SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY / CUPA MONDIALA

Francezii si argentinienii la cutite

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 octombrie 2007 00:00

Inainte de finala mica de astazi, francezii si argentinienii se inteapa. Cine joaca mai urit?

Vor fi din nou fata in fata. De data aceasta, jucind pentru o miza mai importanta: locul 3 si medaliile de bronz la Cupa Mondiala. Franta si Argentina au dat piept chiar in meciul de deschidere, pe 7 septembrie, si "pumele" au furnizat atunci o surpriza uriasa. Au invins cu 17-12 si i-au impins pe "cocosi" intr-o situatie complicata. Amenintati cu o iesire prematura din competitie, baietii lui Bernard Laporte au strins din dinti si au ajuns in semifinale. Acum, soarta i-a adus iar in terenuri adverse cu piaza lor rea, Argentina.

Azi, de la ora 22:00, in direct la TVR 2, cele doua echipe se vor bate pentru ultima treapta a podiumului. Inainte de meci insa, taberele s-au infruntat deja in duelul vorbelor. Fiecare parte a sustinut ca tocmai ceilalti au stil mai negativ de joc, mai putin spectaculos. Polemica a fost stirnita de impetuosul centru sud-american Felipe Contempomi. El a spus ca francezii au abdicat de la stilul lor spumos, de " rugby-sampanie".

Afirmatia a stirnit minia fundasului Clement Poitrenaud. "El vrea sa vorbim de rugby-sampanie? Pai, ei s-au bazat doar pe gramezi. Ar trebui sa taca din gura! Singurul care joaca spectaculos in echipa lor este mijlocasul la deschidere, Juan Martin Hernandez", a tunat Poitrenaud. Alti francezi au completat ca Argentina n-a aratat mare lucru in tactica de joc pina acum. Replica finala a fost data de capitanul "pumelor", mijlocasul la gramada Agustin Pichot, care evolueaza la o echipa de club din Hexagon. "Nu au de ce sa ne critice. Ne-au masacrat, pur si simplu, sustinind ca n-am jucat nimic. Asta mi se pare incredibil!", a exclamat Pichot.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează