SPORTURI  »  RUGBY  »  INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV Povestea inedită a omului care a "calificat" România la Mondialul de Rugby: abia a trecut la rugby în 15 de la rugby în 7!

Vincent Hart
Vincent Hart

Articol de - Publicat marti, 20 martie 2018 21:38

Cine e belgianul Vincent Hart, 24 ani, omul care a calificat România la Mondiale marcând toate punctele contra Spaniei: abia a trecut la rugby în 15 de la rugby în 7!

Succesul Belgiei contra Spaniei a fost umbrit de controverse. Arbitrul român Vlad Iordăchescu, contestat și alergat chiar pe teren de iberici, a luat câteva decizii care au iritat nu doar partea spaniolă, ci și specialiștii în rugby.

Însă rezultatul, 18-10 pentru gazde, penultimul loc în grupă înaintea jocului, a trimis România direct la Campionatul Mondial din 2019. Unde va debuta în meciul de deschidere contra organizatorilor, Japonia, pe 20 septembrie!

Eroul nostru a fost un tânăr de 24 de ani, Vincent Hart. Zis Vinny, acesta e născut la Cape Town, Africa de Sud, studiază în Anglia și are o poveste cel puțin atipică pentru un om care decide o calificată la turneul final.

- Salut, Vincent, ești erou în România.
- Ha, ha, salut. Nu, sunt doar băiatul cu număr 10 care a jucat în meciul de azi. :)

- Și care a marcat toate punctele Belgiei.
- Da, a fost o victorie impresionantă pentru noi. Un meci foarte greu, un succes superb.

- Plin de controverse.
- Să fiu sincer, nu mi s-a părut că arbitrul, deși a fost român, a tras cu noi. Eu spun că am fost peste spanioli în grămadă și asta a contat decisiv. Nu arbitrajul.

- Totuși, arbitrul a fost alergat...
- Da, a fost păcat că s-a terminat totul așa, nu mi-a plăcut deloc. Totuși, le urez spaniolilor multă baftă contra Portugaliei, să ajungă unde își doresc.

Sânge sudafrican

- E prima dată când ești decisiv pentru Belgia?
- E abia primul meu sezon full la rugby în 15. Nici măcar nu am jucat contra României, a fost abia al 3-lea meci. Până acum am jucat rugby în 7, unde am evoluat în niște turnee chiar și în România.

- Văd că ești născut în Africa de Sud...
- Da, dar am o legătură cu Belgia. Mama. Tatăl meu, într-adevăr, e sudafrican și m-am născut acolo, la Cape Town, însă apoi am venit în Belgia.

- Și acum studiezi în Anglia!
- Da, am studiat la Universitatea din Nottingham. Acum sunt la Cambridge, unde joc și pentru Cambridge Rugby Club. E o plăcere să faci rugby în Anglia.

- Ce te gândești pe viitor?
- Sincer, în momentul ăsta studiez pentru a ajunge profesor de matematică, ăsta e țelul meu principal. În plus, vreau să rămân la Cambridge Rugby.

- Noi visăm la Turneul celor 8 națiuni. Voi?
- Să știi că Belgia crește rapid. Și chiar va fi interesant de urmărit în anii viitori cum se va descurca în Rugby Europe, crede-mă!

13 înfrângeriîn 15 partide, dintre care un egal, avea Belgia împotriva Spaniei înaintea meciului de duminică

11 este locul pe care îl ocupă Cambridge RUFC, echipa lui Hart, în liga a treia engleză: în ultimul sezon a terminat pe 14

"Știu România încă de când eram jucător de rugby în 7, dar și de când evoluam la echipele naționale mici, U18 și U19. Băieți puternici și buni"
Vincent Hart, uvertură Belgia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
lapusneanul
lapusneanul  •  21 Martie 2018, 08:15

lutac, cum se spune salut in engleza ? ...hahahahaha...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează