SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

Căpitanul naționalei de rugby e la pământ după excluderea de la Mondial: "Rugby-ul românesc a pierdut tot!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 mai 2018 12:18

Mihai Macovei, căpitanul naționalei de rugby, e devastat de excluderea României de la Campionatul Mondial de rugby din Japonia.

" Rugby-ul românesc a pierdut tot! Eu am crezut că după Cupa Mondială din 2015 am scos capul puțin în lumea rugby-ului. Era un pas important pentru viitorul nostru, pentru copiii care pășeau pe acest drum.

Cu siguranță că a existat o problemă. S-a vorbit pe regulamente și pe documente, altfel nu ne-ar fi eliminat. Sper ca cineva din conducerea Federației să iasă zilele viitoare în presă și să spună ce s-a întâmplat de fapt.

În octombrie fac 32 de ani, puteam face o Cupă Mondială bună, apoi să fac pasul spre retragere. Îmi pare rău de generația asta. Am muncit enorm și chiar nu meritam așa ceva!", a declarat Macovei la TV Digi Sport.

Vezi și: România a fost exclusă de la Campionatul Mondial de rugby! ”Stejarii” contestă decizia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
viperx10
viperx10  •  18 Mai 2018, 19:52

Sa asteptam apelul si apoi sa vedem cine urmeaza sa-si asume responsabilitatea. Hai Romania!

penultimul
penultimul  •  18 Mai 2018, 04:59
Postat de maxp pe 16 Mai 2018, 19:31

Exista 2 variante: fie esti pus aici sa animi forumul, fie esti prost gramada. Nesimtit esti in ultimul hal, in orice caz.

Rugbyul romanesc e intr-o situatie penibila datorita federatiei. Daca va uitati la competiile la care participa Romania vedeti ca echipele de juniori pleaca la turnee cu declaratii de a cistiga competitia si se claseaza pe locul 7 sau pe 5 fiind batuti de Luxemburg sau de Olanda. Tot o problema a federatiei ar fi cit de putin apreciat e sportul asta in Romania. Goale sunt tribunele la meciuri internationale, poate vor fi alte 3 persoane in afara de noi care vor comenta articolul. Asa de bine e administrat rugbyul romanesc ca echipa nationala de seniori nu are antrenor. Banuiesc ca nu au bani sa plateasca unul. Pe site la federatie la capitolul conducere, apare doar fraza "In curind" https://frr.ro/conducere/ Asa ca nu ma mira ca arbitrul cu legaturi la federatie s-a gindit la o smecherie ca sa-i califice pe seniori direct, tarasenie de la care a pornit toata ancheta asta. Argumentul cu "n-am stiut" nu tine. Nu tinea inca de pe vremea romanilor. Alin Petrache, diplomat in management de sport, diplomat al Colegiului National de Aparare e bine-mersi cu si fara calificare. Mai e si lector (ma intreb, cu asa experienta ce fraieri participa la cursurile lui) Jucatorilor echipei nationale le doresc succes in viitoarea campanie.

maxp
maxp  •  16 Mai 2018, 19:39
Postat de yoomanga pe 16 Mai 2018, 15:56

Nu Morariou este presedintele FRR, presedinte e "celebrul" Petrache. Ala care ne-a fracut de competitie si la Rio.

Eu nu zic ca in acest caz nu e cazul sa-si dea demisiile, dar foarte interesant e si haosul creat de federatia internationala. Federatie care nici nu se sesiza daca nu existau reclamatii, reclamatii pornite de la un cu totul alt subiect. Nu sesizam totusi faptul ca peste noapte se descopera mai multe echipe cu jucatori fara drept de joc in unele echipe nationale, oare ei nu sunt de vina ca le-au dat aviz? Dar acei jucatori, intrebarea mea, ce fac? Ca ei acum sunt cam privati sa joace pentru orice echipa nationala. Mie World Rugby mi se pare mai vinovata de 10 ori decat federatia romana, mai ales ca nu suntem singurii care se pare c-am gresit. Acum or fi chiar toti prosti?! Si sunt si echipe ce nu au fost sanctionate dar sunt in aceeasi situatie, pai dupa 5 minute de cautari am gasit un international italian ce dupa ce s-a relatat prin GSP, cam cum ar fi cu dreptul de joc, nici ala n-ar avea drept de joc pentru Italia. Evident ca nu va scoate nimeni Italia de la Cupa Mondiala, dar e un haos total. Legat de Rio 2016, am zis-o de o mie de ori, eu nu zic ca Petrache ar fi fost vreun presedinte bun la COSR, dar sa-i reprosezi lui rezultatele... de ce, ca n-a creat el generatii care sa se bata la medalii in 4 ani?! Problema rezultatelor de la Rio sta in vreo 20 de ani de inactivitate la nivel de juniori intr-o serie de sporturi, nu intr-un mandat inceput cu 3-4 ani inainte de o editie de Jocuri Olimpice.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează