SPORTURI  »  RUGBY  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE RUGBY

Dramatic! Australia merge în semifinale după o victorie CHINUITĂ cu Scoția, scor 35-34 » Tabloul complet al semifinalelor

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 octombrie 2015 20:22

Australia s-a calificat cu mari emoții în semifinalele Cupei Mondiale, după ce a cîștigat în ultimul minut meciul în fața Scoției, scor 35-34.

Bernard Foley a transformat o lovitură de pedeapsă în ultimul minut, cînd echipa sa era condusă cu 34-32. Adam Ashley-Cooper a reușit primul eseu de la Twickenham în minutul 9.

În minutul 18 a venit replica Scoției, care a reușit un eseu prin Peter Horne. Drew Mitchell și Michael Hooper au mai reușit fiecare cîte un eseu, iar Scoția a intrat la cabine în avantaj, 16-15.

S-a mers cap la cap pînă spre final, cînd Scoția conducea 34-32. La ultima fază scoțienii au avut o margine, iar Gordon Reid a greșit și a comis un înainte.

Era deja minutul 80, iar Bernard Foley, care avea un procentaj slab la transformări, nu a mai greșit și și-a calificat echipa mai departe.

Australia va întîlni în semifinale pe Argentina, iar în prima semifinală vor juca Africa de Sud și Noua Zeelandă.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
octavianus
octavianus  •  20 Octombrie 2015, 14:23

FIX CE VA SPUNEAM: World Rugby, forul internațional al sportului cu balonul oval, a recunoscut luni seară că arbitrul sud-african Craig Joubert a greșit când a acordat lovitura de pedeapsă care a permis Australiei să se impună în fața Scoției cu scorul de 35-34, în ultimul minut regulamentar de joc, pe Twickenham, în ultimul sfert de finală al Cupei Mondiale 2015. Decizia este una revoluționară pentru sport, practic oficialii World Rugby recunoscând victoria europenilor. Fără acea lovitură de penalitate, Scoția s-ar fi impus cu 34-32. În fotbal nu s-a dat niciodată un asemenea verdict de către FIFA și UEFA, însă oficialii echipelor vorbesc des despre "viciere de rezultat" atunci când echipa lor e dezavantajată clar de arbitraj. "Decizia corectă era acordarea unei grămezi cu introducere a balonului din partea Australiei'', a subliniat World Rugby în acest caz excepțional, având la bază decizia Comisiei de Arbitraj. Joubert, considerând că o pasă înainte a unui scoțian a fost preluată din poziție de ofsaid de un coechipier, a dictat lovitură de pedeapsă pentru Australia, transformată de Bernard Foley, în minutul 78 al meciului. Potrivit imaginilor vizionate de Comisia de arbitraj, un australian a atins balonul înainte ca acesta să fie prins de scoțian, care a fost penalizat ulterior.

octavianus
octavianus  •  19 Octombrie 2015, 14:30
Postat de caminero pe 18 Octombrie 2015, 23:05

"La ultima fază scoțienii au avut o margine, iar Gordon Reid a greșit și a comis un înainte." Pentru un "înainte" nu se dă lovitură de pedeapsă ... infracțiunea a fost un ofsaid ... scoțianul a jucat balonul fiind mai aproape de terenul de țintă advers decît el (balonul).

Ma bucur sa vad aici un comentariu avizat DAR a fost un off side involuntar, acelasi arbitru in acelasi meci la o fix astfel de faza a dat gramada, mai mult decat asta, a fost putin mai devreme un placaj intarziat facut de australieni, normal era cel putin lovitura de pedeapsa pt Scotia, poate si galben ? astfel tusa s-ar fi jucat mult mai departe, mai treceau secunde, poate pe aia o jucau altfel Scotienii, poate, poate, poate. Ce-i drept Scotia a jucat eroic si in inima mea este castigatoarea acestui meci, si vreau sa subliniez ca arbitrajul cu tot suportul lor video a fost de multe ori in acest CM greu de inteles si uneori a cantarit decisiv in soarta unor partide, cum a facut-o si aseara. Daca dai galben Scotiei pt un asa zis inainte intentionat, eu l-am vazut ca fiind DE JOC dai galben si la placajul intarziat din min 76 si repet daca ai dat gramada la off side involuntar in prima repriza tot asa dai si pe final.....ar fi nbine de revazut fazele.

caminero
caminero  •  19 Octombrie 2015, 08:53
Postat de adi_stelistul pe 18 Octombrie 2015, 20:44

Prima data când nicio echipa europeană nu ajunge in semifinale. A mai fost o singura ediție cu o singura echipa din Europa in primele 4, dar acum e chiar cea mai slaba ediție pentru echipele europene. Înfrângerea catastrofala a Franței cu N. Zeelanda, după ce acum 4 ani a fost doar 8-7 in finala spune tot. Europa începe sa nu mai conteze in acest sport.

Greşeşti aici ... deocamdată în emisferă nordică avem Irlanda şi Ţara Galilor în faţă, după aia Anglia şi la un cozoroc în spate Franţa, pe urmă ruşinea Turneului celor 6 naţiuni, Scoţia (care în mod absolut surprinzător a ţinut aproape şi era să elimine Australia), şi la coadă Italia. Şi atunci, nu poţi avea pretenţii de la Anglia, Franţa şi Scoţia (deşi remarc din nou prestaţia deosebită a ciulinilor, eu eram convins că şi+o iau mai rău decît Franţa), ci de la Ţara Galilor (care şi-a respectat totuşi blazonul) şi Irlanda (care a cam feştelit-o).

Vezi toate comentariile (7)
Comentează