SPORTURI  »  RUGBY  »  COVID-19

Campioana României, blocată în Africa de Sud după apariția tulpinei Omicron » Prima reacție

CSM Știința Baia Mare nu se poate întoarce momentan din Africa de Sud, întrucât toate zborurile către Europa au fost anulate după apariția unei variante de coronavirus cu mutații, numită Omicron.
CSM Știința Baia Mare nu se poate întoarce momentan din Africa de Sud, întrucât toate zborurile către Europa au fost anulate după apariția unei variante de coronavirus cu mutații, numită Omicron.

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 noiembrie 2021 18:56 / Actualizat sambata, 27 noiembrie 2021 19:16

CSM Știința Baia Mare nu se poate întoarce momentan din Africa de Sud, întrucât toate zborurile către Europa au fost anulate după apariția unei variante de coronavirus cu mutații, numită Omicron, în Africa.

Lotul echipei campioane de rugby a României din Baia Mare se află în imposibilitatea de a reveni în țară. Delegația e cazată în orașul Bloemfontein.

Qatar Airlines a anulat toate zborurile din Africa de Sud spre Europa. Agenția care a luat biletele caută acum variante de zbor cu alte companii. Sigur azi nu plecăm, așa cum era preconizat”, a declarat la RFI România antrenorul principal de la Baia Mare, Eugen Apjok.

În zona unde suntem noi, nu sunt cazuri de COVID cu noua variantă, deocamdată. În ceea ce privește lotul nostru, am făcut cu toții joi test rapid și toți am fost negativi, iar vineri am făcut test PCR și toți suntem negativi. Sper să se găsească o soluție să ne întoarcem acasă. Dar cei de acasă trebuie să știe că noi toți din delegație suntem bine
Eugen Apjok, antrenor CSM Știința Baia Mare

Vineri, Baia Mare a pierdut cu Toyota Cheetahs, scor 5 - 54. Primul joc am reușit să-l câștigăm, scor 72 - 14 cu Free State XV.

Conform sursei citate, meciurile celor mai bune echipe de club din Africa de Sud, între care Bulls, Lions, Sharks sau Stormers, au fost suspendate din cauza situației pandemice.

Fiind prezenți de două săptămâni în Africa de Sud la un puternic turneu de rugby „Toyota Challenge Cup” găzduit la Bloemfontein, componenții campioanei en-titre a României, ar fi trebuit în cursul acestei dimineți să se întoarcă în țară pe ruta Johanesburg – Doha – Otopeni. 

Datorită situației pandemice grave apărută pe continentul african, cursa aeriană care ar fi trebuit să îi repatrieze pe aceștia în țară a fost anulată. Deși testați PCR întreaga delegație băimăreană s-a văzut nevoită să se cazeze pentru încă cel puțin 24 de ore la Hotelul din Bloemfontein. 

Pentru deblocarea acestei situații critice, oficialii campioanei, C.S.M.Știința Baia Mare au făcut demersurile necesare de repatriere a delegației sportive române pe lângă Ministerul Afacerilor Externe, Primul Ministru al României respectiv Autoritățile Județene. 

În soluționarea acestei probleme se implică și consulul României de la Pretoria, Claudius Cobzaru. Până când autoritățile centrale vor găsi soluții de repatriere a rugbyștilor băimăreni moralul și starea de sănătate a băieților noștri este una bună

Comunicat CSM Știința Baia Mare

România ia primele măsuri anti-Omicron

Libertatea scrie că românii care se întorc din șapte state din sudul Africii vor intra în carantină pentru 14 zile și vor putea ieși în a zecea zi doar dacă prezintă un test negativ. De asemenea, cetățenii care fac parte din cele șapte state trecute pe lista roșie de autorități nu vor intra în România în următoarea perioadă.

În urma ședinței CNSU care a avut loc azi, autoritățile au anunțat că șapte țări din sudul Africii au fost introduse pe lista roșie.

Este vorba despre:

  • Africa de Sud
  • Botswana 
  • Zimbabwe
  • Eswatini
  • Lesotho
  • Mozambic
  • Namibia 

Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

România a învins Tonga într-un meci-test disputat pe arena Arcul de Triumf

Visul frumos s-a terminat pentru Tătărușanu » Anunțul făcut astăzi de Pioli

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează