SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

România a pierdut în Georgia deși a jucat 60 de minute cu om în plus

Românii au înscris ambele eserui în urma unor repuneri din margine, urmate de malluri FOTO Cristi Preda
Românii au înscris ambele eserui în urma unor repuneri din margine, urmate de malluri FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 28 martie 2021 16:54 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 18:44

”Stejarii” nu au putut să se opună forței ofensive a georgienilor, scor 17-28. Sunt 18 ani de la ultima victorie la Tbilisi

Reprezentativa României a pierdut 17-28 în fața Georgiei, în etapa a 4-a din Rugby Europe Championship. Georgienii au marcat repede primul eseu au partidei, unul de penalizare. Gruzinii au rămas însă cu un om mai puțin pe teren din minutul 20, după ce talonerul Şalva Mamukaşvili a văzut direct cartonașul roșu pentru un atac întârziat la gât. Chiar și așa, Georgia a rămas în continuare în terenul românilor, a dominat autoritar și s-a impus clar.

"Tricolorii" au reușit și ei două eseuri, prin Andrei Gorcioaia (22) şi Eugen Căpăţînă (62), dar au greșit mult și au oferit baloane pe tavă georgienilor. România nu a reușit nici măcar punctul bonus defensiv, primind trei eseuri și pierzând, la final, la o diferență de 11 puncte.

România nu a mai câștigat la Tbilisi din 2003, atunci când "naționala" era pregătită de francezul Bernard Chareyre. De atunci, au avut loc 9 partide în Georgia, toate câștigate de gazde. Ultimul succes al "stejarilor" în fața "lelos" a avut loc în 2017, 8-7 la București. Tot în etapa a 4-a, Portugalia-Spania 43-28.

15-9 e acum scorulîntâlnirilor directe între Georgia și România în favoarea gruzinilor

Georgia-România 28-17

Georgia 28 
Eseu penalizare, Beka Ghigaşvili 1e, Akaki Tabuţadze 1e, Tedo Abjandadze 2lp, 1t, Ghiorghi Babunaşvili 1dg 
România 17
Andrei Gorcioaia 1e, Eugen Căpăţînă 1e, Florin Vlaicu 1lp, 1t, Daniel Plai 1t

CLASAMENT 
1. Georgia 18p 
2. România 9 
3. Portugalia 5 
4. Rusia 4 
5. Spania 2

România - Spania 22-16. Victorie importantă pentru „stejari” în Rugby Europe Championship

Imagini revoltătoare » În ce condiții se antrenează echipa națională de rugby: „Mai am să îi iau pe sportivi la mine acasă, altfel cred că le-am făcut pe toate”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  28 Martie 2021, 19:21

Cindva bateam Franta cu 15-0...ce vremuri !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează