SPORTURI  »  RUGBY  »  HALL OF FAME

Echipa României de rugby, medaliată la JO 1924, va fi inclusă în Hall Of Fame

România înfruntînd Franţa la Olimpiada din 1924 Foto: livescience.com
România înfruntînd Franţa la Olimpiada din 1924 Foto: livescience.com

Articol de GSP - Publicat marti, 05 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 05 iunie 2012 12:55

International Rugby Board va include în Hall Of Fame echipa naţională de rugby a României, care a câştigat prima medalie olimpica în 1924, în cadrul unei ceremonii care va avea loc azi, la 13.30, la sala de şedinte a FRR.

Participă vicepreşedintele ANST, Alin Petrache, preşedintele COSR, Octavian Morariu, vicepreşedintele FRR, Pompilie Borş, reprezentanti IRB şi căpitani ai României.

Echipa naţională de rugby a României a cucerit medalia de bronz la ediţia JO din 1924 de la Paris.

Sursă: Mediafax

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
octavianus
octavianus  •  05 Iunie 2012, 15:30

Indiferent daca am fost pe locul 3 din 3 trebuie vazut contextul si maiales faptul ca existam si incercam ca scoatem capul in lume, pacat ca vad pe aici comentarii cel putin jignitoare la adresa acestei sa-i zicem performante, sportul romanesc se stinge vazand cu ochii, nu mai este mult si vom vedea la Londra fix unde suntem, si una din cauze, daca nu cauza principala este exact mentalitatea celor implicati in sport, celor ce-l privesc si il comenteaza, nu ne mai saturam de cancanuri si de stiri care mai decare mai senzationala, cand se va anunta decesul sportului romanesc vom da orice dar orice sa mai avem o nationala cu spiritul si caliatea umana a celei din 1924. FZR !!

fran1923
fran1923  •  05 Iunie 2012, 15:29

Asa e, St3ph3nz are dreptate, au fost doar 3 echipe. Sua, Franta (tara gazda) si Romania. Oricum ne putem considera printre pionierii rugbyului. Anglia nu a participat probabil datorita arogantei lor. Ei nu prea jucau cu altii sporturile inventate de ei, chiar si la fotbal englezii incepand destul de tarziu sa joace meciuri internationale.

fran1923
fran1923  •  05 Iunie 2012, 15:24

Din cate stiu, au participat doar 4 echipe, iar vreo fianala mica nu s-a disputat, asa ca am cucerit doar prin participare medalia de bronz. Oricum, nu ma intelegeti gresit, asta nu stirbeste cu nimic performanta de a fi intre cele 4 natiuni care au participat la JO in 1924. Unde era Italia, de exemplu ?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează