor împrumuturi de la BEI, de exemplu, reducerea poluării este sustenabilă pe termen lung. Deocamdată, nu se discută de o taxă de poluare, dar vom vedea în viitor”, Florin Cîţu, conform economica.net.

Citește și:Cum arată soția lui Mircea Radu, cu 20 de ani mai tânără. El a fost ales de 9 ori cel mai sexy bărbat din România

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
18:30 Fotbal, Premieră

Rezumat Bundesliga

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1